De la evaluarea imobilului si pana la intrarea banilor in cont cam cat mai dureaza??
Hopes
depinde de banca!
La Transilvania acum ceva ani a durat o saptamana!
La Raiffaisen anul trecut a durat 2 saptamani!
La ING anul trecut colegul meu a asteptat 1 (una) luna!
Eu si Raducu (22.04.2005)
pai dupa evaluare se face contractul de vanzare cumparare, pe urma si face ipoteca, dupa care trebuie inscris la arhiva electronica si in final scos extrasul de carte funciara. toate acestea prezentate bancii si gata a 2-a zi banii sunt in cont
Depinde de banca. Cele care nu lucreaza decat cu notarul lor, pot trimite banii in cont odata cu semnarea actelor. Eu asa am facut la banca romaneasca, a venit notarul la banca si am semnat acolo; era crdit de nevoi personale cu ipoteca. Dar am si vandut un ap. iar cei care l-a luat au contractat un credit de la volksbank si s-a intamplat la fel. Am semnat actele si imediat s-a facut ordinul de plata al banilor si i-am putut ridica.
Stai ca acum am vazut mai bine ca era vorba de evaluare. In general evaluarea dureaza max. 3 zile, evaluatorul trimite raportul la banca, banca contacteaza notarul, si face programarile, apoi mai dureaza 2 zile sa se scoata extrasul de carte funciara. Deci daca cei de la banca isi fac treaba rapid o saptamana e suficient, numai sa nu fie vorba de vineri; unele judecatorii nu elibereaza extrase vinerea.