extrauterina

dupa o extrauterina,anul trecut in mai,inca nu prea mi-am revenit,avand in vedere ca habar nu aveam de asa ceva.In fine,s-a manifestat doar cu o scurgere maronie,fara durere,trompa stanga extirpata laparoscopic. ne dorim f.f. mult un bb,si cred ca sunt insarcinata:intarziere ciclu 6z ,2teste pozitive(destul de colorata a2a liniuta)
problema e ca sangerez din nou slab, de 4 zile.medicul spune ca nu vede inca nimic sa ma duc din nou peste 10z.Fac tratament cu gravibinon si ac. folic.
In cele 10zile o sa innebunesc cred asa ca ,va cer disperata parerea ce credeti sangerarea dureaza de prea mult timp?care ati mai trecut prin asa ceva?oare sunt asa ghinionista sa fac si a2a oara?
Raspunsuri

Avalon spune:
Nico, nu vreau sa te sperii dar riscul e destul de mare, mai ales daca ai sangerari. Medicul tau nu te-a pus sa faci betahcg? In sarcina uterina valoarea analizei se dubleaza la fiecare 48 ore, pe cand in sarcina extrauterina creste mai incet... Sarcina se vede la eco atunci cand valoarea hcg depaseste valoarea 1000 (la circa 10 zile de intarziere a ciclului), pana atunci asigura-te ca totul e ok repetand analiza o data la 2 zile.

Relya spune:
Faptul ca sangerezi...nu e semn prea bun.
Eu sunt una din ghinionistele care au facut 2 extrauterine. Fiecare organism e unic si reactioneaza in felul lui.
La cea de-a doua SEU , cu toate ca am fost la control din 2 in doua zile , am facut B hcg pe parcurs , ecografii peste ecografii, medicul nu si-a dat seama ca sarcina extrauterina. Initial, la prima eco, s-a vazut in uter un punctulet care ulterior nu a mai crescut. Totusi B-hcg crestea corespunzator varstei de sarcina . Dupa 2 sapt. si jumatate de intarziere am facut chiuretaj ( pentru ca sangeram in continuare iar punctuletul din uter nu crestea ) . Am trimis totul la laboratorul de anatomie patologica, doar - doar sa evit o operatie clasica ( ca prima data ) in cazul unei extrauterine. Rezultatul a fost : neconcludent ( adica putea fi orice : SEU, avort incomplet , etc ) Cu rezultatul m-am intors din nou la medic m-a vazut la ecograf si dupa ce a analizat situatia pe toate partile concluzia a fost : Avort incomplet . Concluzie eronata , de altfel.
Cu toate ca presimteam ca ceva nu este in regula ( inca singeram dupa chiuretaj ) nu am continuat investigatiile. Dupa 11 zile trompa s-a rupt si ... nu mai spun ca iti inchipui continuarea.
Sfatul meu : Mergi si la alt medic. Trompa poate fi salvata daca sarcina e descoperita la timp.
Tin pumnii si iti doresc sa fie doar o alarma falsa.

Tia spune:
Ca sa-ti scoti din cap teama unei alte extrauterine poti face test de sarcina din sange (beta-hcg) la 2-3 zile, la extrauterina valorile cresc lent. succes si Doamne ajuta sa fie bb acolo unde trebuie
uite www.obfocus.com/questions/qanda7.htm" target="_blank">aici cum ar trebui sa creasca beta-hcg

nico_nico spune:
mersi mult fetele.daca sangerarea s-a oprit,credeti ca e de bine?
din fire,eu sunt pesimistul intruchipat,credeti ca as putea sa sper ca e de bine?

violetan spune:
quote:
Originally posted by nico_nico
mersi mult fetele.daca sangerarea s-a oprit,credeti ca e de bine?
din fire,eu sunt pesimistul intruchipat,credeti ca as putea sa sper ca e de bine?
Eu am avut SEU acum 2 ani si data urmatoare cand am ramas (anul trecut in nov) a fost viabila:). Nu te speria, fa beta hcg la 2 zile si te lamuresti! Du-te chiar acum! Eu asa am facut acum, la a doua, de frica extrauterinei. Nu te speria, pt ca daca si de data asta ar fi SEU, depistata repede poate fi tratata cu metotrexat...poop si sanatate si sa dea Dumnezeu sa fie bine de data asta!!

nico_nico spune:
fetele,in sfarsit au trecut cele 10 zile,am fost la dr. si mi-a zis ca am avut un avort spontan atunci cand am sangerat,pt. ca la eco nu se vede nimic si testul e neg. Normal ca acum am alte intrebari:avortul spontan e insotit de sangerari abundente(caci la mine nu au fost deloc doar ca au durat vreo 3-4 zile)?;sanii inca ma dor,e normal?daca nu am eliminat sarcina?(eu ma simt bine inafara de sani,totul e ok)
va multumesc mult pt sprijin.am gasit site-ul de curand dar vreau sa va spun ca e super iar forumul e grozav.l-am recomandat multor prietene.

violetan spune:
quote:
Originally posted by nico_nico
fetele,in sfarsit au trecut cele 10 zile,am fost la dr. si mi-a zis ca am avut un avort spontan atunci cand am sangerat,pt. ca la eco nu se vede nimic si testul e neg. Normal ca acum am alte intrebari:avortul spontan e insotit de sangerari abundente(caci la mine nu au fost deloc doar ca au durat vreo 3-4 zile)?;sanii inca ma dor,e normal?daca nu am eliminat sarcina?(eu ma simt bine inafara de sani,totul e ok)
va multumesc mult pt sprijin.am gasit site-ul de curand dar vreau sa va spun ca e super iar forumul e grozav.l-am recomandat multor prietene.
Daca a iesit testul negativ, inseamna ca ai eliminat-o, mai ales daca nu se vede nimic la eco. Pentru linista ta poti face beta hcg (in cazul in care nu l-ai facut) sau mai poti merge la dr la eco peste cateva zile. Dar stii ce greu ieste testul de sarcina negativ dupa avort? Deci daca a iesit negativ, esti super bine! Multa sanatate!
http://bd.lilypie.com/ZcINp3.png