PENSIA ALIMENTARA !?!
Buna.
Am si eu niste "nedumeriri" legate de pensia alimentara. O sa incerc sa ma fac inteleasa...
Deci... D.p.d.v. legal, el are acum pe statul de plata, trei copii... de "intretinut"...
Explicatie: are o fetita, pe care o "creste" el, dintr-o relatie a "tineretii" ; un baietel rezultat in urma casatoriei, despre care sustine sus si tare ca nu-i al lui si de aceea nu i-a platit niciodata ridicola suma de "40.000" lei vechi drept pensie alimentara (dar in acte figureaza ca fiind al lui, deci... e trecut ca "platitor") ; si al treilea copil este baietelul meu... noi nefiind casatoriti... iar, acum ne-am despartit... nu conteaza motivele... :((((((
Intrebarile mele ar fi:
- in aceasta situatie, pensia alimentara se imparte la toti trei copii... chiar daca nu au aceeasi mama... sunt situatii diferite... ?
- daca da, la cat ar avea dreptul copilul meu, cat ar trebui sa cer in instanta sau , mai bine zis, la ce ma pot astepta ?
- si inca un lucru... am auzit ca depinde si de varsta copilului... Deci, daca copilul meu este cel mai mic... fiind ultimul... va avea dreptul la cat mai putin "sprijin" banesc din partea tatalui sau ?
Asadar, eu la ce m-as putea astepta in momentul in care voi fi in "masura" de a-l da in judecata pentru pensie alimentara ? Ce as putea discuta cu avocatul, fara sa fiu cazuta din luna ?
Nu ma mai lungesc... sper ca m-am facut cat de cat inteleasa...
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Raspunsuri
sorinsonia spune:
Din experienta mea:
- pensia alimentara se imparte la toti copiii chiar daca nu au aceeasi mama.
- este egala pentru toti copiii
- copilul tau ar trebui sa primeasa o treime din ce le revine copiilor ( o treime din salariu impartita la 3).
- nu are importanta al catelea copil este, ei primesc in mod egal
Oricum avocatul stie ce are de facut.
a.cicel spune:
pentru 3 sau mai multe persoane aflate in intretinere se retine 50% din salariu. actet procent se imparte la nr de persoane, in cazul tau, la 3. Nu e obligatoriu sa se imparta in mod egal. Vb din experienta. depinde de presedintele de sedinta. Dar daca aduci argumente solide, s-ar putea sa se imparta egal suma respectiva.
Andreea si Bianca Maria
POZE
Tethys spune:
Multumesc frumos pentru raspuns la amandoua fetele .
Andreea, eu te-as mai intreba ceva... daca stii... Cum am zis mai sus, baietelul rezultat din casatorie a primit suma fixa drept pensie alimentara... iar fetita, o are el in ingrijire... Asadar, totul se recalculeaza... si pensia baietelului (care e suma fixa), ingrijirea fetei (care e la el)... sau cum ? Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa...
Oricum multumesc ca mi-ati raspuns.
sorinsonia spune:
Copilul meu ( este copilul nr. 2) primeste jumatate din o treime din veniturile ex-ului.
kover spune:
cryna77: cum scria si a.cicel se imparte 50% din venitul tatalui la trei,aceasta este suma care i se cuvine copilului tau,in mod normal,dar este cind presedintele de sedinta considera necesitatile copiilor diferita.dupa parerea mea se acorda pensia celui ce o cere(daca cealata mamica nu cere nu cred sa i se acorde in urma procesului tau)
Tethys spune:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri . Cred ca, in mare, mi-am facut o idee in legatura cu intrebarile mele...
Multumesc inca o data pentru lamuriri. Numai bine tuturor .