Fetelor din UK....CU "EXPERIENTA UK"

Fetelor din UK....CU "EXPERIENTA UK" | Autor: oneandreea

Link direct la acest mesaj

Sunt si eu de ceva vremuri pe taramul batranului Albion. Dupa o perioada in care am stat cu al meu odor , acum in varsta de 3 ani ( cateva saptamani si ii implineste), m-am hotarat ca trebuie sa si muncesc. Am urmat pasii cu agentiile de recruitment, 2 interviuri, un posibil job unde de fapt era o "mica " afacere dubioasa etc.

Fetelor spuneti-mi si mie sau poate ma ajutati cu o explicatie, mai pe romaneste , in urmatoarea problema: Sunt Graduate, am experienta de 7 ani in broadcasting dar si administration/PA/Secretary, deci mi-am cautat un job in domeniu, si anume secretarial/PA( de broadcasting nici nu s epune problema). Ma lovesc in permanenta de urmatoarea afirmatie " nu aveti experienta uk". Ok, am inteles o data , a doua para. Apoi am aplicat pt un administrator s vad ce mai zic ei de asta data. Acelasi lucru. M-am infuriat un pic si am scris un reply la mail, in care efectiv am intrebat ce se intampla de nu ma incadrez cerintelor pentru ca experienta, conform ceritnelor, aveam , ma scuzati, caclau. Evident ca nu am primit raspuns.

Asa ca,, fetelor spuneti, va rog, ce sfaturi putti da unei persoane care se loveste de acest lucru si poate aveti si ceva de comentat la chestiunea asta.

Poate, avand mai multa experienta, da ti si altora.

Va multumesc

Andreea si TUDOR 3 ani)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Situatia asta e peste tot, si aici in Canada se poate intampla. Si mie mi s-a intamplat. Unii angajatori tin, se agata de faza cu experienta, altii nu dau doi bani. Eu am gasit un job de office printr-o agentie, dupa ce am muncit si altceva, dar pana si agentiile iti cer referinte si experienta canadiana. Sotul meu a pierdut un job care i se potrivea manusa, si pentru care fusese chemat si la al doilea interviu, dar cand au ajuns la faza cu referintele, (experienta se vedea clar din resume ca nu are in Canada, era primul job, si logic, de unde referinte?) i-au trimis o scrisoare in care cu regret il anuntau ca au ales pe altcineva, dar cand postul va fi open again, si daca el acumuleaza ceva experienta canadiana, vor fi interesati. bla, bla, bla daca ma intrebi pe mine.
Bafta multa!

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Andreea, citind ce ai scris m-am regasit pe mine acum 2 ani si jumatate. Eu am venit in Uk sigura ca o sa ma angajez ca prof la o scoala insa peste tot mi s-au inchis usile in nas pe acelasi motiv: no UK experience, we're sorry.
Pt ca am avut posibilitatea, ca sa capat experienta am facut voluntariat la o scoala asadar asta ar fi o solutie.

Eu intr-un final am renuntat la scoala, in timpul orelor de voluntariat directorul de la angajari mi-a spus ca scot un loc la concurs si ca eu sunt preferata lor, bla bla bla, cand a venit vacanta mi-a spus ca desi nu se asteptau pt post s-au prezentat f multi profi si pana la urma au angajat pe cineva cu mai multa experienta in UK.
Asadar m-am reprofilat si am inceput sa caut secretariat, cum vad ca esti interesata si tu acum.
Sfatul meu e sa aplici pt joburi de receptionist, salariile sunt destul de apropiate si sarcinile similare.
Eu am venit in firma asta acum 2 ani si jumatate cu gandul ca o sa fie doar un prag de lansare dar m-am obisnuit aici si deocamdata mai stau. Nu am avut experienta UK dar am scris pe cv ca am lucrat in domeniu in .ro, avand in vedere ca deja stiam tot ce trebuia pt job (word, excel, powerpoint, tastare rapida samd). Mi-au oferit jobul 3 luni pt proba si apoi a devenit permanent.

Ca sa incepi de undeva cauta asadar pozitii de receptionist sau chiar office junior, sunt destule firme pt care mai putin conteaza unde ai avut experienta, vor sa te descurci aici si acum.

Eu job mi-am gasit singura dar acum jumatate de an cand m-am hotarat sa imi gasesc altceva am luat legatura cu vreo 3 agentii si in cateva zile deja ma chemau la interviuri. M-am razgandit insa si nu am mers la nici unul.

