Viata in Germania (43)
Raspunsuri - Pagina 5
misha-germ spune:
cei de la ausländeramt mi-au zis ca pot sta in Germania 3luni fara sa se inscrie, iar daca depasesc cele 3 luni pana la 6 luni treb sa se inscrie la primarie.E doar formal si multe hartoage care de fapt nu-i afecteaza pe parinti din moment ce merg cu buletinul.
Doar la avion cica se mai controleaza pass-urile, la granita nu.
Mihaela chiar nu am auzit de acel mag, nu este in zona mea..o sa incerc la segmüller ca e sg in care nu am fost si ma gandesc ca au si calitate.
Va multumesc
miha
tumpi spune:
Aschiutza, eu nu am completat nici o foaie.
Cand am mers cu avionul nu m-au intrebat nimic,desi am prezentat pass-ul, in schimb cand am venit cu trenul m-au controlat la granita Austria-Italia,dar nu mi-au pus nici un fel de stampila.
EDIT:fetele, voi ati gasit prin mag glucoza?Vreau sa fac pasta de zahar si nu am vazut.Adevarul e ca la EDEKA inca nu am ajuns, ca stiu ca ei sunt mai dotati la cap asta.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
livia spune:
fetele multumesc mult de informatii.sapt.viitoare am sa ma duc la auländeramt si am vad ce si cum o sa procedam!
pup!
peca spune:
ok...azi am sunat la ausländeramt si mi-au spus:
-desi sunr in EU, pt. toti cetatenii EU timp de 3 luni e ok si sunt considerati ca vizitatori; dupa 3 luni atunci cu domiciliul stabil aici si e mai complicat
-m-a sfatuit sa merg sa o inregistrez la primarie (caci si practic si teoretic imi vine ca baby-sitter, nu in vizita) si dupa ce trec mai 2 luni de cand e aici sa merg/sun inca odata la ei la ausländeramt si va trebui sa ii fac niste harti...in care practic decar ca eu/sotul ssuportam pt. ea toate cheltuielile: cazare/mancare/distractie/imbracaminte si nu e obligata sa munceasca altundeva pt. asta si atunci poate sta cat vrea
apoi am intrebat ce stiu ei de asigurari si mi-au spus ca de la casa de asigurari la alta e diferit si sa intreb la a mea daca pot sa o preiau pe asigurarea noastra, deci e posibil dar nu accepta toate
cam asta ar fi: i-am mai intrebat daca trebuie sa stiu ceva anume legat de sederea ei aici, daca sunt ceva legi anume in privinta asta...sau probleme sau alte chesti.... raspunsul a fost NU
sper sa ajute pe cineva daca e in situatie!
Gabriela19 spune:
FETELOR AS VREA SA VA INTREB ; DACA CUMVA VREUNA DINTRE VOI ATI FACUT STEUERERKLÄRUNG SI DACA ATI INTRODUS SI ACEL AJUTOR PTR. CA VA AJUTA-TI PÄRINTII IN ROMANIA.
V-AS RUGA DACA SUNTETI IN MÄSURÄ SÄ-IMI EXPLICATI CUM SE PROCEDEAZA SI CE AR TREBUI SA FAC.
VA MULTUMESC TUTUROR !!!
misha-germ spune:
peca, sigur nu o poti lua pe mama ta pe asigurare, dac e de stat. Adica am incercat sa-i iau pe parintii mei la asig noastra la Aok si nu se poate. Numai daca au drept de munca aici si care se obt foarte greu.
O prietena de-a mea a sunat la primarie si la fel a vrut sa-i faca acte ca baby-sitter si i-a taiat greata imediat oferindu-i o fata nemtoaica pt 200e, cica e mai rentabil decat sa intretii o femeie din alta tara, asa ca ai grija sa nu te incurci mai tare sau poate depinde de land, ceea ce nu cred ca nemtii sunt toti intr-o ureche.
pupici
miha
misha-germ spune:
ma intereseaza si pe mine chestia cu steurerklärung daca sunt fete care au facut asta
O cunostinta a facut asta, adica au declarat vreo 3000 euro pe an pt parinti, dar i-au trebuit o groaza de acte din Romania...declaratie de avere, daca detii nu stiu ce terenuri, daca ai datorii la stat, etc..dar trebuie f bine gandita, ca altfel mai trebuie sa dai tu bani la stat. Mentionez ca tipa are firma, cu capital nu prea mare si cred ca de asta si-a permis o asa suma.
Exista un CD care e in ajutorul celor care fac asta..al meu sot o sa-l obtina de la un coleg si dupa el se pot face astea.
numai bine
miha
Panseluta spune:
Neata fetelor,
eu am trimis o data cu Eurolines un PC (mai precis unitatea centrala)si m-a costat 40 eur.Un pret acceptabil, zic eu.A ajuns cu bine si inca mai functioneaza
.Mentionez ca l-am trimis din Rom.spre Germania.
o zi buna tuturor!
mihaela_specht spune:
buna diminata
o cafea de dimineta pt toata gasca
.
pupici si mai vin
mihaela si Dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis
Dennis-puiu
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=243eebabe6e91c82714dd9" target="_blank">simleu silvaniei
alayna spune:
Fetelor,v-am intrebat ieri de cataloagele de la Quelle,am inteles ca sunt gratis
Am primit un mail de la QUELLE informiert" <service2@news.quelle.de ,un copiat un pasaj mai jos,in care zice de niste bani
Repet,comanda nu am facut
Nu inteleg limba germana
,se poate sa-mi traduca cineva sa-mi zica ce sunt cu acesti bani?
Nu e nevoie de toata traducerea,doar sa-mi ziceti in cateva cuvinte ce sunt cu acei 984 euro
..................................................................
Sehr geehrte Quelle Kunde,
vielen Dank für Ihre Bestellung bei www.quelle.de.
Eine definitive Lieferzusage können wir Ihnen momentan leider nicht geben.
die Gesamtsumme fär Ihre Rechnung beträgt: 984,79 Euro (incl. Versandspesen: EUR 5,95)
Anbei erhalten Sie den detaillierten Rechnung sowie die alle anderen wichtigen Unterlagen zu Ihrem Bestellung im beigefügter ZIP Datei.
Zahlungswunsch: Bankeinzug
Gemäß der erteilten Einzugsermächtigung werden wir den Rechnungsbetrag in den nächsten Tagen von Ihrem Konto einziehen.
Ihre Rechnung ist im PDF-Format erstellt und mit einer "Digitalen Signatur" unterzeichnet worden. Den entsprechenden
Verifikationsbericht finden Sie im Anhang dieser E-Mail.
Durch die "Digitale Signatur" wird Ihre Rechnung nach dem Signatur-Gesetz (SigG) anerkannt.
Es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen der QUELLE GmbH .................................................................
Mai am 2 intrebari,daca se poate 
1.Ce acte am nevoie pentru a ma casatori aici in Germania? Nu stiu care sunt conditiile dupa 1 ian 2007
2.Cum se spune in germana la smantana
si branza de vaci
?
O zi buna va doresc
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)