Scoatere teren din circuit agricol
Gata, ne-am hotarat sa ne apucam de treaba, in sensul de a construi o casuta dar terenul e inca intravilan in circuitul agricol si nu stiu ce trebuie sa fac pentru a-l scoate din C.A.?
Ma poate ajuta cineva cu sfaturi, exista firma de imobiliare care sa se ocupe cu asta?
mami de Calin rasfatzat:)
Raspunsuri
anabordea spune:
trimite-mi pm cu adresa ta de mail sa iti trimit un document pe care l-am salvat acum cateva luni si e util si pe inteles..poate te ajuta
Ana, mamica de Diana Alexia (28.02.2004) si Daria Oana (6.01.2006)
Album
anabordea spune:
Asta e o parte
Pentru scoaterea unui teren din circuitul agricol trebuie depuse, la consiliul local, urmatoarele documente:
- cerere de solicitare din partea beneficiarului de investitii;
- certificat de urbanism, cu specificarea obiectivului de investitii, la care se ataseaza extras din planul urbanistic in fotocopie (planul de urbanism general, planul de urbanism zonal sau planul de urbanism de detaliu, dupa caz) vizat de primarie, cu delimitarea imobilului aflat in proprietate si specificarea proprietarului;
- act de proprietate - copie legalizata la notariat;
- plan de incadrare in zona a amplasamentului obiectivului de investitie, care cuprinde la randul lui: denumirea localitatii pe teritoriul careia se amplaseaza obiectivul, limita intravilanului existent, specificarea proprietarului, delimitarea imobilului aflat in proprietate, precizarea lucrarilor de imbunatatiri funciare afectate;
- plan de situatie al amplasamentului obiectivului de investitie;
- delimitarea si cotarea imobilului aflat in proprietate;
- memoriu justificativ al lucrarilor care sa cuprinda: specificarea proprietarului terenului si a obiectivului de investitii, denumirea localitatii pe care se afla obiectivul, descrierea amplasamentului terenului aflat in proprietate si categoriile de folosinta care urmeaza a se transforma in urma scoaterii terenului din circuitul agricol.
Album
ralina spune:
Cind am scos terenul din intravilan agricol mi-au trebuit urmatoarele acte:
-cerere
-certificat de urbanism si plan anexa vizat spre neschimbare,in in care sa fie specificat accesul la noua constructie(supraf.constr.imobil si supraf.alee acces)-copie xerox
-contract de vinzare-cumparare(sau dupa caz)-copie legalizata
-cadastru(plan de amplasament si delimitare si si fisa corpului de proprietate)-copie xerox
-extrax de carte funciara ptr. informare-original
-aviz de la agentia nationala"imbunatatiri funciare"-original
-dezmembrare corp proprietate(in cazul in care se scoate din circuitul agricol o suprafata de teren mai mica decit cea detinuta in acte)pe suport *dxf
-plan de incadrare in zona vizat de catre OCPI
-adeverinta de la primarie ca terenul ce urmeaza sa fie scos din circuitul agricol este introdus in intravilanul localitatii conform PUG aprobat cu HCL nr...,din...
-taxa in functie de suprafata scoasa din circuitul agricol.
Nu-mi aduc aminte exact dar dosarul l-am depus in 2 sau 3 exemplare.Hirtiile care trebuiau depuse in original le-am depus in copie si am pastrat originalele.Iar la AN"IMBUNATATIRI FUNCIARE" mai trebuie depus un dosar care nu imi amintesc ce mai contine(nu am notat).Daca ai timp sa alergi pentru obtinerea hirtiilor ai nevoie de nervi tari si muuult timp la dispozitie ,daca nu poti sa te ocupi personal intreba arhitectul care iti face planul casei daca se ocupa si cu obtinerea avizelor,in cazul asta se plateste cam dublu fata de cit te-ar costa daca alergi tu dupa hirtii.
Iti doresc mult succes in hatisul birocratiei
giulia71 spune:
Multumesc mult de raspunsuri!
anabordea, sunt in ceata rau...eu am doar urmatoarele documente ale terenului:
-contractul de vanzare-cumparare al terenului
-cartea funciara
-certificat de urbanism
Cum fac rost de celelalte,de unde le obtin?
Pentru a face cererile trebuie sa imputernicesc prin procura pe cineva sau trebuie sa le fac personal?
Multumesc de raspunsuri!
giulia71 spune:
Multumesc tare mult de raspuns!!!
Ma apuca groaza numai cand vad cate "documente" tb si pe la cate usi va trebui sa astept si sa"imping"!
Merci inca o data!quote]Originally posted by ralina
Cind am scos terenul din intravilan agricol mi-au trebuit urmatoarele acte:
-cerere
-certificat de urbanism si plan anexa vizat spre neschimbare,in in care sa fie specificat accesul la noua constructie(supraf.constr.imobil si supraf.alee acces)-copie xerox
-contract de vinzare-cumparare(sau dupa caz)-copie legalizata
-cadastru(plan de amplasament si delimitare si si fisa corpului de proprietate)-copie xerox
-extrax de carte funciara ptr. informare-original
-aviz de la agentia nationala"imbunatatiri funciare"-original
-dezmembrare corp proprietate(in cazul in care se scoate din circuitul agricol o suprafata de teren mai mica decit cea detinuta in acte)pe suport *dxf
-plan de incadrare in zona vizat de catre OCPI
-adeverinta de la primarie ca terenul ce urmeaza sa fie scos din circuitul agricol este introdus in intravilanul localitatii conform PUG aprobat cu HCL nr...,din...
-taxa in functie de suprafata scoasa din circuitul agricol.
Nu-mi aduc aminte exact dar dosarul l-am depus in 2 sau 3 exemplare.Hirtiile care trebuiau depuse in original le-am depus in copie si am pastrat originalele.Iar la AN"IMBUNATATIRI FUNCIARE" mai trebuie depus un dosar care nu imi amintesc ce mai contine(nu am notat).Daca ai timp sa alergi pentru obtinerea hirtiilor ai nevoie de nervi tari si muuult timp la dispozitie ,daca nu poti sa te ocupi personal intreba arhitectul care iti face planul casei daca se ocupa si cu obtinerea avizelor,in cazul asta se plateste cam dublu fata de cit te-ar costa daca alergi tu dupa hirtii.
Iti doresc mult succes in hatisul birocratiei
[/quote]
anabordea spune:
quote:
Originally posted by giulia71
Multumesc mult de raspunsuri!
anabordea, sunt in ceata rau...eu am doar urmatoarele documente ale terenului:
-contractul de vanzare-cumparare al terenului
-cartea funciara
-certificat de urbanism
Cum fac rost de celelalte,de unde le obtin?
Pentru a face cererile trebuie sa imputernicesc prin procura pe cineva sau trebuie sa le fac personal?
Multumesc de raspunsuri!
Nu pot sa te ajut mai mult de atat, ca eu cand am vazut cat e de alergat nu am mai cumparat acel teren.... Imi pare sincer rau...vorbeste si tu cu un arhitect ca sigur stie multe!
Album