Buna!
Am venit in Romania cu maisna si acum vrem sa o inscriem.
Vreau sa stiu daca a mai inscris cineva masina anul acesta si sa stiu ce pasi sunt de urmat...imi e tare greu sa o iau la umblat de la politie la Rar si tot asa avand in vedere "amabilitatea" functionarului roman.
Am fost saptamana trecuta cu masina la RAR si dupa aproape o ora in care s-au holbat sub capota si in calculator am primit raspunsul: "nu stim ce euro are...mai reveniti!!!"
Eu am inscris o masina noua, se poate sa fie putin diferit daca e adusa de dincolo. Oricum daca mergi la un birou de copiat acte sa faca fisa masinii iti va face doamna dosarul complet, sau la politie la ghiseu este afisata o lista ptr fiecare caz. O sa ai vreo 2 de umblat caci toate dureaza pe la stat la ghisee. Eu am avut nevoie de fisa masinii, o gramada de taxe, 2 la primarie, 1 la finante (unde fiind noua am platit si taxa de prima inmatriculare), taxa de inmatriculare la CEC, copie buletin (ca fiindca n-o aveam m-am intors o data inapoi de la rand), noi am vrut acelasi nr ca la masina veche si nu aveam chitanta de retinere nr la mine, deci a doua oara intors inapoi. Daca esti persoana fizica faci actele pe tine, daca e pe firma e nevoie de delagatie si doar persoana trecuta poate merge. Nu mai retin exact denumirea taxelor (primarie, una era impozit, de 55 lei si una de 45 lei), la CEC e taxa speciala ptr imatriculare de 30 lei, si cel mai mult platesti impozitul la finante unde iti calculeaza ei (eu am dat vreo 700 lei). Sper sa nu fi uitat nimic. Sa mergi prima data la un birou de copiat acte sa iti faca fisa masinii si copii dupa documente, si sa ai la tine si originalele.
Aaa, da, dovada de cumparare a masinii (eu nu aveam decat la firma de la care am cumparat si iar m-a intors inapoi ca nu am dovada cumpararii firmei de la reprezentanta).
Succes si multa rabdare!