Distrofie chistica ovariana +salpingita cronica
![](images/user_woman.png)
Dragi aspirante,
am nevoie de ajutorul vostru, de cunostintele si experienta voastra pentru ca sunt un pic speriata (un pic mai mult, de fapt).
Pe scurt: de mult timp am niste dureri abdominale -pelvine surde, ca o ferba musculara...accentuate de PMS, de frig, de tensiunea creata daca nu merg la timp la toaleta.....aceste dureri se acutizeaza in cazul clar si uneori cand fac miscare...cum a fost saptamana trecuta cand am avut dureri la ridicarea-asezarea pe scaun ca si cum facusem cine stie ce efort.
Drept urmare...fuguta la doctor...chirurgul a zis ca nu e clar hernie...ci poate ceva ginecologic....si desi am facut tratamente pentru metroanexita cronica si se parea ca am scapat de ea...si dupa ce fusesem la ginec. acum o luna.....am luat-o de la capat cu investigatiile: consult, urocultura, eco. abdominala (rezultat: uter retrovers si anexa stanga lipita de uter), colposcopie, iar eco. abdominala (tot uter retrovers dar in rest cica ok....la doar 1 zi diferenta de prima, dar alt medic), eco. trans-vag. (chisturi pe ovarul stang....dar pe mine m-a durut intotdeauna dreptul).
In final, diagnosticul este: DISTROFIE CHISTICA OVARIANA si SALPINGITA CRONICA. Dr. nu a zis nici ca-i grav, nici ca nu e, doar inainte de a-mi prescrie tratamentul s-a uitat serios la mine si m-a intreabat : "vrei copii?"....si am zis ca DA.
Tratamentul: raze reci pe abdomen, 12 sedinte, anticonceptionale 3 luni, antibiotic 3 zile/luna, antiinflamatoare 20 de zile pe luna, 2 luni.
Citind un pic pe internet si aici pe forum...nu sunt prea multe informatii despre salpingita dar tot ce am citit e de rau: unele fete au fost operate de asa ceva (mie nu mi-a zis nimic de asta), dictionarele medicale spun ca salpingita duce la infertilitate daca nu e tratata la timp sau corespunzator (si la mine scrie 'cronica" iar eu durerile le am demult, e drept ca s-au mai inrautatit in ultima vreme).
Voi ce stiti despre acest diagnostic, mai sufera cineva de asa ceva??? Sunt speriata si nu stiu ce sa cred...stau si ma intreb daca medicii astia stiu ce vorbesc sau nu. Sunt riscuri sa nu pot face copii?
Va multumesc din suflet, astept raspunsurile voastre.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!
All's Well That Ends Well.
Raspunsuri
KoraPop spune:
Sfatul meu este sa faci cat mai curand o laparoscopie si eventual o histeroscopie,intr-adevar salpingita poate duce la infertilitate deoarece afecteaza trompele care sunt necesare in obtinerea unei sarcini in mod natural.Pe langa asta ar fi f. bine sa iti faci analiza de determinare a chlamydiei ( si nu numai) care ar putea duce la infectarea trompelor,respectiv la salpingita.Mult succes, nu lasa timpul sa treaca,deoarece e pretios si nu mai poate fi dat inapoi...
Kora
CARPE DIEM!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
iepumic spune:
Multumesc, Fata Optimista, pentru raspuns. Am facut test de Chlamydia a iesit negativ pe toate planurile (nici nu am si nici nu am avut vreodata).
Mi-e groaza de ideea de laparo....dr. nu a zis ca ar fi cazul de asa ceva...dar stau si ma intreb 2 lucruri: cum a pus el diagnosticul de salpingita cronica, pe baza caror indicii? respectiv: daca e cronica si e nasol, nu trebuia sa zica macar "s-ar putea sa fie cazul de interventie chirurgicala"???
Ma gandesc sa mai cer o parere...eu am fost la ginec. cam 1 data la 6 luni si nici unul pana acum nu a zis ceva de aceasta salpingita....ba metroanexita, ba chistulete, ba colpita...chiar sa nu fi vazut nimeni salpinginta asta pana acum??? Mi se pare un pic neverosimil.
