Romanii din Marea Britanie (13)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Mai apar si eu dupa o perioada fara Pc in care am zis ca mor fara net.
Salutari la fetele noi si de la noi si pupici tuturor care deja ne stiu.
Suntem bine destul de ocupati toata ziua la consulat sa reusim sa facem toate actele in sf are si fata certificat romanesc acuma iar tre sa mergem sa ii facem si pasaportul, adik sa trimit procura acasa sa ii faca tata pasportul.
In rest ne-am gasit in sf o casa sa ne mutam outside London, finally scapam de nebuneala de aici, teoretic ne mutam la sf lunii iunie acolo, acuma sa vedem ca la casa sunt tenants si ei si-au cumparat o casa si acuma rezolva hartiile si sa speram ca pana la sf lunii vor reusi sa elibereze casa.
Fata e bine, creste, cam nasol cu vremea ca tot raceste ca ba e cald ba e frig deja merge in patru labe merge oriunde are o viteza de numa trage de orice ii apare in cale se ridica de mobila si se plimba, deci she's cruising , asa ca acusi o sa alerge deci e numai bine ca ne mutam.
In vara vin si ai mei in vizita sa vada nepoata si speram ca mama sa poata sa ramana mai mult sa ma mai ajute cu fata ca sa pot si eu sa ma apuc de un curs ceva sa ma pot angaja sa nu mai stau numai acasa ca simt ca innebunesc.

In rest sunt obosita, is satula de atata alergatura cu fata dupa mine ca nu am cu cine sa o las si fugi ba stg ba dr ba la consulat ba la agentie ba trebuie nu stiu ce acte mii de programari etc si e destul de greu cu baby dupa tine sa alergi toata ziua dupa apostile si copii si certificate si etc.

Cam atata momentan mai incerc sa citesc din urma si mai revin. Inca o data pupici si it's good to be back.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Draga Mada, ne-ai dat numai vesti bune. E adevarat, sa fii mamica este o meserie grea din care nu se iese la pensie niciodata, dar este si o sursa continua de satisfactii. Din pacate nu toata lumea stie cat de obositor este sa fii tot timpul concentrata pe copil si nu intelege cat de obosita te poti simti la un moment dat.
Stiu ca nu iti este usor in perioada aceasta, dar cat de mult te-ai bucurat cand ai vazut-o pe micuta facand primii pasi! Se vede din felul in care ne povestesti.
Partea de acte este intr-adevar plictisitoare si enervanta. In tara s-ar fi rezolvat cu un drum al tatalui la primaria de sector cat erai tu in spital. Dar e bine ca ai reusit sa o rezolvi tu acum.
Felicitari pentru casa; stiu cat iti macina nervii pana gasesti ceva sa iti placa si apoi pana se termina formalitatile.

Va doresc tuturor multa sanatate si sper sa te odihnesti bine cand va veni mama ta aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Salutari fetelor vechi si noi!

Am vazut mesajul lui Mammy si ma gandeam ca nu strica o mana de ajutor .
Daca sotul are cel putin 12 luni de cand lucreaza pe Work Permit in UK, at el poate sa aplice pe BR1 pt amandoi(el ca titular si tu ca family member...wife). Nu tb sa aplici separat.
In 2-3 sapt o sa primiti si tu si sotul blue registration certificate si poti lucra in orice domeniu vrei.

Va tb 2 poze de fiecare, BR1,pasapoartele,certif de casatorie in original-nu tb tradus,scrisoare de la el de la job si cam atat.
Succes!

Cristina

"Sunt tanar, Doamne!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=100378

Un film tulburator despre suferinta si taria de a o infrunta
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-1755389395237049917&pr=goog-sl

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ella_64

Draga Mada, ne-ai dat numai vesti bune. E adevarat, sa fii mamica este o meserie grea din care nu se iese la pensie niciodata, dar este si o sursa continua de satisfactii. Din pacate nu toata lumea stie cat de obositor este sa fii tot timpul concentrata pe copil si nu intelege cat de obosita te poti simti la un moment dat.
Stiu ca nu iti este usor in perioada aceasta, dar cat de mult te-ai bucurat cand ai vazut-o pe micuta facand primii pasi! Se vede din felul in care ne povestesti.
Partea de acte este intr-adevar plictisitoare si enervanta. In tara s-ar fi rezolvat cu un drum al tatalui la primaria de sector cat erai tu in spital. Dar e bine ca ai reusit sa o rezolvi tu acum.
Felicitari pentru casa; stiu cat iti macina nervii pana gasesti ceva sa iti placa si apoi pana se termina formalitatile.

