Concediul fara plata se considera intrerupere?

Concediul fara plata se considera intrerupere? | Autor: relly

Link direct la acest mesaj

Salut!
Am si eu o mare nelamurire la care am nevoie urgenta de un rspuns...ca daca ma las in baza contabilului...
Anul trecut, in iulie am avut o luna de concediu fara plata din cauza unor probleme personale. Mentionez ca lucrez din octombrie 2004 fara nici o zi de intrerupere pe cartea de munca.Lucrurile stau in felul urmator: sunt insarcinata in 17 saptamani si am DPN 22-30 august. Intrebarea mea este daca acest concediu fara plata ma afecteaza la primirea indemnizatiei. De asemenea, daca poate cineva sa-mi spuna si mie cam cand as putea sa intru in concediu prenatal? Iar acest concediu prenatal cat si cel postnatal pana la primirea indemnizatiei de catre cine este platit? De firma sau de casa de asigurari? Sunt la prima sarcina, iar studiile mele de specialitate nu sunt de legislatie. De asemenea, firma in care lucrez eu este una mica iar contabilul nostru este total neinformat(inca nu avem jurist) si atunci trebuie sa aflu si eu de undeva care imi sunt drepturile...
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre si imi cer scuze ca sunt asa multe intrebari..dar eu sunt blonda...
Multumesc anticipat.
Relly

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dumitrulaura spune:

Daca ai 12 luni neintrerupte de contributii platite anterioare datei nasterii(si dupa cate ai mentionat le cam ai)poti beneficia de indemnizatie.Concediul fara plata intrerupe vechimea in munca si implicit si plata contributiilor la stat.Dar la tine nu e cazul.
Concediul pre si postnatal este de 126 de zile si se ia de la medicul de familie(cam prin luna a 7-a). Concediul postnatal trebuie sa fie obligatoriu de 43 de zile. Vezi cum le imparti ca sa ai dupa nastere 43 de zile.Numai dupa cele 43 de zile ti se va da indemnizatia de crestere a copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Esti cam la limita, nu ma apuc acum sa numar la fix ca nici nu ai zis exact cand ai avut concediul fara plata. Oricum chiar si fractiunile de luna sunt considerate luna intreaga (o singura data). Asa ca beneficiezi de CIC dar in acelasi timp concediul fara plata se considera intrerupere.
De intrat in pre o poti face cum ti-a zis si Dumitrulaura, doar ca eu stiam ca-s 42 de zile obligatorii nu 43. Ma rog acum o zi in plus sau in minus... Mai poti lua si concediu de odihna aferent perioadei 01.01.2007 - data la care iei concediul de odinha. Aici te cam bag in ceata si eu am fost in ceata si am luat asa aproximativ, dar sunt angajatori care dau concediul aferent pe tot anul chiar daca tie in luna septembrie sau octombrie ti se suspenda contractul de munca intrand in cic. Trebuie dezbatuta problema la voi acolo.
Concediul prenatal arata ca un concediu medical, ti-l elibereaza medicul de familie, de platit il plateste angajatorul care ulterior isi recupereaza banii de la casa de asigurari.
Firma in care lucrez eu e una mare care are 2 juristi numai in bucuresti si tot eu a trebuit sa invat singura care-mi sunt drepturile ca in baza lor...

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns relly spune:

Multumesc mult pentru informatii. Imi sunt de un real folos.

Mergi la inceput

Alta problema si mai mare...Am uitat ca am ami avut un concediu fara plata si in august!!!!!!! Chiar acum am vorbit cu contabilul si s-a uitat pe state. Concediile mele fara plata sunt astfel: 1-31 iulie 2006 si in luna august am doar 11 zile lucrate, deci probabil mi-am luat concediul undeva la sf lunii august...Ei bine, in cazul asta care mai sunt sansele de a beneficia de indemnizatie? Ca eu le cam vad nule. Si daca aveti vreo solutie spune-ti-mi si mie. Va rog!
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai cred ca merge faza aia cu fractiunea de luna care e considerata luna intreaga chiar daca ai si o singura zi lucrata.
Dar nu sunt sigura si nu stiu in ce lege scrie asta, poate intra Rozi pe subiect sau Marius ca ei sunt mai in tema.
Sau mai ai o posibilitate. Fa o recapitulare detaliata cu perioade lucrate, perioade de concediu fara plata si DPN si scrie un mail pe site-ul min. muncii.
Uite pe pagina asta gasesti datele de contact http://sas.mmssf.ro/contact.php

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru raspuns. Sper sa fie asa. Deja am innebunit pe toata lumea pe aici...Macar sa-mi fi spus de atunci ca se considera intrerupere ca-mi plateam asigurarile. Dar acum asta e...(daca mi-a trebuit nunta si luna de miere...) Iar bebe nu a fost programat,a venit el cand a vrut. Sanatos sa fie, ca la restul gasim noi portite. Sper...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumitrulaura spune:

Daca ai lucrat 11 zile in august se considera luna intreaga si se ia in calcul pentru perioada de care ai nevoie ca sa iei indemnizatia. Deci, sanse sunt.Mai trebuie facut un calcul ca sa sti exact cum stai.

Mergi la inceput