legat de concediul de sarcina si lauzie

legat de concediul de sarcina si lauzie | Autor: carrie

Link direct la acest mesaj

am o intrebare:

eu voi naste in luna mai si as vrea sa intru daca totul e ok in concediul de sarcina si lauzie numai la inceputul lui mai , asta inseamna ca imi raman cam 100 de zile din cele 126 ptr dupa ce nasc.mi le pot lua atunci platite 85% sau sunt limitata dupa ce nasc la 63 de zile?ca am auzit pareri tare impartite si desi sunt in domeniu nu m-am dumirit.

multumesc anticipat

Cristiana cu bebica si gagalicea Theodora Alexia ( 3 anisori si 8 luni)

Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0" target="_blank">la mare 2005
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lili76 spune:

cele 126 de zile le poti lua incepand cu cateva zile inainte de a naste. eu mi-am luat mai intai concediu de odihna ca mai aveam cateva zile dupa care am intrat in concediu de sarcina si leuzie pentru 126 de zile calendaristice. daca iti iei concediu cu cateva zile inainte de a naste, dupa cele 126 de zile poti sa te intorci la serviciu, deoarece copilul mananca diversificat si stai fara grija.
in concluzie stai fara grija cele 126 de zile le poti lua.
nastere usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Regula este cu 63 inainte de nastere si 63 dupa, dar legea prevede ca ele se pot compensa intre ele, in functie de optiunea mamei si cu acordul medicului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

multumesc de raspunsuri, deci intrebarea mea este , daca imi raman 100 de zile din acest concediu dupa ce nasc voi primi in toate aceste 100 de zile 85% din salar , nu?nu doar pe 63 de zile...

nu se pune problema sa ma intorc la munca dupa acest concediu ci doar sa beneficiez chiar si cu cateva zile in pluc de mai multi banuti, ptr ca in cazul meu 85% din salar e clar mai mult decat cei 8 mil.

deci conform legii se poate?

multumesc

Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0" target="_blank">la mare 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da asa este, ai dreptul la 126 de zile - zilele din prenatal dar nu mai putin de 42 platite cu 85% din media veniturilor brute realizate anterioar prenatalului.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

multumesc Marius

mi-au spus de la ITM ca daca nu mi le impart egal dupa ce nasc imi vor fi platite cu 85% doar 63 de zile nu 100 sa zic cate as avea .e legal?

multumesc

Thea Alexia
noi si Roma 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

carrie nu e legal...eu nu am luat nici o zi inainte de nastere din cele 126 de pre si post natal si am luat totul incepand din ziua in care s-a nascut puiutul...mi-a platit 126 de zile cu 85 %....e dreptul meu iar ei sunt obligati sa te plateasca asa...mult succes si nu te lasa

bulinuta mamica de bulinel dragutel

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by carrie

multumesc Marius

mi-au spus de la ITM ca daca nu mi le impart egal dupa ce nasc imi vor fi platite cu 85% doar 63 de zile nu 100 sa zic cate as avea .e legal?

multumesc

Thea Alexia
noi si Roma 2006

Ce te iei tu dupa ITM? N'ai treaba cu ei... deloc deloc.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

multumesc bulinutza...sper ca nu e unul din cazurile cand se aplica dupa ureche legea
cu casa de Sanatate am treaba, nu, Marius?adica cine ar putea decide sa nu mi se plateasca?
e nevoie de ceva hartie de la dr?

Thea Alexia
noi si Roma 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Ai nevoie doar de foile de concediu de maternitate date de medicul tau si atat. Le duci la firma si stiu ei ce sa faca cu ele. ITM -ul nu are ce sa se amestece.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Eu tot n-am inteles... Cei 85% din cele 126 de zile de pre si/sau postnatal sunt platite de catre angajator sau de catre stat?...
Angajatorul plateste ceva pentru mine cat timp sunt in acest concediu?
Pentru ca ma simt prost ca stau de o luna in concediu medical...speram sa intru cat mai repede in cel prenatal si sa-l scap de o cheltuiala in plus cu mine...

Multumesc,
Florina, 26+

Mergi la inceput