Proaspata mamica - vreau sfaturi
Buna ziua dragi mamici, am nevoie de ajutorul vostru. Sunt o proaspata mamica a unul baietel de 1,8 luni pe care urmeaza sa-l iau acasa vinerea viitoare, din pacate doar in invoire momentan pana ne ies toate actele de incredintare. dati-mi va rog sfaturi ce trebuie sa pregatesc pt.bebe, in afara de multa dragoste si afectiune, noi deja il iubim si suntem innebuniti dupa el.
Astept cu drag si mult interes sfaturile voastre, cum a fost la voi cand ati adus copilul acasa.
Pupici
Raspunsuri
why_not109 spune:
Pia...in primul rand pampers...dar nu pentru bebe,ci pentru sotul tau...sigur va avea nevoie,la cat e de innebunit dupa baietelul vostru
Laura
urziceanu spune:
Pia,sunt de acord cu Laura.Pampersssssssssss si pt tine si pt sotul tau.Un timp ve-ti fi foarte stresati..insa totul o sa fie f bine.Cred ca trebuie sa-i iei si de la maternala cateva jucarioare care nu il vor desprinde brusc de mediul lui.(vb psiholoaga din mine!!!!!!!!)
Corina
Pia spune:
Mai fetelor eu v-am cerut sfaturi ce trebuie sa am in casa pt.el, lasati-ne pe noi ca deja ne-a cumparat pampersi, spuneti-mi ce nu trebuie sa-mi lipseasca din casa.
Corina, sigur o sa-i iau jucaria preferata, dar el deja le-a facut praf pe cele pe care i le-am dus pana acum, lasa ca ia mami si tati altele noi.
Alexa Ioana spune:
felicitari, mamico !!!
eu iti spun ce folosesc eu pt fii'mea (1 an si 7 luni). marea majoritate le'am luat de la inceput, iar altele pe parcurs, in functie de copil (o sa vezi tu exact ce nu folosesti sau ce'ti mai trebuie, in timp foarte scurt)
deci: patut (plus asternuturi), scaun de masina, hainite (multe sosete, ca fii'mea nu suporta papucii de casa; multe bluzite, ca si le picteaza rau cand mancam; multi pantalonasi ca si'i face varza rapid), sac de dormit; scaun de masa; farfurioare, tacamuri pt copii, canite; storcator citrice/fructe; termometru, spirt sanitar, ser fiziologic pt nasuc, pasta petrini pentru fundic, crema de galbenele, pampers, servetele umede, olita, pungi de nailon pt pampersurile radioactive ; sapun/sampon de bebe (noi folosim nivea si suntem foarte multumiti), crema de corp, prosoape cu gluga; antitermice (panadol, nurofen); bandaje + rivanol ca la varsta asta deja sunt prieteni cu juliturile; jucarii de diverse tipuri (fii'mea mai nou e inebunita sa dea cu picioru in mingi)...
hmmm... asta'i ce'mi vine acu in minte... ma mai gandesc...
si dupa cum spuneam, multa, multa rabdare. si dragoste, si atentie.
inceputul poate sa fie mai putin lin de cat ti'ai dori (dar nu e obligatoriu). alexa, de exemplu, in prima zi cand a venit acasa, nu a mancat nimic, si mi'a tras cateva ture de voma in jet. si eu si sotul am fost inebuniti de frica, de spaima sa nu pateasca ceva copilu'. saraca, am culcat'o nemancata (nu accepta nimic, absolut nimic) si am vegheat'o toata noaptea. de a doua zi dimineata, totul a intrat in normal !!! nici acu' nu'mi vine sa cred, dar de a doua zi totul a fost ok. a mancat, a dormit, s'a jucat, totul fara nici o problema, de parca ar fi fost la noi dintotdeauna. deci pot zice ca perioada de acomodare la noi a fost sub 24 de ore...
ma rog, avea 8 luni... la un an si 8 luni poate fi putin mai greu (bine am inteles, asa'i ?). dar sa nu te sperii. sa fii convinsa ca incet, cu dragoste si rabdare, va veti acomoda unii cu altii si totul va intra in normal !!!
hai ca m'am intins cam mult !
pupici, si felicitari din nou !!!
