Familia cu 11 copii la Super Nanny!!!
Raspunsuri - Pagina 8
madalina78 spune:
sa revenim la topic: familie cu 11+ copii, conditii , organizare.parti bune/ parti rele.
nu am vazut aceasta emisiune , dar am vazut 3 reportaje despre 2 familii , prima f. cu 16 copii, apoi tot ei dar 16+ bebe in burtica si isi construiau casa, locuiesc in amreica, cea de-a doua f., in anglia , cu 14sau 15 nu mai stiu exact!
la astia din America principiul era -cel mare are grija de cel mic, erau foarte organizati, dar nu aveau spatiu! asa ca oameni au decis sa isi faca o casa , ei singuri, si munceau de la cel mare la cel mic, fundatie , bormasini , cuie se mai tot tacamul...
nu mergeau la scoala publica, mama lor le tinea lectiile la comun, nu aveau tv, jocuri video asa ca aveau timp sa interactioneze parinti -copii. in noua casa , dupa vro 2 ani de constructie , spatiu nene, 2-3 bai, dormitoare, spalatorie cu 4 masini de spalat , 4 de uscat, conditii , ce sa mai.
mama , foarte calma, copii pareau fericiti, mai bagau seara o cantare ca fiecare avea vioara lui, admosfera de calm si pace intr-un cuvant!
ce mi s-a parut aiurea rau de tot e ca una din fete il hranea pe un bebe mic ( 1-2 ani) cu mazare direct din conserva-deci la partea hrana, nu stiu cat de ok erau! hainutele cam de moda veche la toti dar nu discutam de asta acum!
familia din anglia a fost haioasa! astia au spus ca provin din amilii numeroase si isi doresc multi copii, 6 initial, dupa care nu s-au mai oprit!
mi-a placut sa ma uit asa la ei : sa vezi cum pot arata erau primele 6 fete, urmatori 6 baieti si nu mai stiu cati, mai mici , numai fete
parca nici unul nu semana cu celalalt!
copii mergeau la scoala, mama se ocupa de ei, tatal mai iesa cu baieti la un pescuit, ca sa aiba parte de liniste, se mai si cafteau din cand in camd!
de concediu : armata !
inchiriat de autobuss, + 2 verisori, intr-un loc nu cine stie ce, oricum spuneau ca ia costat 5000$ ( dar aveau de unde)!
cert e ca toti copii mari pe care i-au intrebat reporterii cati bebe vor in viitor nu au spus mai multi de 4!!!
concluzie: daca ai ce ce si vrei , fa copii, dar fii sigur ca le acorzi toata atentia EGAL!!! personal , nu cred ca vre una din aceste familii reusesc sa faca lucrul asta- cred ca acesti copii sunt intr-o permanenta lipsa de afectiune!
ruxij spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
[quotefaptul ca urmezi ceea ce biserica sau religia ta cere nu inseamna ca esti fanatic,ci ca ai niste convingeri suficient de puternice incat sa le traiesti fara sa iti pese de ceea ce cred altii.Atunci cand consideri ca biserica/religia nu trebuie sa iti conduca viata ,inseamna ca de fapt nu apartii cu adevarat acelei biserici/religii.
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Poate ca majoritatea suntem in afara, dar cred si ca biserica ar trebui sa isi mai adapteze "recomandarile" cu iz de absurd la realitatile din zilele noastre, nu la realitatile de acum 500 de ani. Pentru ca nu cred ca scopul e sa indepartezi oamenii de biserica, ci sa ii apropii. Asa dupa ce spui tu inseamna ca majoritatea preotilor sunt in afara bisericii pentru ca din moment ce nu au cati copii le da Dumnezeu nu urmeaza litera si spiritul propriilor recomandari. Mi se pare absurd.
anky spune:
quote:
Originally posted by ruxijquote:
Originally posted by irina.c.
[quotefaptul ca urmezi ceea ce biserica sau religia ta cere nu inseamna ca esti fanatic,ci ca ai niste convingeri suficient de puternice incat sa le traiesti fara sa iti pese de ceea ce cred altii.Atunci cand consideri ca biserica/religia nu trebuie sa iti conduca viata ,inseamna ca de fapt nu apartii cu adevarat acelei biserici/religii.
