Miroase tot
Raspunsuri - Pagina 2
misulescum spune:
poate este un pic off-topic ,dar din perioada cand eram gravida ,am
capatat obisnuinta de a mirosi tot ,si cand cumpar un salam,o buc. de carne ,orice,prima data duc la nas sa "vad" ce miros are.
Fii-mea m-a mostenit ,miroase si ea tot ce are in mana ,intr-o zi mi-a
spus ca atunci cand trece pe langa ea o tanti batrana ,isi tine resiratia ,ca cica respactiva miroase urat !!!
Concluzia: fiecare cu simtul lui!!!
liliana_28 spune:
nici baietelul meu nu baga nimic in gura pana nu miroase. Ca este biscuite ca este pufulete......intai miroase. Nu cred ca este anormal ce face copilasul tau.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
kariguld spune:
Ellinia
Si al meu baiat mirosea si inca miroase(are 9 ani si 7 luni) TOT, ca un mic detectiv. Acuma cand mergem la masa in oras, fata spune, :"intai sa miroasa Dennis mancarea ca s-o putem manca!!!"
Este o etapa, care poate va trece intr-o anumita masura, cu timpul, dar nu te speria ca asa sunt copii!
Si precum ai vazut si oamenii mari mai miros una, alta!
Kari
ardeiash spune:
poate a vazut un desen animat ... un caine ceva... si acum il imita!?
insa cred ca daca-i explici ca nimeni nu face asa... ci doar priveste... poate ...
s-auzim numai de bine! si
ellinia spune:
Cred ca m-am speriat eu degeaba! Bine ca m-ati linistit! A fost insa o perioada de cateva zile cand statea numai cu nasul pe diverse obiecte, mancare, etc, acum s-a mai linistit un pic.
Multumesc!
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
http://community.webshots.com/user/ellinia_c
kover spune:
baietelul cel "mare",are 2 ani si 5 luni.de 2 saptamini miroase absolut tot;mincare,haine,jucarii,carti,flori,boscheti,tot,tot.... asa ca vazind acest subiect chiar m-am linistit.ne intrebam cu sotul oare ce "toana" e asta?
simali spune:
Fi-miu are 6 ani si este inca obsedat cu mirositul. De la acest "mirosit" se trag foarte multe chestii pe care nu vrea sa le manance sau sa le faca:
- nu vrea sa se stearga la fund -decat dupa multe discutii si spune "dar o sa-mi miroasa mainile". Spun "te speli daca se intampla asta si mirosul trece"; el nu, "nu vreu sa-mi miroasa mainile".
- refuza toate alimentele cu miros mai puternic (capsuni de exemplu) si le prefera pe cele care nu miros mai deloc (mere).
- intr-o zi l-am pupat pe manuta. S-a mirosit si s-a dus sa se spele!!! M-am enervat si i-am spus cate ceve de dulce...("Cum mai magarule, pe mine care te-am purtat in burtica, si te-am sters la fund, ma tratezi asa? Dupa mine te duci tu sa te speli...etc., etc.). De atunci se abtine sa se mai spele dupa ce-l pup.
- e obsedat de spalatul pe maini. Se miroase toata ziu si se spala.
Noi, in familie, facem misto de el cu mirositul. Cred ca daca i-am da apa la moara chestia asta cu mirositul s-ar agrava. Asa-l mai aducem cu picioarele pe pamant.
alice
flaviutza spune:
Simali draga fi-mea are 3 ani si...n-o fi obsedata de mirosit dar e obsedata de..curatenie. o pata mica de la morcov pe biberon, o pata pe hainutza..o ceva acolo e motiv de dezastru national.
sa mai spun ca dupa ce face..pish trebuie neaparat sa-i schimb chiloteii si pantalonii(si iti imaginezi ca o sterg,n-o las asa..) si sa ma vada ca-i bag la spalat ...
imi atrage atentia ca am un fir de par pe haine...ca a ramas o urma de pasta de dinti pe periuta,ca e mizerie la intrare,unde e incaltamintea..ca nu ia de doua ori sandalutele ,trebuie spalate dupa prima utilizare..
mah,si cu toate astea ii prima neagra la groapa cu nisip, si nu pune mana sa stearga daca vede mizerie pe jos...hihi..ce-as mai vrea io..
eu chiar ma cam speri la faza asta..am inteles ca poate degenera in comportament obsesiv..asa mi-a spus psi de la gradi..
chiar as vrea sa aud parerea Principesei
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
simali spune:
Flaviutza, asta cu obsesia pentru curatenie am avut-o si eu in copilarie. Plus o fixatie cu perfectiunea. Pe la 3 ani am stat in pat cam 7 ore pentru ca bona mi-a pus o pereche de strampi gauriti la deget. Nu a vrut sa mi-i coasa si eu nu m-am dat jos din pat pentru ca NU PUTEAM SA MERG CU CIORAPUL RUPT.
Stiu ca de regula copiii pot face diferite fixatii. Instinctul imi spune ca familia nu trebuie sa incurajeze prea tare astfel de obsesii. Dar la faza cu ciorapul din copilaria mea nici bona nu avea chiar toata tigla pe casa...
alice
flaviutza spune:
Stati ca m-am documentat.am intrebat direct la sursa si vin cu notitele.
toata seria de manifestari cuprinde :
-aderenta la anumite ritualuri,obiceiuri nespecifice: culcatul pe aceeasi perna sau un anumit ritual la masa,la spalat,etc
-practicarea voita a unor constrangeri: mersul numai pe bordura,numai pe trotuar fara sa calce pe iarba,etc .un exemplu la care a..aderat si fi-mea in trecut dar a lasat-o balta(asta cu bordurile)
-diverse obsesii. cum ar fi cele discutate aici: mirositul , mania curateniei etc.
sunt des intalnite si perfect normale la varste mici. unii se manifesta mai usor, la altii e evident.
totul intra in normalitate atat timp cat nu ii afecteaza calitatea vietii. de exemplu un copil care ar vrea neaparat sa se joace,dar nu intra in nisip deloc,niciodata ,pentru ca se murdareste.aici deja a afectat calitatea vietii.copilul sufera din cauza acestei manii.
ceea ce spui tu,simali, face parte sigur din...ceea ce numim normal. io il cred..nici eu nu suport bananele din cauze de..miros uraaaaaat!
cica ar fi bine sa ii cam dai cu ignore..ca sa nu realizez ca e un comportament nedorit. pentru ca in momentul in care realizeaza asta,cica se accentueaza respectivul comportament.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale