sarcina molara

sarcina molara | Autor: ADA72

Link direct la acest mesaj

Stie cineva sa-mi dea detalii? Sunt fraiste cu nervii. Sunt suspecta.

multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citeste:

http://www.reclamamascataatentie/a_3_1128_Sarcina_molara.html

http://www.reclamapenibila.ro/ro/articole/Sarcina-molara

http://www.dictionar.romedic.ro/medicina.php?word=mola%20hidatiforma

Sanatate maxima si asteptam vesti bune .

22+

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADA72 spune:

Multumesc. Am citit si eu generalitatile. Vroiam sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva si cum a gestionat problema.

numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Ada, mai cere si altui medic parerea! Pe baza caror investigatii ti s-a zis ca esti suspecta de asa ceva??? Nu mai astepta nici o secunda si mai cere parerea altui medic.
Multa sanatate, sper sa fie alarma falsa.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Ada , imi poti explica si mie cum au dedus treaba asta?
Prin echoscop? S-au vazut asa zisi ' ciorchini' ?
Chestia este ca si eu am auzit ieri treaba asta si sint cumplit de speriata...
Eu incerc vineri o ' second opinion'.

Sa auzim de bine

Catalina

Mergi la inceput

Of fetelor, nu as vrea sa va descriu ce-i in sufletul meu. Ieri am purces cu speranta la prima intalnire cu dl. dr. Tutunaru si cu al meu bb de 6 saptami(de la UM). Si s-a vazut un sac gestational, dar fara forma rotunda, ceva ciudat. Azi mi-am facut testul BhcG si astept rezultatul. Mi-a zis sa-l sun, sa vedem si m-a programat pt o alta eco lunea viitoare, timp in care probabil ca voi da in cadere nervoasa. Burta ma doare nitelus, dar dupa asemenea vesti nu m-a mai intrebat nimeni de simptome.
cam asta e povestea.

Mergi la inceput

Ada ,. mie mi s-a spus ieri, de catre medic, ca daca rezultatul analizei de care vorbesti , este undeva pe la 100.000 ca valoare -in saptamina 6 , atunci doar poate fi vorba de sarcina molara.

Si apropos de forma sacului , nu toate sint rotunde . Eu am avut la sarcina trecuta sacii foarte rotunzi (erau gemeni) si i-am pierdut si am vazut la fete niste saci foarte uriti ca forma si totusi au dus sarcina pina la capat - deci nu este neaparat un criteriu....

Mergi la inceput

Sa te auda Dumnezeu! Dar tu in ce situatie esti? Cine te-a diagnosticat si dupa ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Ada eu nu am avut sarcina molara, dar am tot citit despre ea in ultima vreme si din cate am inteles, criteriul cel mai clar pentru acest diagnostic este valoarea betaHCG-ului.
Dna Iliescu, femeia record a Romaniei, a avut in saptamana 5 valoarea betaHCG-ului de vreo 10 000 (in loc de 5000, cat era normal) si se panicase tot Giulestiul ca e vorba de mola, desi spermatozoizii pusi la FIV fusesera super testati si n-ar fi trebuit sa apara acest risc.
La ea s-a dovedit insa ca a fost vorba de sarcina gemelara (care la debutul saptamanii 5 nu se putea vedea la eco), partea proasta a fost doar ca unul dintre bebei s-a oprit din evolutie pe drum, risc care e destul de intalnit la sarcinile gemelare.
Vezi ca exista pe net tot felul de tabele cu valoarea pe care ar trebui sa o ai tu pentru ziua in care te afli. Daca valoarea e de 2-3-4 ori marita, atunci se poate vorbi de un astfel de risc, desi poate fi vorba si de sarcina multipla, altfel......
In ceea ce priveste sacul, la mine dupa sac puteai sa juri ca sarcina e perfect normala, insa dupa betaHCG a fost clar ca se oprise din evolutie, desi se vedeau si cele 2 punctisoare din sac (au fost gemenasi). Au fost si cazuri in care sacul nu s-a dezvoltat pana in saptama 5-6, apoi totul a fost perfet normal.......
BetaHCG-ul e sfant! BAFTA!

Mergi la inceput

Pai eu sint intr-o situatie si mai rea....se poate asa ceva oare?
Adica , pe scurt , sarciniile mele sint obtinute f.f. greu prin FIV ( a 8-a incercare), plus ca virsta mea joaca un rol important (din pacate...)adica eu chiar nu mai am timp si ieri dupa cel de al doilea echo mi s-a spus ca probabil este sarcina molara sau 'molagraviditeit' , adica am acceptat ca viata-i nedreapta demult , dar chiar in halul asta....
Sint curioasa ce va spune Tutunaru in cazul tau si te rog , lasa sa stiu si eu ce valoare ai avut in singe...miine o sa cer si eu aceasta analiza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

La mine a fost prima incercare de FIV, s-au prins 2 embrionasi, in ziua 14 de la ET am avut betaHCG 371, iar la cateva zile (dupa 5 zile), scazuse la 12, in loc sa ajunga la 5000, desi dupa sacul embrionar totul parea super OK.
Tu unde ai facut cele 8 FIV-uri?
Sotul are probleme cu spermograma? Din cate am citit este vorba despre lipsa informatiei genetice a unuia dintre parteneri. Ai mai obtinut si alte sarcini diagnosticate ca fiind "molare"? Teste genetice ai facut?
Sarcinile molare se caracterizeaza prin greturi, mult mai neplacute decat cele "obisnuite", varsaturi, scadere in greutate........ Desi aici se pot interfera aceste stari, cu starile din sarcinile toxice......
Daca dai o cautare pe net, vei gasi multe informatii.........

Mergi la inceput