Romanii din Marea Britanie (13)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Ella ms de raspuns si de urari. De scazut febra am facut de toate si frectie cu otet si sosetele ude si bucati de cartof crud la piciorutze si ziua parca e mai bine dar noaptea e dezastru azi noapte efectiv era ca un cuptor de fierbinte si plangea non stop a adormit cu chiu cu vai in carucior plimbata prin camera si apoi cand s-a mai frasuit am mutat-o in patutz a dormit oleaca acolo si s-a trezit la 1 ca voma si iar a adormit f f greu tot in carucior si dim la 8 s-a trezit si am mutat-o la noi in pat si a mai dormit pana la 10 si acuma saracutza are niste cearcane de numa.
Legat de vit C am incercat sa ii dau si vitamine de copii am luat de la farmacie si incerc sa i le dau dar acuma cand ii e rau isi face greata de la ele chiar daca au gust bun de portocale.
Sper sa iasa mai repede dintisorii si sa fie ok ca asa greu e sa ma uit la ea asa bolnavioara si fara pofta de mancare si cu cearcane si sa nu pot sa o ajut cu mare lucru.
In rest am vb ieri cu astia de la agentie si mi-au zis ca azi semneaza hartiile si spera pana la sf sapt sa imi poata da o data exacta cand elibereaza casa ca avem si noi multe lucruri de mutat si am vrea macar o sapt sa reusim sa ne carabanim toate catrafusele.
Maine mergem la ambasada sa depunem pt o procura pt pasaportul fetei sa poata tata sa ni-l aduca cand vine aici si poate de sarbatori reusim si noi sa mergem in ro, sa vada si strabunicile printesa.
Tare mi-e frica ca daca o sa schimbam mediul sa nu se dea fata iar peste cap cu papitza si somnul sau si mai frumos sa faca diaree sau ceva de la apa, ca am mai auzit asemenea pb la copiluti mici.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Draga Mada, imi pare tare rau ca micuta are febra atat de mare. Eu iti spuneam de suc de lamaie pentru ca este foarte bun pentru imunitatea organismului si pentru perioadele de febra. Cred ca ii este rau de la multivitamine pentru ca au un gust dulceag si cu mirosul de portocale ii fac greata. Sucul de lamaie nu cred ca i-ar face greata.
In fine, incearca sa ii dai supica de legume, ca sa manance totusi ceva in perioada asta. Supa de legume este usoara si are mineralele pe care ea le mai pierde din cauza vomei. Mai are mult pana cand dintii sparg gingia? Sper sa ii apara cat mai repede.
Cat despre calatoria in tara, bineinteles ca nu ii vei da apa de la chiuveta sau fantana. Asta nu se face nici macar pentru copiii nascuti acolo. Ii vei da ceai, apa fiarta sau racita (mai bine nu, ca are un gust de zici ca nici apa nu e) sau apa plata imbuteliata, depinde de cat va fi ea de mare cand va merge in tara.
Ii doresc micutei multa sanatate, iar tie multa putere sa poti fi in picioare de cate ori are ea nevoie de tine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Salutare tuturor,
Va adresez si eu o intrebare, cred ca topicul vostru e cel mai potrivit. Anul viitor mi-as dori sa fac o excursie in Anglia si Scotia. Si nu stiu cum ar fi mai bine sa ma organizez.

Am gasit pe net doua tururi care mi-au placut si va cer pareri:

http://www.paralela45.ro/excursii_externe-detalii_oferta-325.htm
sau
http://www.blueturism.ro/detalii_oferta.php?id=243

Cum vi se par cele doua? Acopera in mare ce e de vazut? Sa incerc ceva pe cont propriu - daca da, cum?
Mentionez ca pana anul viitor am suficient timp sa ma documentez si sa caut. M-ar mai interesa daca stiti voi vreo agentie britanica care ar organiza astfel de tururi lungi.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Buna Liliana, am aruncat o privire pe itinerariile celor doua excursii. Cred ca acopera in mare tot ce ai putea vedea important in UK in timpul alocat excursiei. Pretul pare a fi in jur de 800-900 de lire sterline, ceea ce pentru o excursie atat de mare ca intindere in timp si spatiu nu ar fi prea mult. Un mic amanunt: muzeul Fitzwilliam din Cambridge are intrare libera, ca si multe colegii de acolo. Daca vi se va cere taxa, inseamna ca ceva este in neregula. Muzeul Madame Tussaud din Londra este destul de scump daca intri ca persoana individuala, s-ar putea sa fie mai ieftin cu grupul. Catedrala din Durham este foarte frumoasa si este singura biserica din Anglia care are moaste de sfinti, respectivul Sfantul Cuthbert. Toate mormintele de sfinti din Anglia au fost jefuite si distruse din ordinul lui Henric al VIII-lea care a avut probleme serioase cu Papa din cauza obiceiului sau ciudat de a-si schimba sotiile cam des.
Nu cred ca ai gasi la o agentie de aici un tur de aceeasi categorie mai ieftin.
Poate daca ai incerca ceva pe cont propriu, dar nu cred ca ai reusi sa acoperi intregul itinerariu. Cu siguranta ai iesi mai ieftin.
O agentie care s-ar putea ocupa de organizarea unui astfel de tur pentru tine ar fi Thomas Cook sau Going places.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Multumesc frumos pentru raspuns.
De obicei organizam excursii de una singura, dar am obosit sa fac asta. Imi mananca f mult timp sa stau sa caut oferte la cele mai avantajoase preturi pe net. E primul an (cel care vine) in care imi doresc sa platesc pt o excursie. Nu intotdeauna gasesc exact ce-mi propun, dar e ok si asa.
Am avut un coleg care a mers in Anglia in excursii si mi-a zis ca a cheltuit in jur de 2000-3000 lire, ceea ce pt mine e enorm, nu mi-as permite. Si el a mers pe cont propriu, in caz ca face vreo diferenta. Oricum pana anul viitor am timp sa ma decid si sa strang bani.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Probabil ca nu a cautat cele mai bune oferte si a aruncat cu banii in dreapta si stanga. Anglia este scumpa, dar nici chiar asa.
Iti va place aici. Mie, de exemplu, Londra nu imi place atat de mult. Este murdara si cu prea multe demonstratii de tot felul. Doar partea dinspre Buckingham Palace imi place mai mult. Dar asta depinde mult de om. E frumos ca este totul verde.
Vino prin iulie ca sa ai sansa sa prinzi si vreme buna. Atunci e mai mare probabilitatea sa nu ploua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Englezoaicele, stiti cumva ce agentie ofera zboruri ieftine Romania UK si ce ar fi considerat "ieftin" ptr un zbor Buc-Lon one way(orientativ, ca habar n-am 100-200-400 Euro??)
Multumesc,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Wizzair ofera zboruri ieftine Baneasa (Otopeni) - Londra - Luton. In functie de perioada in care se fac rezervarile Wizzair are bilete de la 429 RON, de exemplu. Nu stiu care este conversia in euro. In lire sterline inseamna cam 100 de lire. Eu am facut cautarea pentru 7 iulie pe site-ul Wizzair, dar biletele pot fi si mai ieftine. Pentru 4 Oct. de ex. am gasit si 19 RON.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Multumesc Ella,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Pentru putin .

Mergi la inceput