Dreptul la concediu de odihna dupa transfer

Dreptul la concediu de odihna dupa transfer | Autor: LuisaTL

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!

Am o mare nelamurire...
Pana la 31 decembrie 2006 am lucrat intr-o institutie de stat, iar de la 1 ianuarie 2007 m-am transferat la cerere conf. Lg 188/1998/art.78 - privind statutul functionarului public, in cadrul aceluiasi minister, aceeasi institutie dar in alt compartiment. Tot incepand cu aceasta data, 1 ian. 2007, acest compartiment a trecut in subordinea altei institutii, tot de stat.
Problema mea este ca mi s-a spus ca nu am dreptul la concediu de odihna pe anul 2007 pt ca "am schimbat angajatorul". Ideea e ca transferul e considerat angajare noua. Asa gandesc cei de la resurse umane. Am studiat si eu legislatia, dar n-am gasit nimic in acest sens.
Mie nu mi se pare normal. Am continuitate in munca, chiar nu-nteleg de ce se pune asa problema, ca 11 luni n-am dreptul la C.O. De ex., daca imi schimb angajatorul in fiecare an, asa cum considera ei, nu mai am dreptul la concediu nicidata?
Mentionez ca la mine a fost doar un simplu transfer in alt compartiment, pe aceeasi functie, acelasi salariu, cu continuitate in munca. Intamplarea face ca de la 1 ian 2007, acest compartiment sa treaca in subordinea unei alte institutii. Colegii mei care deja erau in acest compartiment, carora cu ocazia asta li "s-a schimbat" si lor angajatorul de ce au dreptul si eu nu??

Of, nu mi se pare corect... Nu stu cum sa-i fac sa-i conving ca n-au dreptate. Cum vi se pare d.p.d.v. legal? S-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie?
Va rog, dati-mi un sfat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Nu stiu cum este la insitutii publice, inclin sa cred ca in cazul Luisei s-a facut o greseala. Dar trebuie studiata legea aceea cu "concediile de odihna si alte drepturi.." uf, ca nu mai stiu cum e.
Ce pot sa-ti spun este ca la societati comerciale, dreptul la concediul de odihna NU se transfera (de fapt, nu mai exista "transfer in interesul serviciului"). Cand inceteaza contractul de munca, daca nu ai efectuat zilele de CO la care aveai dreptul pana la daa plecarii, vei primi, la lichidare, contravaloarea lor in bani. La noul angajator vei avea dreptul la concediu de odihna proportional cu timpul lucrat la el.
Imi pare rau ca nu stiu sa te ajut mai mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL pe anii 2007-2010

Incheiat conform art. 10 si 11 din Legea nr. 130/1996, republicata, inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei cu nr. 2.895 din 21 din 29 decembrie 2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a V-a, nr. 5cc din 29 ianuarie 2007


CAPITOLUL 5
Concedii si zile libere


Art. 56. - (1) Salariatii au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna platit, de minimum 21 de zile lucratoare.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1):
b) salariatii nou-angajati, pentru primul an de activitate inscris in cartea de munca, au dreptul la un concediu de odihna platit cu o durata minima de 20 de zile lucratoare.
Art. 59. - (1) Pe durata concediului de odihna, salariatii vor primi o indemnizatie ce reprezinta media zilnica a veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
(2) Indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, sporul de vechime si indemnizatia pentru functia de conducere, luate impreuna, corespunzator numarului de zile de concediu.
(5) Orice conventie prin care se renunta total sau in parte la dreptul la concediul de odihna este interzisa.
Art. 60. - (1) Concediul anual de odihna va putea fi fractionat la solicitarea salariatului; una din fractiuni va trebui sa fie de cel putin 15 zile lucratoare. Cealalta parte va trebui acordata si luata pana la sfarsitul anului in curs.
(2) Cand din motive neimputabile salariatului, acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, in perioada solicitata de salariat.

www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">23+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput