Pomicultura dileme!!

Pomicultura dileme!! | Autor: miria_cristina

Link direct la acest mesaj

Care stiti, va rog mult, cand se stropesc pomii fructiferi?!
De cate ori?
Si cu ce? Pentru ce?

Mi-am cumparat un petec de pamant cu pomi fructiferi pe el, dar habar nu am ce trebuie sa fac si nu vreau sa ajunga pomii neroditori doar pentru ca eu nu stiu cesa fac!

Si pana gasesc pe cineva care sa se ocupe de ei, spuneti-mi voi cum sa procedez sau macar sa stiu ce cer oamenilor cu care vorbesc.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Pomii vor rodi indiferent daca ii stropesti sau nu. Noi i-am stropit aproape mereu si au rodit, dar intr-un an nu i-am stropit si au facut chiar mai mult rod. Deci depinde de multi alti factori. Acum este momentul sa-i stropesti. Cauta un pomicultor si cere-i sfatul.




Ioana

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

DA, darse stropesc inaintea de-a da floarea sau dupa?

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Pomi nu se stropesc dupa ureche. Exista momente cheie care sunt influentate de conditiile climatice si de rezerva biologica.
numeioana, poate au avut rod pomii intr-un an, insa nu inseamna ca si in continuare vor avea daca nu ii ingrijesti cum trebuie.

Daca vreti cu adevarat o livada ingrijita cu pomi sanatosi si fructe de calitate, an de an, atunci sunt multe de facut. Incepand cu taierile (care tb facute de specialist, in functie de specie, soi), apoi ferilizarea (in functie de rezerva din sol si planta), tratamente fitosanitare, intretinerea solului pe rand si/sau intre randuri.
Pentru tratamente cel mai usor ar fi sa va interesati la Directia Fitosanitara din fiecare judet pt ca ei emit buletine de avertizare pentru zona respectiva. In acest fel puteti sa stiti cand si cu ce se trateaza fiecare specie.

Costurile intretinerii unei livezi sunt mari, iar cei care vor sa obtina productii de calitate au nevoie si de timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vandal spune:

Nu vreau sa supar pe nimeni, da' ma intreb si eu, ca prostu'...oare geto-dacii ce dreac faceau ei fara Directia FitoSanitara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

atunci erau alte vremuri, si in primul rand nu exista industrializarea omenirii, nu era schimbul climatic, nu era asa subtire stratul de ozon, existau diferente intre cele 4 anotimpuri.......etc

+8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

vandal, poluarea isi spune cuvantul....si din pacate se fac prea putine la nivel mondial pentru protejarea omenirii ca specie....suntem pe cale de disparitie....

Mergi la inceput