Cum pot explica copilului
Raspunsuri - Pagina 2
acina spune:
Sincere condoleante.
Multa putere sa treceti peste asta cu bine.
Anca mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii
Nu te agita atat, lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti mai putin.G.G.Marquez
Elise spune:
condoleantze!
Si incearca sa fii puternica pentru puiul tau.
Cunosc o mamica tinara care a trecut prin aceeasi durere: i-a spus fetitei de doi anisori ca taticul s-a trasformat intr-o stelutza, au ieshit amindoua pe balcon si i-a aratat stelutza... Si i-a spus ca e acolo in fiecare noapte, si poate sa vorbeasca cu el, si sa-i povesteasca...si el o vegheaza cind doarme...lucruri din astea.
Bineinteles ca n-a dus-o nici la inmormintare, nici la cimitir. Asteapta intai sa mai creasca, i s-a parut prea dur pentru ea.
Nu stiu daca povestea pe care i-o spui copilului e atit de importanta - e important doar sa fie linistitoare pentru sufletelul lui mic, si sa nu spimta disperarea si golul de dincolo de cuvintele tale.
Remonteaza-te cit poti, eventual nu-i spune acum nimic - da-i explicatiile atunci cind o sa fii in stare sa i le dai cu seninatate, indiferent cit trebuie sa disimulezi asta.
E mic, prea mic sa patrunda acum adevarata dimensiune a acestei tragedii... Cred ca trebuie sa ne ocrotim copiii chiar cind sufletul nsotru e facut bucati. Ei nu se pot descurca cu atit de multa durere. Deci, daca nu te simti capabila sa-i spui acum, nu-i spune. Amina pina vei putea sa pari puternica in fata lui.
Elise & BBLisa
cin spune:
Aly, condoleante ...
mi-au dat lacrimile. stiu ca nimic nu te poate alina, dar trebuie sa fii puternica pt copilul tau...
aiuras spune:
Ce nedrept pentru voi toti! Condoleante!
Eu cred ca trebuie sa-i spui copilului ca tatal sau care il iubea asa de mult a murit si ca acum este un inger/steluta ce-l ocroteste. Ca nu il va mai vedea dar ca dragostea lui va fi mereu cu voi. Cred asta pentru ca este mai bine sa traiasca acum durerea acesta, atat cat o constientizeaza si sa nu traiasca mai tarziu inca odata moartea tatalui sau.
Tu ai ramas parintele unic al copilului, ocrotitorul sau si trebuie sa se simta in siguranta mereu alaturi de tine, de bunici. Este bine ca si alti adulti sa faca parte din viata lui ca sa-l puteti sprijini/ iubi sa aibe modele.
ni-na spune:
Mie mi-e mila de tine.Ma gandesc la sufletul tau.Doamne ce pustiit trebuie sa fie.Puiutul e mic,inca nu percepe adevarata tragedie.Ma rog pentru tine.
Eliza5 spune:
Aly, sincere condoleante.. Nu pot afirma ca stiu ce e in sufletul tau pentru ca nu am cum..
Si puiul meu are 2 ani si jumatate si cred ca inca nu intelege notiunea de moarte. Bine, nici eu nu pot afirma ca o inteleg pe deplin, dar el..
Probabil ca poti sa ii spui ceva de genul "tata va fi plecat o lunga perioada de timp. de acolo de unde este ne iubeste insa si ne vegheaza iar noi trebuie sa ne gandim la el cu dragoste".
Important e ca nu cumva copilul, din lipsa de informatii, sa se invinovateasca pentru disparitia tatalui.
destinul asta este atat de crud cateodata
Cristina_C spune:
Doamne, Aly!
Sincere condoleante!
In viata se intampla uneori lucruri absurde.
Iti doresc multa putere ca sa mergi mai departe si, uitandu-te in ochii baietelului tau, sunt sigura ca o vei gasi.
Ai grija de tine!
Danelutza spune:
Sincere condoleante ! Dumnezeu sa-ti dea putere sa-ti cresti puiutul.
dulcetica spune:
Dumnezeu sa-l odihneasca si sa aiba grija si de voi!
Cred ca ar trebui sa evitati in prezenta lui scene cu manifestari dramatice ....si eu nu l-as duce nici la inmormintare.Memoria este destul de selectiva la virsta asta ,asa incit o sa uite in timp. Incearca sa fii tare pentru el!