Salut la toata lumea
Am o intrebare: la 1 an dupa nasterea primului copil se va naste al doilea copil. Ce ma intereseaza sunt urmatoarele: eu stau primul an in cic, apoi este posibil (?) sa intre sotul meu in cic pentru primul copil iar eu sa am cic pentru al doilea (pentru urmatorii 2 ani)??
Asta ar insemna ca 1 an sa fim amandoi in concediu. Este posibil? Eventual m-ar ajuta un nr de lege daca este posibil.
Sa inteleg ca in momentul cand va implini un an primul copil, va veni pe lume al doilea? Chiar daca ai 2 copii sub 2 ani tot o singura indemnizatie primesti. Poti sa mergi la ITM si sa intri in concediu pt. al doilea copil imediat ce se naste , sau poti sa astepti pana ce primul copil implineste 2 ani si apoi intri in cic pt cel de-al doilea. Tu sau sotul, daca a avut lucrate 12 luni inaintea nasterii copilului pentru care ia concediu de maternitate.
Sa-ti dau ex. concret: primul meu copil avea 1 an si 4 luni cand a venit pe lume cel de-al doilea. Desigur ca nu mi-au dat 2 indemnizatii ci doar 2 alocatii, care pe atunci erau de 24 lei. Acum e de 200 lei deci, vei primi 400 lei alocatiile plus 600 lei indemnizatia pt. copilul pt care optezi sa intri in concediu, tu sau sotul.