Viata in Germania (43)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

cei de la ausländeramt mi-au zis ca pot sta in Germania 3luni fara sa se inscrie, iar daca depasesc cele 3 luni pana la 6 luni treb sa se inscrie la primarie.E doar formal si multe hartoage care de fapt nu-i afecteaza pe parinti din moment ce merg cu buletinul.
Doar la avion cica se mai controleaza pass-urile, la granita nu.
Mihaela chiar nu am auzit de acel mag, nu este in zona mea..o sa incerc la segmüller ca e sg in care nu am fost si ma gandesc ca au si calitate.
Va multumesc

miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Aschiutza, eu nu am completat nici o foaie.
Cand am mers cu avionul nu m-au intrebat nimic,desi am prezentat pass-ul, in schimb cand am venit cu trenul m-au controlat la granita Austria-Italia,dar nu mi-au pus nici un fel de stampila.

EDIT:fetele, voi ati gasit prin mag glucoza?Vreau sa fac pasta de zahar si nu am vazut.Adevarul e ca la EDEKA inca nu am ajuns, ca stiu ca ei sunt mai dotati la cap asta.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

fetele multumesc mult de informatii.sapt.viitoare am sa ma duc la auländeramt si am vad ce si cum o sa procedam!

pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

ok...azi am sunat la ausländeramt si mi-au spus:

-desi sunr in EU, pt. toti cetatenii EU timp de 3 luni e ok si sunt considerati ca vizitatori; dupa 3 luni atunci cu domiciliul stabil aici si e mai complicat
-m-a sfatuit sa merg sa o inregistrez la primarie (caci si practic si teoretic imi vine ca baby-sitter, nu in vizita) si dupa ce trec mai 2 luni de cand e aici sa merg/sun inca odata la ei la ausländeramt si va trebui sa ii fac niste harti...in care practic decar ca eu/sotul ssuportam pt. ea toate cheltuielile: cazare/mancare/distractie/imbracaminte si nu e obligata sa munceasca altundeva pt. asta si atunci poate sta cat vrea

apoi am intrebat ce stiu ei de asigurari si mi-au spus ca de la casa de asigurari la alta e diferit si sa intreb la a mea daca pot sa o preiau pe asigurarea noastra, deci e posibil dar nu accepta toate

cam asta ar fi: i-am mai intrebat daca trebuie sa stiu ceva anume legat de sederea ei aici, daca sunt ceva legi anume in privinta asta...sau probleme sau alte chesti.... raspunsul a fost NU

sper sa ajute pe cineva daca e in situatie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela19 spune:

FETELOR AS VREA SA VA INTREB ; DACA CUMVA VREUNA DINTRE VOI ATI FACUT STEUERERKLÄRUNG SI DACA ATI INTRODUS SI ACEL AJUTOR PTR. CA VA AJUTA-TI PÄRINTII IN ROMANIA.
V-AS RUGA DACA SUNTETI IN MÄSURÄ SÄ-IMI EXPLICATI CUM SE PROCEDEAZA SI CE AR TREBUI SA FAC.
VA MULTUMESC TUTUROR !!!

Mergi la inceput

peca, sigur nu o poti lua pe mama ta pe asigurare, dac e de stat. Adica am incercat sa-i iau pe parintii mei la asig noastra la Aok si nu se poate. Numai daca au drept de munca aici si care se obt foarte greu.
O prietena de-a mea a sunat la primarie si la fel a vrut sa-i faca acte ca baby-sitter si i-a taiat greata imediat oferindu-i o fata nemtoaica pt 200e, cica e mai rentabil decat sa intretii o femeie din alta tara, asa ca ai grija sa nu te incurci mai tare sau poate depinde de land, ceea ce nu cred ca nemtii sunt toti intr-o ureche.
pupici

miha

Mergi la inceput

ma intereseaza si pe mine chestia cu steurerklärung daca sunt fete care au facut asta
O cunostinta a facut asta, adica au declarat vreo 3000 euro pe an pt parinti, dar i-au trebuit o groaza de acte din Romania...declaratie de avere, daca detii nu stiu ce terenuri, daca ai datorii la stat, etc..dar trebuie f bine gandita, ca altfel mai trebuie sa dai tu bani la stat. Mentionez ca tipa are firma, cu capital nu prea mare si cred ca de asta si-a permis o asa suma.
Exista un CD care e in ajutorul celor care fac asta..al meu sot o sa-l obtina de la un coleg si dupa el se pot face astea.
numai bine

miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Neata fetelor,

eu am trimis o data cu Eurolines un PC (mai precis unitatea centrala)si m-a costat 40 eur.Un pret acceptabil, zic eu.A ajuns cu bine si inca mai functioneaza.Mentionez ca l-am trimis din Rom.spre Germania.

o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

buna diminata

o cafea de dimineta pt toata gasca .

pupici si mai vin

mihaela si Dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis

Dennis-puiu

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=243eebabe6e91c82714dd9" target="_blank">simleu silvaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Fetelor,v-am intrebat ieri de cataloagele de la Quelle,am inteles ca sunt gratis
Am primit un mail de la QUELLE informiert" <service2@news.quelle.de ,un copiat un pasaj mai jos,in care zice de niste bani
Repet,comanda nu am facut
Nu inteleg limba germana,se poate sa-mi traduca cineva sa-mi zica ce sunt cu acesti bani?
Nu e nevoie de toata traducerea,doar sa-mi ziceti in cateva cuvinte ce sunt cu acei 984 euro

..................................................................

Sehr geehrte Quelle Kunde,

vielen Dank für Ihre Bestellung bei www.quelle.de.

Eine definitive Lieferzusage können wir Ihnen momentan leider nicht geben.

die Gesamtsumme fär Ihre Rechnung beträgt: 984,79 Euro (incl. Versandspesen: EUR 5,95)
Anbei erhalten Sie den detaillierten Rechnung sowie die alle anderen wichtigen Unterlagen zu Ihrem Bestellung im beigefügter ZIP Datei.

Zahlungswunsch: Bankeinzug
Gemäß der erteilten Einzugsermächtigung werden wir den Rechnungsbetrag in den nächsten Tagen von Ihrem Konto einziehen.
Ihre Rechnung ist im PDF-Format erstellt und mit einer "Digitalen Signatur" unterzeichnet worden. Den entsprechenden
Verifikationsbericht finden Sie im Anhang dieser E-Mail.
Durch die "Digitale Signatur" wird Ihre Rechnung nach dem Signatur-Gesetz (SigG) anerkannt.

Es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen der QUELLE GmbH .................................................................

Mai am 2 intrebari,daca se poate

1.Ce acte am nevoie pentru a ma casatori aici in Germania? Nu stiu care sunt conditiile dupa 1 ian 2007
2.Cum se spune in germana la smantana si branza de vaci ?

O zi buna va doresc

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Mergi la inceput