(ps: ne cunoastem dintr'o anume gradinutza, sau e doar coincidenta de nick ???)
alexa si mami
aiuras spune:
Felicitari, ma bucur pentru voi!
Noi cand am adus copilul acasa la o varsta similara cu al vostru (1,7 luni )am gasit foarte util sa mai avem pe langa pampersi un scaun special de stat la masa, babetele, vesela necasanta (castronase, farfurioare, cani, pahare, tacamuri), olita, cadita, scaun de masina, carticele cu animale, jucarii diverse, si pentru afara minge, galetuta de nisip si tricicleta sau masina din aceea de impins cu picioarele etc. Nu am mai cumparat carut.
Ne pregatisem cu mai multe ingrediente pentru pregatit masa, diverse meniuri, avand in vedere ca cea mai grea acomodare a fost aceea a gustului mancarii.
Succes!
Alexa Ioana spune:
am uitat sa'ti zic de scaunul pt baie (ii fac baie in cada de pe la 10 luni, in scaunel din ala special, si ii place la nebunie, ca are spatiu de desfasurare, si se simte in siguranta in scaunel. iar mie imi convine ca am ambele maini libere).
si vezi sa'ti dea maternala vigantolul (sau sa'i cumperi tu) si daca e cazul fier, sau ce alt supliment ii da. pt ca alea trebuie date in fiecare zi.
alexa si mami
valentinag spune:
Desi sunt oftopic,nu pot sa nu scriu Felicitari,Pia!Sa va bucurati de el/ea!Mi s-a facut pielea de gaina si am okii in lacrimi,d'acu si tu ai bb,trebuie sa urmeze si la mine...
"La vita e bella"
poze
marea inghetata
Pia spune:
Multumesc mult fetelor, Alexa Ioana ai inteles perfect baiatul meu are un an si 8 luni, din pacate baiatul meu nu-i invatat sa doarma in patut ci in pat asa la obisnuit maternala, asa ca va dormi cu noi in pat, sa cumpar oare patut de pe acum sau sa mai astept? Mi-am notat tot si azi plec la cumparaturi pt.bebe, doamne fetelor nu-mi vine a crede ca o sa-l am acasa cat de curand, sper ca vom face fata cu brio, de fapt sunt sigura la cat a fost de dorit piticotul.
Aiuras nici eu n-o sa cumpar carut ca nu-i nevoie, dar scaun de masina sigur ne trebuie ca tare ne place sa ne plimbam cu masina.
Valentinag mult noroc si grabestete-te cu bebe, deabia astept sa vi cu vestea buna, sa simti si tu ceea ce simt eu acum.
Pup la voi si mai astept sfaturi de la voi
(PS: Ioana nu-i coincidenta de nick, ne cunoastem din gradinita
Alexa Ioana spune:
de patut nu stiu ce sa zic... a mea era obisnuita in patut. poate ar fi bine sa ii iei doar un patut pliant, pe care sa'l puteti folosi in excursii, si sa'i iei direct pat de baiat mare. vezi ca sunt ceva aparatori pt pat, ca sa nu pice piticu jos... si eu o sa ii schimb in curand patutul cu pat "de copil mare", ca abia mai incape saracuta
dar nu te agita. o sa vezi tu pe parcurs ce si cum !!! puiutu o sa'ti "spuna" exact ce'i trebuie si ce nu !
va pupam cu drag, si ne bucuram tare tare pentru voi !!!
alexa si mami
urziceanu spune:
Alexa cum e crema asta petrini si scaunul ala de baie cum arata de unde l-ai luat?
Fetele noastre sunt de-o seama!!!!!!!!!!