Tu unde esti in UK?
Mult succes!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Nu pot decat sa fiu de acord cu Motanik, mie mi-a luat 6 luni sa gasesc job pe secretariat/PA. In plus nu aveam NINO si nu puteam lua unul pana nu ma angajam si nu ma angajau fara el. Pana la urma am gasit o firma mica dar care s-a mai extins de atunci care mi-a dat o sansa asta pentru ca mai avea angajati de alte nationalitati si nu se speria de ei. In plus mi-a convenit ca mi-a respectat familia, daca am o urgenta nu se pune problema, plec imediat, daca vreau sa-mi iau fiul de la scoala pot pleca sa-l iau. Sfatul meu e sa cauti o astfel de firma ca si rampa de lansare caci marile corporatii nu prea te iau fara experienta. Eu tocmai imi gasisem alt job intr-o corporatie insa am ramas gravida deci nu mai avea sens.

Succes.

Luna 23 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oneandreea spune:

Motanik, eu sunt in Bristol. Esti pe undeva prin zona???!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Andreea, eu sunt in Londra. Am auzit ca-i fain in Bristol, sper sa ajungem si noi intr-un w/e ca vreau sa vad podul ala faimos.

Dap, Luna a zis f bine, o companie mai micuta, eventual contabili sau avocati.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Andreea, sa nu pierzi din vedere faptul ca o sa ai nevoie de o cresa/childminder pentru copil. Cel mai bine ar fi sa aduci o ruda din Romania sa te ajunte la inceput. Daca o sa apelezi la solutii britanice, trebuie sa vezi cit o sa te coste (stiu pe cineva din Bristol care plateste in jur de 800 lire pe luna, la cresa - 10 ore pe zi). Eu am preferat sa stau acasa pina a intrat copilul la scoala, ca altfel, ce luam pe mere dadeam pe pere. Cel mai bine ar fi pentru inceput sa lucrezi part-time. Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oneandreea spune:

Letitia,

Copilul meu, Tudor , este o fire foarte sociabila. Avem deja probleme pentru ca nu se duce in colectivitate, adica la gradinita, unde de altfel a fost obisnuit acasa, in Romania. In ultima perioada observ ca s-a salbaticit. Eu stau acum acasa cu el dar a devenit dependent de mine si avand in vedere ca e baiat nu e prea bine sa fie ATAT de mamos. Il iubesc ca pe ochii din cap, evident, dar sunt de parere ca trebuie sa mearga la gradinita. De voi gasi de serviciu as fi f bucuroasa ca banii care ii iau sa ii dau la gradinita ( are ce invata acolo). In plus de asta orice banut in plus conteaza.Stand acasa ma tampesc , la propriu, nu am contact cu ceilalti.Deci e bine si pt unul , adica pt mine si pt Tudor, fiul meu.Vorba ceea, un copil am,si merita totul, indiferent de pret. Realist vorbind, stiu, gradinita e f scumpa. Nu e chiar 800, s fim seriosi , dect poate gradinita de la Cambridge sau Oxfird, dr te duce undeva pe la 600 de lire, avand in vedere ca toti copii de la trei ani in sus ,beneficiaza de 2 ore si jumatate, zilnic, gratuite , la orice gradi.

Mai astept pareri fetelor de la voi

Tocmai am aflat azi ca se mai fac discriminari de nationalitate pe la uk( chestiunea cu jobul, despre care am tot vb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Letitia,

Copilul meu, Tudor , este o fire foarte sociabila. Avem deja probleme pentru ca nu se duce in colectivitate, adica la gradinita, unde de altfel a fost obisnuit acasa, in Romania. In ultima perioada observ ca s-a salbaticit. Eu stau acum acasa cu el dar a devenit dependent de mine si avand in vedere ca e baiat nu e prea bine sa fie ATAT de mamos. Il iubesc ca pe ochii din cap, evident, dar sunt de parere ca trebuie sa mearga la gradinita. De voi gasi de serviciu as fi f bucuroasa ca banii care ii iau sa ii dau la gradinita ( are ce invata acolo). In plus de asta orice banut in plus conteaza.Stand acasa ma tampesc , la propriu, nu am contact cu ceilalti.Deci e bine si pt unul , adica pt mine si pt Tudor, fiul meu.Vorba ceea, un copil am,si merita totul, indiferent de pret. Realist vorbind, stiu, gradinita e f scumpa. Nu e chiar 800, s fim seriosi , dect poate gradinita de la Cambridge sau Oxfird, dr te duce undeva pe la 600 de lire, avand in vedere ca toti copii de la trei ani in sus ,beneficiaza de 2 ore si jumatate, zilnic, gratuite , la orice gradi.

