Contract colectiv si contract individual
Ce diferenta e intre aceste 2 tipuri de contracte?
ca stiu pers. care are CIM pe post cu studii superioare si are brutul 550 RON. Si roiam sa stiu care e dif intre aceste 2 tipuri.
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
Raspunsuri
lulu77 spune:
CIM - este contractul individual ,al fiecarui angajat , incheiat de catre angajator.
CCM - este contractul colectiv la nivel de societate incheiat de catre Consiliul de Administratie , Sindicat (daca exista !) in care sunt stipulate anumite ,conditii ,termene ,etc ,in care se adauga conditii de lucru sau salarizare ,etc fata de Codul Muncii si Contractul Colectiv de Munca la nivel National.
Contractul Colectiv de Munca este obligatoriu la societatile cu un anumit nr de angajati ( daca retin bine de la 20 de angajati in sus !) .
Daca gresesc cu ceva ..rog corectati!
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
kriss79 spune:
contractul colectiv se face pt.soc. cu peste 21 salariati(inclusiv).
In soc cu peste 21 salariati exista un ccm la nivelul societatii si cim pt. fiecare angajat in parte.
Daca pers. respectiva are 550 lei brut ori angajatorul in mod nelegal nu i-a majorat salariul cf. CCM unic la nivel national ori pt. postul pe care il ocupa angajatorul nu a avut nevoie de pers. cu pregatire studii superioare si astfel i-a luat in considerare numai diploma de bac.
Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07
Cristina10+
codruta_grg spune:
quote:
Originally posted by kriss79
contractul colectiv se face pt.soc. cu peste 21 salariati(inclusiv).
In soc cu peste 21 salariati exista un ccm la nivelul societatii si cim pt. fiecare angajat in parte.
Daca pers. respectiva are 550 lei brut ori angajatorul in mod nelegal nu i-a majorat salariul cf. CCM unic la nivel national ori pt. postul pe care il ocupa angajatorul nu a avut nevoie de pers. cu pregatire studii superioare si astfel i-a luat in considerare numai diploma de bac.
Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07
Cristina10+
Postul este de preparator universitar. Necesita si diploma de materat, nu numai de facultate
asa crestem noi
ligia13 spune:
aaa, pai stai asha, ca e vorba de bugetari... unde nu se aplica "," contractul colectiv de munca.
Ca doar statul nu e prost sa dea el asha salarii mari, obliga doar firmele particulare sa o faca!
Eu si Raducu (22.04.2005)
codruta_grg spune:
Ca sa nu dau un alt exemplu, la aceeasi Univ, ca e apropiatul meu. E lector univ, inscris la doctorat, cu vechime de 8 ani, si nu are pe CM 880 RON
asa crestem noi