Intradevar, nu pateste mare lucru daca copilul inghite par. Acum depinde de fiecare caz in parte. Daca e copil f. mic, parul e fir gros, daca e inhalat sau inghitit, daca copilul a mai luat contact cu animalele inainte si are anticorpi formati. Am tot citit si intrebat pentru ca eu am crescut cu animale in casa, si caini si pisici si cintezoi. Dormeam cu pisicile in pat si am inghitit la par de m-am plictisit. Mai scapam sa bag ceva in gura dupa ce pusesem mana pe pisi, sau rodeam creioane. Nu am avut niciodata nimic. Acum mi-a fost frica pt bb si am intrebat iar. Mi s-a spus ca daca bb se naste intr-o casa in care sunt deja animale el are deja anticorpi transmisi de mama si are deja imunitate, tb ferit sa inhaleze par pt se poate irita ( ce se inhaleaza ajunge in plamani, ce se inghite ajunge in stomac si se elimina prin fecale, nu se digera. importat e sa fie animalul curat, deparazitat).
Mai periculosi pt copii sunt de ec. broscutele testoase, pt ca au in cavitatea bucala niste microbi incompatibili cu sist imunitar uman.