Aspirante optimiste > 20 ani ( 81 )
Raspunsuri - Pagina 23
rox_dox spune:
nu va suparati pe mine...dar toti doctorii intr-adevar dau duphaston fara analize inainte
duphastonul se da pt lipsa de progesteron...de unde stiu ei ca ducem lipsa daca nu ne dau sa facem investigatii inainte?
adik ma umflu cu pastile...si de-abia apoi fac analize...pai ce-i asta?
adik dupa ce bag pastile in mine 4 luni sa ma duc sa fac o spermograma sotului? dc? cand asta se poate face f lejer si inainte.
daca eu iau 4 luni pastile si dupa perioda asta facem analize sotului si se demonstreaza ca el are o problema? n-am luat pastile degeaba?
nu cred ca se merita.
voi faceti cum considerati voi...dar eu as prefera sa fiu sigura pe ceva inainte sa ma indop cu pastile.
pupici!
Mami si tati te asteapta!
Nunta noastra!
Cocolyso spune:
Fetele dragute tin pumnii pt teste!
Stau la panda sa nu vina uratii!!!!!!!!!
Am fost si eu la dr Strajean care mi s-a parut super ok.
Mi-a dat de facut niste analize, Chlamidia, ureaplasma si micoplasma si spermograma.
La eco ma prezentam bine, insa foliculul se pregateste pe dreapta iar trompa mea buna epe stanga.
O sa ii aduc tot dosarul de la medicul celalalt.
M-am hotarat sa merg la el pe ntru a sti si alta parere si pt ca am citit lucruri bune despre el.
Scrie pe ecografie uter in antepozitie;de emotie am uitat sa il intreb ce inseamna;e cumva uter retrovers?
Va pup cu drag, Coco
http://tt.lilypie.com/dqdcp3.png
anais74 spune:
Buna fetele! Va citesc si va inteleg emotiile, temerile si perioadele prin care treceti. Regasesc deja foarte multe idei pe care as dori sa le scriu. Semn ca gandim f asemanator.
Eu ma apropii de perioada fertila, asa ca nu ma voi feri de stiti voi ce. Oricum, m-am hotarat ca in luna asta sa nu ma mai stresez cu teste, monitorizari, analize etc. Sa vedem si asa cum e.
Va pe si va dores cat mai multe II liniute.
http://tt.lilypie.com/vbRsp3.png
iulia25 spune:
eu am fost la dr aici in roman.initial voiam doar o echo,dar i-am zis ca nu am mai ramas gravi de anul trecut(chiar,uite,am un an incheiat).la echo s-au vazut niste "ovare frumoase",adica sanatoase,cu tot ce e in jurul lor,citez"numai bun".dar asta a fost doar echo vaginala.dr asta mi-a zis sa incercam asa 3 luni si apoi...ei,eu apoi am sa caut un dr pe la iasi cu care sa discut.
luna asta nu am prestat cice stie ce,dar cred ca am prins exact momentul ovulatiei.
vine bebe?
tot am zis ca-i prea devreme,dar acum deja-i tarziu
anais74 spune:
Cocolyso, sa vazi ce chestie. Ti-am scris un mesaj atat de frumos vineri, si pe cand sa-l trimit, s-a oprit netul.
Ce mai faci?
http://tt.lilypie.com/vbRsp3.png
iulia25 spune:
quote:
Originally posted by rox_dox
nu va suparati pe mine...dar toti doctorii intr-adevar dau duphaston fara analize inainte
duphastonul se da pt lipsa de progesteron...de unde stiu ei ca ducem lipsa daca nu ne dau sa facem investigatii inainte?
adik ma umflu cu pastile...si de-abia apoi fac analize...pai ce-i asta?
adik dupa ce bag pastile in mine 4 luni sa ma duc sa fac o spermograma sotului? dc? cand asta se poate face f lejer si inainte.
daca eu iau 4 luni pastile si dupa perioda asta facem analize sotului si se demonstreaza ca el are o problema? n-am luat pastile degeaba?
nu cred ca se merita.
voi faceti cum considerati voi...dar eu as prefera sa fiu sigura pe ceva inainte sa ma indop cu pastile.
pupici!
