Reziliere contract credit pentru pensionari?

Reziliere contract credit pentru pensionari? | Autor: tatiantudor

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,
Nu stiu daca s-a mai lovit cineva de situatia asta, dar iata ce a patit bunica mea de 70 de ani.
A tot vizitat-o un agent de vanzare de la banca Citi Financial - din cadrul Citi Bank spunandu-i ca aceasta banca acorda credite pentru pensionari. I-am spus sa nu faca nimic fara sa ne spuna, dar la insistentele agentului, s-a dus cu el la banca. Acolo trebuia doar sa ii descrie oferta sa o ia acasa si sa ne-o aduca si noua sa o citim.
A venit ieri la noi cu contractul deja semnat cu cei de la Citi Financial. Cand l-am vazut m-am ingrozit.
Iata ce credit pentru pensionari a facut:
Suma acordata de banca 63 mil lei vechi
Din aceasta suma comisioanele bancii + asigurarea de viata = 14 mil lei vechi. Acesti 14 mil lei vechi au fost inclusi in rate.
Bunicii i-au dat in mana suma de 49 mil lei vechi.
Rata este de 2.050.000 lei pe luna - bunica mea are pensia de 3.000.000 lei vechi pe luna. Bunciul 2.500.000 lei vechi pe luna.
Creditul este pe 4 ani.
Dobanda 19.9%. DAE 30.5%
Creditul este pe 4 ani.
Am facut un calcul matematic simplu si am vazut ca suma pe care trebuie sa o dea dupa 4 ani se ridica la valoarea de 99 mil lei vechi.
Adica acum a luat 49 mil si peste 4 ani trebuie sa dea 99 mil.
Nu stiu daca exista pe piata o banca cu conditii mai dezavatajoase, dar eu nu am auzit.
Cum bunica nu mai vede bine si nici nu prea a citit de activa ani, a semnat ca primarul. Ca oricum nu intelege ce e cu dobanzile si oricum nu i-a spus nimeni cat plateste la final.
Stiu ca e vina ei, dar nu are cum sa achite o rata de 2.050.000 lei.
I-am luat toti banii ca sa nu ii cheltuie si am sunat la banca sa le spun ca as vrea sa anulez acest contract. Nu are nici 24 de ore de cand a fost semnat.
Mi s-a spus ca nu este posibil sa il anulez pentru ca se cere un comision de rambursare de 10% din initiala de 63 mil lei vechi (care cuprinde si comisioanele)
Mi-a facut un calcul si mi-a spus ca daca vreau sa il restitui sa vin cu cei 49 mil + inca 12 mil...asta dupa nici 24 de ore.
Nu am de unde sa iau 12 mil si nu stiu ce sa fac.

Vroiam sa stiu daca exista cumva vreo reglementare legala de reziliere a contractului fara acest comision de rambursare? Avand in vedere ca nu au trecut nici 24 de ore de la semnarea contractului.
Daca nu se poate face nimic legal...asta e.

va multumesc si sper sa nu mai pateasca nici un pensionar asa ceva.
Asta e jaf la drumul mare, nu credit pentru pensionari.

Va multumesc
Cu drag
Liana

http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicole2005 spune:

imi pare rau de ce a patit bunica ta. incearca sa vorbesti cu un avocat. e cel mai in masura sa te sfatuiasca daca pot exista solutii. eu stiu profitand de faptul ca nu vede au pus-o sa semneze. mult succes sa se rezolve

nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006

www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site

piscotel

Mergi la inceput