Servitute de vedere si aerisire
Proprietatea noastra (terenul si casa in care locuim) este grevata de servitute de vedere si aerisire. Vecinii au trei geamuri in curtea noastra si nu au posibilitatea practica sa mute aceste geamuri in alta parte.
Ne deranjeaza deoarece nu avem intimitate deloc in curte, vecinii stiu cand plecam, cand si cu cine venim, plus ca nu prea aud bine si cei ce vin in vizita la ei suna la noi sa le batem in geam vecinilor sa deschida poarta.
E tare neplacuta aceasta situatie si as vrea sa stiu daca noi putem ridica un perete si la ce distanta de geamuri, fie din caramida fie dintr-un material mat dar care sa permita luminii sa treaca .
Va multumesc,
Raspunsuri
pisicut spune:
daphnyie si eu sunt intr-o situatie asemanatoare, doar ca noi inca nu locuim acolo si vecina de anul trecut creste 5 pisici in curtea noastra . Sunt curioasa care este raspunsul, ca vrem sa ne mutam si sa nu avem probleme.
daphnyie spune:
Mai pisicut se pare ca e treaba incurcata cu servitutile astea... de nu raspunde nimeni.
Noi am vorbit mai demult cu un avocat si ne-a spus sa ridicam un perete fara fundatie, sa fie "provizoriu" ca ca sa-l putem demonta daca va fi cazul. Nu prea m-a lamurit pe mine avocatul asta si de aia am mai vrut niste pareri.
NicoletaB spune:
pai vecinii trebuiau sa-si faca geam cu vedere la voi in curte, doar daca aveau 1.9 m distanta de hotar
asa scrie in codul civil
voi le-ati dat acceptul pt constructia geamurilor cu vedere la voi in curte?
pisicut spune:
NicoletaB in cazul nostru, cand am cumparat proprietatea aveau geamul deja si un acord verbal cu fostii proprietari, ambii decedati la momentul de fata. Sper sa nu fie probleme, sa nu trebuiasca sa ne judecam sa-si zideasca geamul.
daphnyie este destul de complicata problema, am intrebat si noi un jurist si zicea ca am putea muta via dar nu mai aproape de 30cm de casa. Mai asteptam pareri.
daphnyie spune:
Casa e mostenita de sot de la parinti. Ei au fost de acord cu servitutea, care apare si in extrasul CF. Iar geamurile vecinilor sunt exact pe hotar.
Stiu ca servitutea, ca si dreptul de servitute se transmit mostenitorilor dar noi nu vrem sa acceptam situatia pe care socrii au creat-o.
Se mai poate face ceva in cazul asta ?