Va doresc tuturor multa sanatate si sper sa te odihnesti bine cand va veni mama ta aici.

Get busy living or get busy dying.

Ella ms de urari! Intradevar e greu sa fii mamica dar si rewarding, mai ales cand o vad ca in fiecare zi mai invata ceva nou cand o vad ce smechera e si stie sa se alinte daca face vreo prostioara, a invatat sa faca brr, brr cu degetele pe guritza si acuma daca o cert ca a facut ceva rade, ridica din umeri si face brr la mine poate ma vrajeste. Si e atata de scumpaaaa, iti vine sa o papi. Si mai nou invata sa wave bye, bye si e asa simpatica cum se chinuie ea sa dea dim mana, bine ca mai mult invarte din incheietura mana dar e un inceput. Sorry, dar na sa ma laud si eu oleaca cu printesa mea.
Legat de casa ma bucur ca am gasit-o si pe asta ca anul trecut am pierdut una asemanatoare, mai ales ca noi am vrut neaparat sa gasim una cu garaj ca avem destule lucruri adunate de la baby, biciclete de ale noastre plus ca vrem sa ne luam si masina. Si e fain ca e 3 bedroom micutze ce ii drept dar decat altele care le-am vazut e f buna asa, gradina e chiar mare si e faina casa ca e end terrace si atunci nu am decat un gard cu vecinii celalat e din un zid mare de piatra. Plus ca la 2 min in spatele casei e parcul, tesco si alte magazine micutze la 5 minute de mers pe jos si statia de tren la alte 5. Deci e perfect location pt noi. Aaa si nursery e f aproape de noi in capatul strazii noastre. Deci mai bine nici ca se putea sg downside e ca trebuie ceva munca depusa in casa pt ca cei care au locuit acolo au 3 baitei si ei au stat vreo 5 ani acolo si jos totul e portocaliu urat ca dracu mai ales in living un tapet nasol portocaliu de te dor ochii si sus doua dormitoare sunt bleumarin inchis inchis si tapet cu fotbal si usile sunt vopsite albastru inchis si iti vine sa urli cand vezi ce color scheme exista in casa. Si plus e o sg baie nu este si cloackroom jos dar e ok pt noi, ne descurcam. Oricum e sg casa care am gasit-o si nu ne putem permite sa o pierdem si pe asta mai ales cand enumeram avantajele: close to amenities plus garaj plus gradina mare, avem si un pond cu pesti.
Si na mai e un downside ca daca vrem sa facem curat si sa schimbam e pe banii nostri ca propietara e o italianca mai in varsta care a zis ca nu o intereseaza cum e casa decorata ca ea a luat-o casa ca sa fie asigurarea ei la pensie si daca ne place casa o luam asa si gata, sg lucru la care am reusit sa ne intelegem a fost ca noi o sa stam pe termen lung acolo vreo 5 ani pana reusim sa punem bani deoparte de avans la mortgage si am stabilit ca nu va mari chiria deloc in cei 5 ani si daca vrem sa mai continuam sa stam in casa avem prioritate in fatza altor posibili tenants. Deci noi zicem ca e destul de bine mai ales ca in zona asta case asemanatoare sunt de la 900 in sus deci 800 zic ca e bine pe luna.
Na atata speram sa ne descurcam cu banii ca noi nu prea le avem cu saving am fost obisnuiti sa ch cum vrem noi si pe ce avem chef si acuma trebuie sa mai strangem cureaua un pic sa reusim ce ne-am propus dar cred ca va fi bine, cel putin sper.

Ok gata ca v-am innebunit am scris prea mult, mai revin poate reusesc sa va arata si poze cu fata ca am reinstalat windows-ul in calc si nu mai am nimic totul e pe cd-uri si trebuie timp pt poze si numai cu fata sg nu prea apuc.

