Familia cu 11 copii la Super Nanny!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by ligia13

Am vazut si eu o parte din emisiune, nu toata ca nu m-au lasat baietii!
Nu am reusit sa-i numar, dar parca la un mom dat au zis ca's 12 buc (nu am inteles daca era si cel din burtica numarat)
Oricum, ce m-a mirat pe mine este ca mamica aceea nu parea "dusa cu capul" deloc, parea asha de calma incat am "crapat" de invidie!
Eu cu o singura bucata copil sunt mult mai dusa cu capul.

Iar referitor la batic, religie etc etc etc sunt de acord ca "planurile" familiale sunt strict in interiorul familiei si nu tre sa dau socoteala nici unei doamne cu batic asha cum nici doamnele cu batic nu tre sa-mi dea mie explicatii.

Eu si Raducu (22.04.2005)

Stai linistita ca nu ti-a cerut nimeni explicatii .Eu am cerut de la cele care privesc "pocaitele" cu un vadit dispret .
Vezi domne` are batic,e proasta,sluga,inapoiata si pocaita!De aia toarna copiii cu nemiluita.
Apoi eu le-am intrebat daca ele au voie sa se protejeze,da` am intrebat degeaba.De fapt stiu,n-au voie, numa ca ele nu respecta religia deci de aia nu sunt nici cu batic si nici n-au 11 cupiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by viana

femei sclave,fara minte1111!!!!!!!!!!!!!.Traiesc doar sa faca copii.Multi.Las ca ma ajuta fratii.In satul bunicii mele,preotul lor ,are 12 copii.Ii creste din ajutoare.Este singurul lucru pt care ii admir.Faptul ca se ajuta.
Dati cu rosii!!!!!!

Perfect de acord cu tine

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key to your heart"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Nu, XIO, cuvantul pocait nu e sinonim cu o jignire, ci asa a fost transformat de unii. Cuvantul in sine este la fel de valabil si uzual si in Biserica Ortodoxa, si in Biserica Catolica, si in orice alta Biserica. Pentru ca este luat din Biblie. Si preotul si pastorul iti vor spune ca trebuie sa te pocaiesti de pacate= sa te caiesti, sa-ti para rau de ele, si pe cat posibil, sa nu le mai repeti.
Pocainta este o atitudine pe care ar trebui sa o aiba fiecare crestin. Pacat ca in ultima vreme credem ca a fi pocait=a face parte din ceva secta; nu intelegem ca fiecare crestin trebuie sa fie asa.

In alta ordine de idei, Biblia este doar impotriva uciderii (implicit a avortului) dar nu stiu unde scrie ca ar fi impotriva contraceptiei. Oricum, subiectul acesta l-a mai discutat Alex2 and company...

Dumnezeu ne-a dat posibilitatea de procreere, dar ne-a mai dat si intelepciune si discernamant. Fiecare stie cat poate "duce", cati copii poate creste/educa/ingriji. Nu Biserica este aceea care traseaza limitele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

quote:
Originally posted by hannen

quote:
Originally posted by Marina

Da avem voie, e vreo problema?

quote:
Originally posted by hannen

Dragele mele fara batic ,tot nu mi-ati raspuns ce zice religia voastra,aveti voie sa va protejati ori ba???

Marina

Sigur? io cred ca demult n-ai citit "manualu cu instructiunile de folosire"

In "manualul cu instructiunile" scrie si ca in toate trebuie sa existe simtul masurii.

_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

hannen, nu-mi propun sa citesc biblia odata pe luna recunosc dar mananc pasajul unde scrie ca nu ai voie sa folosesti prezervativ. Intrucat vad ca esti convisa de ceea ce spui reimprospateaza-mi tu memoria cu acel pasaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:
Originally posted by Alex2