Mai astept pareri fetelor de la voi

Tocmai am aflat azi ca se mai fac discriminari de nationalitate pe la uk( chestiunea cu jobul, despre care am tot vb)

Andreea,
Te inteleg perfect. Eu am stat 5 ani acasa cu copilul si credeam ca m-am salbaticit cu totul.
Este perfect adevarat ca baiatul trebuie sa mearga la o gradinita, eu l-am trimis la 2ani si 9 luni la o gradinita pentru care plateam 100 lire pe luna si statea 2ore jumate pe zi. O fi gradinita gratuita de la 3 ani (pentru 2h jumate) dar problema este sa-i gasesti loc. Nici una din cunostintele mele, inclusiv eu)nu au beneficiat de aceasta gratuitate pentru ca nu au gasit locuri.
Cit despre a-ti da tot cistigul pe gradinita, acu pare idilic, dar dupa o luna, doua ai sa te intrebi oare ce te-o fi gasit sa te apuci sa-ti cauti servici.
Imediat ce copilul meu a intrat la scoala, m-am apucat sa-mi caut servici. Am spus ca sint disponibila imediat, ca sa ma angajez cit mai repede (chiar daca nu stiam cu cine o sa las copilul). M-au angajat de la primul interviu si am avut la dipozitie un weekend sa caut ceva pentru baiat. Am gasit o femeie (norocul meu, ca greu gasesti de azi pe miine pe cineva). Vreau sa spun ca dupa 2 luni eram terminata (e adevarat ca faceam si un curs de perfectionare, pe care il mai fac si in ziua de azi, sper sa-l termin anul asta). Casa era neingrijita, copilul minca si crestea prin straini, sotul se plingea la tot pasul, iar eu nu dadeam nici un fel de randament la scoala. Iar banii care ramineau dupa ce plateam femeia si transportul la servici, erau cam putintei. Totusi am supravietuit asa, pina cind in ianuarie anul asta, am avut inspiratia de geniu sa cer sefilor sa lucrez part-time. si mi-au aprobat. Sint cel mai fericit om din lume. Am program 9.30-2.30, eu duc copilul la scoala (nu ne mai sculam cu noaptea in cap cum obisnuiam - trebuie sa tii cont si de asta, scularea la ore destul de mici, ca sa apuci sa ajungi si tu la servici)eu il iau de la scoala, stiu ce maninca, ce face etc.
In orice caz, trebuie sa vezi ce gradinite mai au locuri disponibile, sa le vizitezi, ca s-ar putea sa ai niste surprize nu prea placute, si sa vezi si cit te costa. Ar fi bine sa gasesti cu 600, dar cum ti-am spus, familia din Bristol cu o fetita de aproape 3 ani plateste 800.
La interviu o sa te intrebe cind poti sa incepi, de aceea trebuie sa ai totul pregatit din timp. Sint preferate evident persoanele care pot sa inceapa imediat. Nu vreau sa te demoralizez nicicum, dar e mai bine sa fii pregatita, decit sa te arunci cu capul inainte ca mine. Eu de exemplu, acum n-as mai accepta orice fel de conditii si orice fel de slujba. Prefer sa am rabdare si sa-mi gasesc ceva ce mi se potriveste decit sa muncesc numai de dragul de a munci. Aici femeile casnice nu sint privite cu dispret asa cum sint privite in Romania, asa ca ia-o incet si ai sa vezi ca ai sa reusesti sa faci ce ti-ai propus.
Mult succes
Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MichelleT spune:

Treaba cu gradinitele e “groasa”-si asta o simt pe propria piele. Noj avem doi, si in afara de haine si mancare pentru ei mai trebui sa platim si 2 fee-uri la gradi. Gradinitele sunt scumpe si in functie de zona in care stai-la noi in Reading o gradi de 750-800/copil pe luna este un pręt mediu!!

Tu trebuie sa pui in balanta ce sacrifiii poti face tu, si ce nu poti face. Eu una nu m-am obisnuit cu gandul sa stau acasa pana face copilul (pardon copii) 5 ani sa mearga la scoala. Eu din ce castig platim gradinita si salariul sotului acopera restul…..daca stateam acasa 5 ani nu mai progresam deloc professional si ar fii fost destul de grau sa re-itru in campul muncii dupa o pauza asa de mare. Acum numar zilele care trec si sunt fericita cand mai imbatranesc un an!!! Ca se apropie copii de ani…..apoi vor urma alte griji, ce fac cu ei in vacante???
Eu am avut “ocazia” sa stau si cu ei acasa luni de zile intre job-uri, dar nu numai ca ma tampeam eu…dar si ei. Cum au re-inceput gradinita s-a vazut un salt la ei, au inceput sa fie mai indeendenti, sa vorbeasca cu copii, sa se imbrace singuri…..

Stai si tu si gandeste-te, vorbeste cu sotul….

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna fetelor,

Cum nu prea le am cu engleza imi puteti traduce fraza asta va rog:
"Am citit e-mail-ul. Dar e o gluma? Chiar e adevarat ce scrie in e-mail? "

Va multumesc

DANA 8 +

BEBICA

POZELE MELE

Mergi la inceput