Mami si tati te asteapta!
Nunta noastra!
nu stiu ce sa zic,dar am inteles ca duphastonul se da si pentru sustinerea unei eventuale sarcini.eu aici am o nelamurire:ce sa sustina daca eu nu pot sa raman?????????????
dar,in fine,incerc acum asa,daca nu da roade,fac hsg si voi mai vedea dupa aceea.am luat-o cam pe dos cu toate astea,dar...
vine bebe?
vas spune:
buna fetelor. Am vazut ca au aparut fete noi pe aici si ma rog sa veniti dupa mine la gravidutze. Pana anul trecut in august am stat si eu pe aici si am pandit rusii pana cand nu au mai venit. Acum sunt in saptamana 34 si astept sa aduc pe lume un micut ingeras asa cum e intitulat intregul capitol , de fapt o papusica frumoasa ca e fetita.
Am vazut ca discutati de Duphaston si sincer atunci cand eram pe aici facea asa de mult sa ne spuna parerea cineva care era gravidutza, ne incuraja mult. Asa ca va spun si eu cum am ramas. Doamne ce imi mai place sa povestesc.
Dupa 8 luni de munca, placuta de altfel, am fost la medic unde mi-a zis ca am un mic chist si mi-a dat 3 luni de anticonceptionale, iar la terminarea acestora mi-a dat trei luni Duphaston din ziua 16 -26. Sincer cred ca prima luna le-am luat din ziua 10 ca am incurcat programul. Dupa cele trei luni de Duphaston am ramas insarcinata. Acum daca au avut vreun efect sau nu trageti voi concluzia. Mie mi-a explicat ca mi le da sa nu se mai formeze alte chisturi si pentru sustinerea unei eventuale sarcini. Asta povestea pe scurt bineinteles.
Va salut si multa sanatate. Daca mai vreti lamuriri mai pe larg sunt prin zona.
33+
O sa fiu si eu mamica
iulia25 spune:
VAS,in primul rand SARCINA USOARA in continuare si BEBEKA SANATOASA,FRUMOASA SI MANCACIOASA!!!!
asa de bine mi-au facut cuvintele tale!!!pana acum 10-15 min eram asa demoralizata si ferm convinsa ca si peste 3 luni tot aici o sa fiu la aspirante(nu ca ar fi neplacut,dar imi doresc enorm sa merg si eu la odisee),dar acum parca am mai prins iar ceva curaj si speranta.sa dea DD sa functioneze si la noi trat asta(..sau orice..)si peste putin timp sa venim si noi in vizita la aspirante sa le incurajam asa cum ai facut tu!!!!
SA-TI TRAIASCA FETITA SI SA VA ADUCA MULTE,MULTE BUCURII!!!!!
p.s.poate vii mai des la noi
vine bebe?
RAMONELLA spune:
Fetelor,eu am ramas graviduta dupa a treia luna de duphaston.M-am dus la dostor,pt ca aveam ciclurile scurte,o data a fost de 18 zile si inaintea menstruatiei aveam pete maronii.Nu mi-a dat sa fac analize,si mi-a zis direct ca am lipsa de progesteron.Banuiesc ca stiu doctorii care sunt simtomele lipsei de progesteron.Oricum,eu cu vreo 2 ani am facut analiza si mi-a iesit la limita.
Uitati ce am gasit despre Duphaston:
"Duphaston este un medicament care se administreaza oral, fiecare comprimat contine 10 mg didrogesteron. Medicamentul este indicat in urmatoarele cazuri: terapie de substitutie hormonala, in acest caz duphastonul contracarand efectele nedorite ale estrogenului asupra endometrului; in terapia de substitutie hormonala, in cazul femeilor cu uterul intact si cu diagnostic de menopauza pe cale naturala sau indusa chirurgical.