Fiecare nou nascut ar trebui considerat ca fiind un adevarat dar din partea lui Dumnezeu. Bineinteles, sunt total impotriva avortului, exceptie facand situatia in care este amenintata viata mamei. Si este convingerea mea personala ca atunci cand amandoi partenerii sunt crestini si maturi, ei ar trebui sa aiba atatia copii cat considera ca pot sa pregateasca in mod adecvat ptr viata. Ptr a creste un copil, stim fiecare, este nevoie de multa daruire. Si nu ma refer la situatia materiala. Un parinte trebuie sa se daruiasca pe sine insusi, el trebuie sa fie dispus sa investeasca toata rabdarea, dragostea si stapanirea de sine pe care si-o poate imagina, si chiar mai mult. Oricat de buna ar fi situatia materiala a unei familii, atunci cand sunt un numar mare de copii, se pune problema timpului personal de a se ocupa parintele de fiecare copil in parte. Ori vedem ca si un singur copil ne ocupa atat de mult timp. Nu stiu sincer cum se poate considera a se ocupa de mai multi, atat de multi copii. Planificarea familiei este o problema personala a fiecarui cuplu, consider ca religia, biserica nu prea au ce cauta in aceasta planificare. Parintii sunt cei care cresc si se ocupa de acesti copii, ei trebuie sa se simta apti de a se implica in cresterea si educarea lor. Dumnezeu si Biblia nu indeamna la procreere "excesiva" care apoi duce la abandon sau la incapacitatea de a creste si a face un om din fiecare copil nascut. Consider ca este un pacat mult mai mare sa dai viata unui copil, sa creezi, si apoi sa nu-i poti asigura cele necesare (de la partea materiala la partea spirituala, educatie, etc) decat sa folosesti metode de contraceptie. In plus, consider ca nu este sanatos ptr o femeie sa aiba un fel de "sarcina continua", cea mai mare parte din viata ei fiind insarcinata, alaptand, etc, apoi o ia de la capat. Organismul trebuie sa se refaca, sa recapete resurse ptr a putea duce o noua sarcina in bune condintii la termen. Orice medic ar recomanda asta, de asta si este recomandat intre sarcini o anumita perioada. Cat despre viata sexuala care este destinata si placerii, nu doar procreerii, mi-am spus deja parerea la alt subiect. Menirea de parinte este doar o latura a cuplului.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Alex

pocaita sau nepocaita, cu sau fara batic mi se mi se pare baiaie de joc la adresa copiilor alora sa ii torni pe banda rulatanta cand nu ai conditii sa ii cresti...
si cand zic conditii ma refere la chestii decente, nu lux... dar nu puteti sa imi spuneti ca 14-15 oameni pot trai decent in 3 camere, doar din salariu lui si ajutoare;
si chiar dc primesc haine si mancare ca ajutoare copii aia au nevoie de afectiune, educatie, atentie etc... si mama e ori insarcinata, ori alataptand, ori cu ochii dupa cei mai mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

si vorbesc in cunostinta de cauza; am un prieten drag care vine dintr-o familie cu 10 copii.. iar el a fost al treilea... si spune ff clar ca a avut o copilarie ff grea, vesnic sa aiba grija de cei mici; maicasa vesnic obosita;

cele 2 surori mai mari refuza sa aiba copii; a spus ca a ingrijit la bebelusi de le-a ajuns o viata.

amicul meu i-a spus nevestei ca o iubeste ca pe ochii din cap dar doi copii e deja un maxim pentru el... si v-as putea repovesti multe din cele ce mi-au spus el si surorile lui...

si da, ai lui au turnat pe banda rulanda din motive religioase...

PS_ hannen tie iti e dor de scandalurile cu tema religioasa bag seama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

aseara chair si Supernany era usor depasita de situatie(parerea mea).
Sfatul ei (de bun simt) a fost ca mama sa se ocupe macar 5 minute de fiecare copil zilnic!
Mama aceea nu avea niciodata timp sa se ocupe de fiecare copil! Pe de o parte cred ca acesti copilasi vor fi marcati pentru ca nu au avut parte de sufiecianta afectiune , dar pe de alta parte nu pot sa nu ma gandesc cu nostalgie cat de frumos poate sa fie mai tarziu cand sunt mai mari, toti la masa , toti cu familiii, etc etc! Dar pana atunci mai sunt multi ani de sacrificii (din partea lor) .
Ce nu m-am prins din emisiune- copilasii aia mergeu la scoala/gradinitza?

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Porumbita,nu mi-e dor de nimic,pur si simplu ma scot din sarite persoanele care le desconsidera pe altele din diverse motive(religie,cultura,port ,nr la pantof si mai nou nr. de cupiii)

Marina,te rezolv imediat ce am timp! Nu era vorba de Biblie(desi si acolo is destule exemple cu ...ei hai ca am dat-o chiar in religie pura ,nu mai e supernanny)

Edit:Marina ,uite aici o parere
http://www.sfaturiortodoxe.ro/_avort.htm
Apoi poti intreba fetele la sufletul credintei, si cu siguranta o sa gasesti daca cauti ,n subiecte pe tema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Cum poti sa faci atatia copii si sa nu te gandesti la ei? Ce le oferi in viata? Asta-i viata???? sa stea 14 oameni in 2-3 camere???? Ii faci doar sa fie? NU, nu se gandesc, las' ca se cresc unii pe altii. Vai de mama lor.

Mie mi se pare ca sunt inconstienti!!!

Mergi la inceput