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Poate ca majoritatea suntem in afara, dar cred si ca biserica ar trebui sa isi mai adapteze "recomandarile" cu iz de absurd la realitatile din zilele noastre, nu la realitatile de acum 500 de ani. Pentru ca nu cred ca scopul e sa indepartezi oamenii de biserica, ci sa ii apropii. Asa dupa ce spui tu inseamna ca majoritatea preotilor sunt in afara bisericii pentru ca din moment ce nu au cati copii le da Dumnezeu nu urmeaza litera si spiritul propriilor recomandari. Mi se pare absurd.
Exact
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
"Happyness is the key to your heart"
Witchie spune:
Draga Hannen,
Am senzatia (poate gresesc) ca nu scapi nici un prilej sa pui in discutie femeile cu batic/val si sa mai iei putin in balon religia ortodoxa. Acest forum nu este pro-gay si anti-musulmani. Suntem multi si avem dreptul la opinie. Tot ce am cerut eu e sa respecti tema topicului deschis de pisi_ella. Pentru ca vad ca nu se poate, o sa inchidem subiectul si gata. Daca doriti sa discutati despre pocaiti vs ortodocsi exista forumul special pentru discutii pe teme religioase.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...
Banti spune:
Anky,
nu e vorba sa iti schimbe nimeni parerea, ci trebuie sa ai grija cum te exprimi pentru ca poti jigni, chiar daca sintem la barfe, mondenitati, etc.
pisimuky spune:
Fetelor, am sa va relatez un fapt din realitate, tin sa precizez ca nu am vazut emisiunea de care discutati voi aici. Am avut o colega de facultate care provine dintr-o familie cu 13 copii, tatal lor e profesor universitar la o facultate de teologie iar mama e casnica, nu a lucrat niciodata. Copiii acestia au crescut la bloc, intr-un apartament de 2 camere iar acum cei mai mari ( colega mea sa tot aiba vreo 27 de ani ) sunt persoane realizate atat profesional cat si material. Vreo 4 din fratii si surorile ei stiu ca facusera doctorate prin strainatate, fiind asistenti universitari la diferite universitati din tara. Colega mea, la randul ei, probabil educata in acest sens, are, la fel, o viziune despre copii si casnicie ( am povestit de multe ori cu ea pe tema asta ) de genul :"eu daca raman gravida, nu-mi fac avort pentru ca am destule pacate". Are deja 3 copii, facuti unul dupa altul si e la randul ei casatorita cu un tip care e asistent universitar la o facultate de teologie. Eu, va zic sincer, am admirat-o intotdeauna pentru lucrul asta. Nu contesta nimeni faptul ca e greu sa te ocupi de atatia copii dar ma gandesc ca este posibil totusi, din moment ce ea si fratii ei au ajuns bine, daca nu foarte bine, in viata. Si lucrul cel mai surprinzator, pentru multi dintre voi, probabil, nu sunt "pocaiti" ci ortodocsi.Dar, ia ganditi-va putin atunci cand va infierbantati - "cum e posibil sa faca atatia copii, sclavi etc..." cum era pe vremea bunicilor si strabunicilor nostri cand intr-o familie se nasteau cam tot atatia copii si se cresteau unii pe altii... Nu era oare acelasi lucru ? Eu una, si viata mi-a demonstrat-o nu o data, am realizat un fapt, si anume - de cele mai multe ori copiii proveniti din familii "necajite", cu multi frati si surori au devenit apoi, peste ani, oameni de mare caracter ( in mod cert si datorita copilariei pe care au avut-o, nu usoara... )comparativ cu copii unici sau care nu aveau atatia frati si surori care proveneau din familii "instarite".
Mamica de nazdravan Rares si Mihnea
Good things last forever.
xenocid spune:
Intrucat sintem in postul pastelui, si este mai important ce scoatem pe gura decat ce bagam in ea, subiectul de fata se inchide.
Alin