Anyway pupici multi la toata lumea si brr brr de la !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Draga Mada, iti spun din proprie experienta ca tot ati fi schimbat ceva la casa dupa ce v-ati fi mutat in ea, chiar daca nu ar fi fost asa cum o descrii tu. Bine ca este si este atat de bine pozitionata. Si noi cautam casa asa incat stiu cat de greu este sa gasesti ceva convenabil. Si mai stiu ca nu se poate sa le aiba pe toate. Veti inlocui treptat tot ce nu va place. Bine ca nu este o casa din aceea veche de vreo 200 de ani si plina de personalitate dar in care nu poti schimba prea multe daca este pe lista de monumente a primariei. Am vazut cateva de genul acesta si eu una nu as locui in asa ceva chiar daca mi-ar da-o pe gratis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mada, pe mine una nu ma plictisesti deloc, ba chiar e o bucurie sa te mai citesc si mai ales sa citesc despre ce face printesuca. Ce repede trece timpul, deja mergeti de-a busilea, cat de curand o sa ne spui ca abia mai poti alergand dupa ea.

Si noi cautam casa, sa ne mutam, caci acum suntem 3. Vrem un 2 bed si am gasit la vreo 700 in zona noastra, ca tot aici vrem sa ramanem. Abia astept sa ma vad instalata, de asta mi-e cel mai sila, impachetat, mutat, despachetat, aranjat tot la loc...of, dar sa fim noi sanatosi ca le-om face pe toate.

Ce faceti in w/e?

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Buna fetele!

Ella nici mie nu imi plac period houses sau cottages alea cu acoperisul ca din paie, mai ales ca au si tavanele f joase. Prefer barn conversions ca sunt f spatioase luminoase tavanele inalte si au si barnele care se vad f frumos si poti combina in mod placut new with old fara sa fie prea over the top. Si am mai vazut fain asta daca ai bani sa construiesti, oak framed houses f frumos arata cu rama aia de stejar iese superb dar na si costa bani si e multa munca la lemnul ala sa il cureti si sa il tratezi.
Motanik si noi ne gandeam la un 2 bed flat dar ar fi fost cum spui tu in jur de 700-750 si noi vroiam totusi si gradina si mai ales avem nevoie de cat mai mult storage space asa ca fiind diferentza mica am ales casa, ca sa se poata juca si fata afara in curte la aer ca de ex de multe ori nu reusim sa ajungem in parc dar asa macar are spatiu si poate iesi la aer fara sa trebuiasca sa iesim din casa. Ca noua ca sa iesim in parc ne ia vreo ora pana ne pregatim tre sa ma imbrac eu sa scit caruciorul sa schimb fata sa pregatesc biberoane si deja imi trece cheful de iesit din casa pana termin de pregatit toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

Ella, multumim frumos pentru urari; la noi chiar s-a facut vremea mai frumoasa, asa incat ieri am fost intr-o mica excursie in Redhill - un orasel din apropiere.

Criss - asa si vrem sa facem. Sa aplice sotul cu BR1 si pt mine. Dar din pacate mai are 3 saptamani pana face 12 luni fara intrerupere (anul trecut a stat 3 luni acasa intre contracte).

Mada, e tare haios modul tau de a scrie - o amestecatura de romana cu engleza care m-a binedispus (dar m-a si bagat in ceata pe alocuri - atunci cand vorbesti de arhitectura caselor). Iti urez mult spor la mutat si redecorat (usi albastre - ce gusturi ... o sa cam ai de furca) si sa iti traiasca printesuca mare, sanatoasa si frumoasa. Apropo de raceli, cum se face ca astia isi tin copii asa dezbracati dar foarte rar i-am vazut raciti???

Andra, cum adica sunteti 3??? nu am fost atenta, sau nu stiu eu ceva? Bafta si tie la cautari si la mutat (din experienta proprie, e mult mai usor la impachetat - pt ca trebuie sa iei toate lucrurile tale, decat la despachetat - pt ca trebuie sa le gasesti loc de aranjat).

tuturor
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mamy, adica a venit un unchi din .ro si sta cu noi.
Ah, as fi vrut eu sa fim 3 altfel...

Te pup, la multi ani fericiti impreuna tie si sotului tau si numai bine!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori306 spune:

buna fetelor!

bine v-am gasit! din septembrie o sa locuim in Oxford si am si eu cateva intrebari la voi. in primul rand e careva dintre voi din Oxford?
ati putea sa imi spuneti si mie care este planul de vaccinare pentru copii si cam cum e sistemul de sanatate in Anglia. e suficient sa sun de ex. la un pediatru pentru programare si ma primeste?
permisul de conducere romanesc este recunoscut? trebuie tradus sau intocmit alte acte? cat de scump este sa ai o masina in Anglia? cat costa o masina? asigurarea?

va mulumesc!

Mergi la inceput