Drepturile tatalui...
buna seara...va rog sa ma ajutati daca se poate...sunt o viitoare mamica singura si vreau sa stiu care vor fi drepturile tatalui asupra copilului? nu suntem casatoriti si nu doresc pensie alimentara..el doreste sa recunoasca copilul dar nu stiu ce drepturi va avea in acest caz...voi putea scoate copilul din tara fara acordul lui? pot sa-i refuz dreptul la vizita? mentionez ca el este plecat din tara si nu s-a implicat pana acum deloc,iar acum nu mai vreau eU...peste o luna nasc si nu stiu ce sa fac,daca sa il trec sau nu in certificatul de nastere(daca vine sa il recunoasca).va multumesc.ALEXIA IOANA
Raspunsuri
annasibebica spune:
Daca el il recunoaste, asta e. Trebuie trecut in certificat. Iar daca e trecut in certificat ca tata, atunci are toate drepturile si obligatiile pe care le ai si tu. Deci nu poti scoate copilul din tara decat cu acordul lui. Indiferent pe ce nume e copilul.
Daca nu vrei sa fie trecut in certificat, atunci trebuie sa demostrezi, cu ADN cred, ca nu e tatal si gata.
Sau trebuie sa depui plangere la tribunal, cu argumente banuiesc, pentru a-l decadea din drepturile parintesti si pentru a obtine custodia totala.
NicoletaB spune:
nu ea trebuie sa dovedeasca cu test ADN cine e tatal
il treci pe numele tau si scapi de o bataie de cap
daca el vrea drepturi , el va cere testul ADN si apoi recunoasterea copilului
dar poate e suficient de delasator sau nu va avea timp fiind plecat din tara si scapi de dureri de cap
Alex2 spune:
Se poate obtine custodia totala si fara decadere din drepturile parintesti, si astfel poti iesi cu copilul din tara fara acordul lui. Daca nu ti neaparat sa aibe copilul un nume nu esti obligata sa-l treci, dar se poate sa aibe, el, copilul, unele avantaje din asta. Daca e trecut pe certif e musai sa-ti dea pensie, nu o refuza, e dreptul copilului tau. Ptr ca nici vizitele nu le vei putea refuza si nici "drepturile" lui de tata. Asa ca nu-l scuti de "obligatii".
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
anamea spune:
Alexiaioana, cred ca daca tatal vrea sa recunoasca copilul sa il lasi.
Ce-i vei spune copilului tau, atunci cand te va intreba unde este tatal lui, sau atunci cand se va uita in certificatul de nastere si va vedea ca in dreptul tatalui nu este trecut nimic.
Nu crezi ca daca va afla (si asta se va intampla odata si odata) ca el a vrut sa il recunoasca si tu nu i-ai dat voie, te va judeca si inca aspru. Si daca el vrea sa-l recunoasca nu stiu daca poate cineva sa-l opreasca.
Un copil are nevoie de ambii parinti, chiar daca parintii nu stau impreuna, are nevoie sa stie cine este mama si tatal lui.
Dar tu faci ce vrei, e viata ta, dar gandeste-te si la viata copilului tau, sa nu-ti para rau intr-o zi.
Arta este lunga, viata este scurta
Mamica de printesa
ALEXIAIOANA spune:
Anamea,tu ai dreptate in felul tau.sigur ca asa e,copii au nevoie de ambii parinti.numai ca tatal copilului meu m-a abandonat de cand aveam 3 luni de sarcina si am inceput sa am probleme.pana acum am fost tot prin spital cu iminenta de avort si singurul lucru pe care mi l-a spus "tatal" copilului a fost ca e deranjul prea mare cu acest copil...si sa fac ce cred!nu m-a sustinut nici moral si nici financiar.in aceste conditii iti dai seama ca mi-e greu sa ma gandesc ca va trebui sa il rog frumos sa-mi permita sa plec cu copilul in concediu in strainatate si sa accept ca avem drepturi egale ca parinti.de aceea vreau sa stiu exact care sunt drepturile lui....daca sunt limitate,sigur ca nu am nimic impotriva sa il recunoasca....dar nu vreau sa aibe drept de decizie...cred ca e de inteles....oricum apreciez si va multumesc pt toate sfaturile voaste. Alexia Ioana
Alex2 spune:
Alexia Ioana, un tata e mai mult decat un nume pe un certificat. Avantaje si dezavantaje. Gandeste-te la asta.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...