Schimbarea numelui in contractul locuintei

Schimbarea numelui in contractul locuintei | Autor: strumfi2004

Link direct la acest mesaj

Va rog, am nevoie de un sfat, mai bine zis de o solutie cu cat mai repede, cu atat mai bine, pentru urmatoarea situatie:
locuim intr-un apartament pe care l-am cumparat inainte de casatorie, drept pt care contractul este pe numele meu de domnisoara. La autentificarea acestuia la notariat ni s-a spus - si noi am crezut - ca dupa casatorie, pe baza certificatului, se va putea schimba numele proprietarului in contract. Dupa casatorie acelasi notar ne-a spus ca acest lucru nu este posibil, atunci imi parea ceva logic, un act autentificat nu mai poate fi modificat!
Nu va spun cate probleme am intampinat de atunci din cauza acestui nume din contract, care practic, nu mai exista!

Ce solutie exista pentru modificarea contractului? Stiu ca una ar fi sa vindem apartamentul si sa cumparam altul pe numele pe care il dorim (al sotului meu) insa am investit destul de mult in el si avem si copii mici, acum chiar nu am putea s-o luam de la capat. Insa ma gandesc ca trebuie sa mai existe si o alta.
Va multumesc anticipat pt orice informatie!
Imi cer scuze pt eventuala incoerenta, dar la ora asta...

Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

quote:
Initial creeata de strumfi2004
Nu va spun cate probleme am intampinat de atunci din cauza acestui nume din contract, care practic, nu mai exista!

Ce fel de probleme de fapt? Numele nu exista pe majoritatea actelor, fiind trecut numele obtinuat dupa casatoriei, dar practic el exista in certificatul de casatorie, cu care poti dovedi. Iar in unele situatii si o copie a acestuia este necesara.

Alexandru, tati de copil perfect

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

La fel ca Alex ma intreb si eu ce fel de probleme ar putea fi, oriunde ai avea nevoie prezinti cele doua acte: contractul casei pe numele anterior si certificatul de casatorie.
Daca vrei sa-l treci pe sotul tau in contract ma gandesc ca ar fi varianta cu uzufruct viager, in aceleasi conditii ca si proprietarul. Nu am inteles poate prea bine la ce anume exact te referi.

Edit: am inteles bine ca vrei ca doar numele sotului tau sa fie in contract?! Atunci ii faci act de donatie si apare numai numele lui.

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marideea spune:

Nici eu nu inteleg ce probleme ai avut .Eu sunt in aceeasi situatie: casa este pe numele meu de domnisoara(deci dobandita de mine inainte de casatorie) .Nu am intampinat niciodata nici o problema.Am dus copie dupa certificatul de casatorie la sectia financiara,la lumina,telefon,etc.
Si inca ceva- nici nu ma gandesc sa-l trec pe sotul meu in contract.Eu sunt proprietara dinainte de casatorie ,dar si dupa....Tu faci cum crezi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Nu inteleg, ce rost are sa te complici?! Un act in plus, unul in minus... In definitiv ce conteaza pe numele cui e?!

Cum a zis Marideea, si eu am folosit certificatul de nastere si n-a fost nici o problema.

Numai bine.

Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)

Copilasii sept-oct 2004 (1)
Copilasii sept-oct 2004 (2)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Da si eu am avut un apartam pe numele meu dinainte de casatoarie si nu am avut nici o problema. Nici macar la vinzarea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Gratiela, nici eu nu vad care e problema. Noi am vindut o garsoniera care era pe numele meu de fata, am vindut-o cind eram deja casatoriti de ceva vreme. Ei bine, am prezentat la notariat certificatul de casatorie, pentru a justifica schimbarea numelui din buletin, atit. Cit am stat in garsoniera, peste tot unde a trebuit sa merg ca sa schimb numele (telefon, curent, cablu), prezentam o copie dupa certificatul de casatorie si a fost ok. In ce constau problemele pe care le-ai intimpinat tu?

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput