Proces cu Primaria
Buna ziua!
Acum 30 de ani socrii mei au cumparat o casa de lemn cu 2 camere. Au demolat-o si construit alta din caramida cu 4 camere. Cand au construit-o au facut plan de reparatii (cred ca acoperis) si au demolat-o. Pentru ca nu au respectat autorizatia, au platita amenda.
Acum vor sa construiasca etaj si primaria nu le elibereaza autorizatie de constructie decat daca fac plan de demolare (pentru casa de lemn) si apoi autorizatie de construire (pentru casa de acum) ca sa poata intabula (nu pot construi etaj pe casa de lemn, cum figureaza in CF).
Este cam incurcata problema si de anul trecut se judeca cu primaria si de fiecare data se tot amana. Daca nu se incheie repede procesul, pierd banii dati pe proiect, autorizatii si expertize (vreo 5000 Ron). Stie cineva cum pot face sa nu piarda banii? Exista si alta modalitate pentru intabulare? si sa obtina autorizatia?
Multumesc!
Raspunsuri
pisicut spune:
NicoletaB multumesc pentru raspuns.
Am vrea sa procedam conform solutiei primariei, dar si aici intampinam greutati. Pentru a face plan de demolare avem nevoie de o poza a casei de atunci. Din pacate nu am gasit nicaieri, am incercat si la vechii proprietari asa ca tot incurcati suntem.
NicoletaB spune:
asta e nasoala cu casa veche
incercati sa gasiti pe undeva o casa asemanatoare cu cea veche, dar una prapadita si incercati-va norocul asa
stiu vreo 3 persoane care aveau probleme cu autorizatia de demolare si atunci au lasat portile deschise vreo saptamana, iar apoi s-au intors si au gasit casa vandalizata, fara geamuri, tocuri, a mai "dat si el o mana de ajutor", a pus-o la dosar si au primit autorizatia de demolare
dar intr-adevar au avut ce poza
tu gaseste casa prapadita si daca vor si casa pe terenul actual, s-o gasi careva sa-ti le modifice in fotoshop
pisicut spune:
Avocata care i-a reprezentat pe socrii mei vrea sa deschida un nou proces, in care paratul sa fie socrul si reclamanta soacra. Zice ca au nevoie de expert care sa ateste ca constructia este de caramida. Nu prea am incredere ca se rezolva ceva asa, avocata a zis ca incearca si asa.
Ramane sa asteptam, dar ma tem ca se strica materialele pana sa primim autorizatia.