Pierd banii de CIC?

Pierd banii de CIC? | Autor: amiss_zip

Link direct la acest mesaj

Daca primesc niste bani pe persoana fizica autorizata pierd banii 6 mil pentru cresterea copilului ?

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lili76 spune:

Normal se sisteaza activitatea pana ce copilul implineste 2 ani.
Mie una nu mi se pare corect, deoarece banii se primesc pentru contributia adusa statului pana in momentul nasterii, iar la orice suma incasata pe PFA se plateste impozit, bani care ajung tot la stat. Deci dupa mine, statul cam pierde in situatia cu PFA-urile, ca sa nu mai zic ca si cine are acest statut pierde. Acum na, ce sa zic poti merge si la risc, dar cica daca te prinde te pune sa dai inapoi banii.
Vezi tu si alege solutia cea mai buna.
Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

De ce normal?
Sunt administrator si la o firma si nu se pune asta.
PFA este cumva o firma cu numele meu.
Cel putin asa cred.

Amiss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai daca nu crezi de ce mai intrebi?
Eu stiu ca legea spune ca nu mai ai dreptul la indemnizatie daca realizezi venituri profesionale. Nu ne mai incurcam cu firma, asociat, pfa, ok?
Acum, ce metoda au ei sa vada ce venituri realizezi tu, ca le-or centraliza la venitul global, pe undeva pe la administratia financiara, nu stiu sa-ti spun. Stiu insa ca daca in vreun fel oarecare descopera ca mai ai si alte venituri te vor obliga sa dai indemnizatia inapoi. Din urma.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

aha, am inteles.
ufff
Multumesc mult de raspunsuri lili si androix!

Amiss

Mergi la inceput

Totusi am o nelamurire!
Daca am afacerea mea si sa zic ca vin bani pe firma nu mai am voie sa cer bani de la stat?

Intreb asta pentru ca pana acum, 1 an de zile nu am avut nici un venit pe firma, dar daca se mai intampla int-ro luna s aimi vina niste bani?

Nu mi s-ar parea corect sa mi se intrerupa dreptul la cic daca am firma mea. Ea poate merge pe plus pe minus ...nu am un venit sigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca firma este societate comerciala e Ok. Daca insa discutam de PFA nu mai este OK.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

este SRL!
Atunci inseamna ca pot taia factura pe firma fara grija!
Multumesc

Mergi la inceput