Concluzia mea este oricum ca la cati medici mergi, atatea diagnostice ai.
Mai astept raspunsuri.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!
KoraPop spune:
iepumic nu stiu la ce dr. ai fost, dar singurul raspuns concret si sigur numai laparo ti-l poate da ( e posibil ca uneori la eco vaginala sa se observe in zona trompei o pata neagra ceea ce poate insemna inflamatia trompei),eu am facut aceasta operatie si iti spun sincer ca ma bucur enorm ca am facut-o,interventia nu doare deloc deoarece esti sub anestezie totala, iar cand te trezesti afli toate raspunsurile la intrebarile tale si mai mult decat atat unele probleme pot fi si rezolvate in timpul interventiei,nu poti stii cu siguranta numai de la eco ce se afla in burtica ta si vorba ta...cati doctori atatea pareri,tratamente etc,insa timpul trece....Eu de exemplu dupa laparo am aflat ca datorita unor aderente ( care nu se vad la eco,nu le simti si habar nu ai ca exista in burtica) am trompele nefunctionale si acum voi face FIV fiindca e singura sansa...dar daca nu faceam operatia mai asteptam ani de zile degeaba...
Mult succes si sa dea DD sa iei cele mai bune decizii si bebele sa vina cat mai curand!
Kora
CARPE DIEM!
rodi417 spune:
Iepumic, eu nu inteleg cum ti-a pus diagnosticul de salpingita. Te doare la control? Pentru ca eu stiam ca anexele nu se vad la eco doar la controlul ginecologic doare la palpare. Si care ar fi diferenta dintre salpingita si anexita? Ce pot sa iti spun este ca eu am dureri foarte mari in urma unui avort urmat de un chiuretaj si cu toate astea medicii nu gasesc cauza pentru ca la eco nu se vede nimic iar la palpare nu se simte inflamat. Durerile le-am avut si inainte de a ramne insarcinata, dar nu asa de pronuntate, cu toate astea am ramas din prima luna in care medicul mi-a permis sa incerc pentru ca eu aveam si alte probleme legate de lipsa CM-ului si un endometru subtire. Durerile ma ingrozesc si pe mine pentru ca ma gandesc ca poate nu voi reusi sa mai raman. Si peste toate este groaznic ca medicii spun ca sunt sanatoasa si eu abea merg de dureri. Tu incerci demult sa ramai?
iepumic spune:
Multumesc din suflet pentru raspunsuri!!!
Kora, ma sperie notiunea de laparoscopie dar mai ales cea de histeroscopie....poate pt. ca nu stiu exact ce presupun....sau pt. ca persoane apropiate mi-au povestit lucruri groaznice despre interventiile asupra trompelor...nici nu vreau sa-mi amintesc. Tu ai dreptate ca e bine sa descoperi care este problema ca sa stii ce sa tratezi sau ce masuri trebuie sa iei. Dupa tratamentul de 3 luni voi merge la control si atunci o sa ma pun cu bata pe doctor sa imi dea raspunsuri. Poate intre timp voi mai cere si parerea altui medic. Tu cati ani ai???
rodi,diagnosticul de salpingita banuiesc (nu stiu sigur, ca daca dr. nu vorbeste....noroc ca eu mai inteleg cat de cat din ce vorbesc ei intre ei) ca l-a pus pe baza consultului clinic si da, ma doare la control...si nu numai la control...daca intelegi la ce ma refer. Anexele se vad la eco. abdominal si mai bine la eco transvaginal. Dar bineinteles ca ce se vede acolo probabil nu e 100% concludent, si pe deasupra mai tine si de ochiul medicului (in cazul meu, 2 ecografii in 2 zile succesive, medici diferiti, rezultate diferite in proportie de 50%).
Eu am endometru ingrosat, ceea ce iar nu e bine (din cate stiu, face dificil pt. ovulul fecundat sa se implanteze in uter...dupa ce ca saracul tb sa traverseze si trompele alea infundate).
De incercat...nu incerc demult.....dar n-am ramas niciodata atunci cand am incercat. Poate daca nu ma feream mereu atat mi-as fi dat seama mai demult ca pot fi astfel de probleme...asta e.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!
KoraPop spune:
Eu am 34 de ani si jumatate...la laparo se poate observa si o eventuala endometrioza ( mai ales daca ai endometrul ingrosat sau dureri la menstruatie sau contact sexual,dar poate exista si fara aceste simptome),nu vreau se te speriu,departe de mine acest gand,trebuie sa fii realista,documenteaza-te,cere si alte pareri si nu lasa timpul sa treaca,e un sfat prietenesc...eu daca faceam mai demult laparo poate nu era nevoie sa fac acum FIV,dar totusi ma bucur ca am o sansa si cu mult optimism ma "agat" de ea,inainte insa m-am documentat mult in privinta laparoscopiei si m-am dus foarte hotarata si pe mana unuia dintre cei mai experti in domeniu...dupa parerea mea...
Kora
CARPE DIEM!
iepumic spune:
Draga Kora....multi inainte si multe impliniri, mai ales sa fii sanatoasa si cu un bebel frumusel si sanatos in brate.
Iti multumesc pentru sfaturi, voi incerca sa le urmez...vinde-mi si mie pontul: care este expertul ala in domeniu la care ai facut tu laparo??
Eu am toate cele 3 simptome de care zici: endometru ingrosat, dureri la CM, dureri la contact s. si dureri si in afara acestor cazuri.
Au mai fost si alte episoade mai ciudate (hemoragie cu diagnosticul "rupere de endometru"...din pacate nu mi-a scris-o dr. pe reteta, ci doar mi-a zis si mi-a interzis sa ridic greutati....nu zic ce dureri cumplite am avut). Asa ca s-ar putea ca problema sa fie complexa dar parca nici un medic nu o trateaza pana la capat...fiecare imi spune cate o bucatica, practic ce vede el, si eu tb sa pun toate bucatile cap la cap. Numai ca nu prea am rabdare pentru astfel de puzzle-uri, ca e viata mea in joc.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!
KoraPop spune:
iepumic dr. este Tutunaru Daniel de la spitalul Elias si are si cabinet particular aproape de spital,daca te intereseaza poti intra la subiectul "Paciente optimiste si gravi dr. Tutunaru",intre timp citeste despre endometrioza,exista si subiect pe acest forum special creeat pt aceasta problema,dar si pe net poti gasi multe articole interesante.Eu sper sa nu fie cazul pt tine,insa daca spui ca ai aceste simptome eu sincer in locul tau nu as astepta si as face laparo mai ales ca daca e cumva vorba despre endometrioza dupa operatie (in care se vor curata pe cat posibil focarele de endometrioza) va trebui urmat un tratament de 3 luni de zile cu injectii difhereline pt a stopa refacerea ei ,timp in care nu se poate face bebe deoarece nu ai menstruatie si regimul alimentar drastic trebuie urmat cu strictete.Sa nu intri in panica,nu asta e scopul pt care ti-am scris,doar am vrut sa iti spun ca pot fi multe cauze pt care bebe nu apare deocamdata,insa medicina a evoluat,exista tratamente si multe fete sunt acum mamice fericite desi au trecut prin astfel de probleme
Kora
CARPE DIEM!
KoraPop spune:
P.S Nici endometrioza nu se vede la eco,ci numai la laparo....
Multumesc mult si pt urari si eu iti doresc sa descoperi cat mai curand care e problema,sa o rezolvi si sa ne anunti ca esti !!!
Kora
CARPE DIEM!
iepumic spune:
Kora, sper din tot sufletul sa nu fie nimic din toate astea dar desigur, ai dreptate, e mai bine sa iti iei masuri de precautie decat sa iti para rau dupa aceea.
Ufff....is asa satula de umblat pe la medici...si este si timpul o problema....in fine...acum o sa fac tratamentul asta si dupa ce il termin o sa merg iar la control si poate si la dr.T.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!