De exemplu....
Mama romanca, tata brazilian.
Copilul are din start dubla cetatenie...
in aceasta situatie, tinand cont de faptul ca cei doi nu sunt casatoriti inca, copilul avand cetatenie braziliana, mama va avea implicit viza de sedere in Brasil?
nu stiu unde as putea gasi ceva informatii lamuritoare, astfel incat o parere ar fi binevenita...
24+
haine gravidutzaaa
Raspunsuri
marius spune:
Eroare: copilul din start are doar cetatenia mamei adica doar cetatenia romana.
Alta eroare: cetatenia mamei nu are nimic in comun cu cetatenia tatalui copilului respectiv. Fiecare cu cetatenia sa. mama cetatenie romana - tatal cetatenia braziliana iar copilul cetatenia romana dupa mama.
Viza de intrare si/sau sedere intr-un stat depinde doar de politica statului respectiv in ceea ce priveste regimul persoanelor cu alta cetatenie decat cea a statului respectiv.
Pentru Brazilia cred ca ar fi utila consultarea paginilor oficiale braziliene privind regimul strainilor.
In cazul de fata si mama si copilul sunt persoane straine neavand cetatenia braziliana.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
estecri spune:
Am postat mesajul si la alt scapitol dar nu stiu daca a fost ok...asa ca postez si aici.
buna ziua,
as avea si eu o intrebare: daca peste 3 luni intru in concediu de matrenitate (cele 142 de zile sau cate sunt) si tot peste 3 luni as avea posibilitatea sa intru intr-o comisie de proiecte phare (proiect care se va desfasura pe o perioada de 18 luni si voi fi remunerata) deci voi prinde si o parte din crestere copil (perioada pe care nu as vrea sa o pierd) , as putea sa beneficiez si de cei 8 mil si de remuneratia pe proiectul phare?
sorina 23+
poze1
poza2
uite asa cresc 23 saptamani
marius spune:
Daca ai putea demonstra ca faci proiectul respectiv exact in acelasi timp in care schimbi scutecul sau plimbi copilul sau incalzesti mancarea, sau ii faci baie sau il culci sau mergi cu el la doctor sau mergi cu el in parc dar nu uita exact in acelasi timp lucrezi pentru acel proiect .... eu zic ca ai putea deveni exceptia care ar putea sa stea la baza schimbarii legislatiei actuale.
Ramane totusi sa dai un raspuns inainte. Ce zici? Ai putea sa faci acestea simultan?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
estecri spune:
simultan e clar ca nu se poate face!!!Ar trebui sa fac eforturi supraomenesti.
Dar eram curioasa daca pot sa primesc si cele 8 milioane si daca pot sa am si alte venituri?
In comisie sunt un mic membru intre altii 15 , sunt responsabila de o mica parte din proiect , dar sunt niste bani frumosi pe care i-as putea castiga . Pe langa asta as avea si cine sa ma ajute cu bebele (soacra si mama).
sorina 23+
poze1
poza2
marius spune:
Pai daca are cine sa stea cu copilul de ce nu mergi la serviciu? Ai castiga acei bani frumosi de care spui, nu?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
estecri spune:
stii cum e romanu'... vreau sa imi vad si cupilu' crescand sub ochii mei, dar as vrea sa am si venituri mai mari de 8 mil ...
sorina 24+
poze1
poza2
ligia13 spune:
ma bag si eu ca musca in lapte, dar urmaresc topicul de la legislative cu interes, dar uneori marius mi se pare ca tzi cu ursul ca sa zic asha! Adica vad ca muulte intrebari se repeta, etc etc, dar unele raspunsuri mi se par cam aiurea, prea dojenitoare!
Doamna in cauza a intrebat doar , nu cred ca merita un raspuns de genul asta!
parerea mea!
In final toata lumea isi doreste o cale (legala) de a cashtiga mai multi bani! E chiar asha greu de inteles lucrul asta?!
Eu si Raducu (22.04.2005)
tumpi spune:
quote:
Originally posted by marius
Eroare: copilul din start are doar cetatenia mamei adica doar cetatenia romana.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Marius aici cred ca te inseli.Eu cred ca peste tot e la fel, daca copilul este recunoscut de tata,chiar daca nu este casatorit cu mama copilului si cei doi se afla,cum este in cazul de fata in Brazilia, copilul va primi cetatenia braziliana, nu cea romana.Poate ma insel eu,dar stiu un astfel de caz,mama romanca,tatal de o alta cetatenie ca a mamei, cei doi se aflau in mom nasterii in statul de unde provenea tatal, copilul recunoscut de catre tata,primeste cetatenia acestui si numai a lui.
Sper ca m-am facut inteleasa.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)