Fazan - 75
Raspunsuri - Pagina 23
NinaR spune:
Nu toate cuvintele din engleza sunt trecute in dictionare, cred ca le vom folosi doar pe cele care sunt scrise in DEX sau alte dictionare romanesti. Claudia, tu ce parere ai?
Nina
claujro spune:
Parerea mea e sa ne limitam la un Dex de prin casa si eventual la Dex on-line. Ca fiecare alearga sa adune puncte asta nu e de condamnat...fiecare joaca cum vrea.
E prima data cand aud ca icefield e cuvant acceptat in limba romana. Sincer, nu stiam! E adevarat ca de 4 ani sunt in concedii de maternitate si rupta de realitate
... Eu sunt invatatoare (am terminat pedagogicul si fac. de peda). De-abia astept sa ma intorc la catedera si sa le scriu piticilor cateva cuvinte de-astea "tari" pe tabla...![]()
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
claujro spune:
Cine continua? Unde am ramas? 
NinaR spune:
quote:
Originally posted by claujro
Parerea mea e sa ne limitam la un Dex de prin casa si eventual la Dex on-line. Ca fiecare alearga sa adune puncte asta nu e de condamnat...fiecare joaca cum vrea.
E prima data cand aud ca icefield e cuvant acceptat in limba romana. Sincer, nu stiam! E adevarat ca de 4 ani sunt in concedii de maternitate si rupta de realitate... Eu sunt invatatoare (am terminat pedagogicul si fac. de peda). De-abia astept sa ma intorc la catedera si sa le scriu piticilor cateva cuvinte de-astea "tari" pe tabla...
Da-mi voie sa te contrazic din punctul meu de vedere; eu nu "alerg" dupa puncte deoarece nu am nimic de castigat. Pur si simpul imi place jocul. Nu am cum sa scanez pagina si sa o pun pe forum sa va arat ca asa este cum v-am spus. Nu vreti sa folosim acest cuvant, e in regula.
Nu eu am introdus cuvantul in dictionar. Cine are fax si vrea sa ii transmit pagina respectiva, va rog astept nr.
Nina
claujro spune:
quote:
Originally posted by NinaR
icefield
JN - insomnie
Nina
iepurasi
Idaira spune:
...deci,acceptam cuv din Dex care au si explicatie sau le includem si pe cele care sint trecute doar ca existente...
...fetele,eu sint o infocata aparatoare a lb romane,asa cum e ea,de aici pozitia mea.Tendinta asta de inglobare a termenilor englezesti,americanizarea a tot ce ne inconjoara ma face sa ma simt amentintata ca ne vom pierde identitatea,ca si natiune.
Scuze ca m-am largit...