In cazul insuficientei de progesteron, medicamentul se pfoloseste pentru tratamentul dismenoreei, al
endometriozei, al amenoreei secundare, tratamentul ciclurilor neregulate, al hemoragiilor disfunctionale uterine, tratamentul sindromului premenstrual. De asemenea este indicat pentru tratamentul avortului habitual si a iminentei de avort, asociat cu deficienta de progesteron dovedita si tratamentul infertilitatii datorate insuficientei luteale.
Atunci cand duphastonul este folosit pentru tratamentul de substitutie hormonala in combinatie cu terapie estrogenica continua, se vor lua 10 mg didrogesteron zilnic, in ultimele 14 zile consecutive ale fiecarui ciclu de 28 zile, adica cate un comprimat pe zi.
In combinatie cu terapie estrogenica ciclica, se administreaza un comprimat zilnic, in ultimele 12 - 14 zile ale ciclului de terapie estrogenica.
Daca biopsia endometrului sau ecografia indica un raspuns progesteronic inadecvat, atunci se recomanda 20 mg didrogesteron.
Pentru dismenoree: 10 mg de doua ori pe zi, din ziua 5 pana in ziua 25 a ciclului.
Endometrioza: 10 mg de doua sau trei ori pe zi, din ziua 5 pana in ziua 25 a ciclului sau continuu, in fiecare zi.
Pentru a opri hemoragie uterina disfunctionala, se iau 10 mg de didrogesteron de doua ori pe zi, timp de 7 zile, iar pentru a o preveni, 10 mg didrogesteron de doua ori pe zi din ziua 11 pana in ziua 25 a ciclului.
Amenoree secundara: un estrogen o data pe zi din ziua 1 pana in ziua 25 a ciclului, asociat cu 10 mg didrogesteron de doua ori pe zi, din ziua 11 pana in ziua 25 a ciclului.
Sindromul premenstrual: 10 mg de doua ori pe zi, din ziua 11 pana in ziua 25 a ciclului.
Cicluri neregulate: 10 mg de doua ori pe zi, din ziua 11 pana in ziua 25 a ciclului.
Amenintare de avort: 40 mg o data, apoi 10 mg la 8 ore interval pana la disparitia simptomelor.
Avort habitual: 10 mg de doua ori pe zi pana in saptamana 20 de sarcina.
Infertilitate: 10 mg zilnic din ziua 11 pana in ziua 25 a ciclului. Tratamentul trebuie continuat timp de cel putin 6 cicluri consecutiv. Se recomanda ca tratamentul sa fie continuat si in primele luni de sarcina, asa cum este recomandat la “avortul habitual".
In ceea ce priveste contraindicatiile, acestea pot fi: sensibilitate la oricare dintre constituenti. In putine cazuri se poate intampla sa apara sangerare de privatie, care poate fi prevenita prin cresterea dozei.
Combinatiile didrogesteron - estrogeni nu trebuie prescrise in lipsa unei examinari generale anuale, incluzind un examen genital si, in general, o mamografie la intervale regulate este recomandata, de aceea trebuie sa consulti medicul.
Ocazional pot aparea alterarari ale functiei hepatice manifestata prin astenie, stare de rau, icter si durere abdominala.
Inainte de a incepe orice administrare cu duphaston, consulta medicul, pentru a fi sigura ca nu exista riscuri."
poze
vine bebe
Ramonel9+
iulia25 spune:
VAS,daca tot esti 'prin zona',mai povesteste-ne din experientele tale.ce altceva ai luat in afara de duphaston,stiu eu,alte trat,despre tine,despre ce vrei tu,la cat timp ai facut testul de sarcina si ai vazut liniutele,nu stiu,ce crezi tu ca ne-ar putea face bine la moralul nostru,la munca noastra...
vine bebe?