Paciente optimiste si gravi dr. Tutunaru(28)
Raspunsuri - Pagina 4
carstea spune:
AAA si inca o intrebare!avem vreun cuvant de spus in alegerea felului in care vom naste?sau tutunaru ia aceasta hotarare indiferent de optiunea noastra?
KoraPop spune:
sandaa te trec pe listuta cu placere,dar te rog spune-mi,esti pacienta dr.-lui T in prezent?Laparo vei face cu dr.T sau cu celalalt dr????
Veret imi pare rau pt diagnostic ,te inteleg perfect.Spune-mi trompa dreapta e ok,ca nu am inteles.?Si cea zis T sa faci in continuare?
Kora
CARPE DIEM!
VERET spune:
KORA MAI TRAGIC ESTE CA TROMPA DREAPTA A FOST EXTIRPATA IN 2002
DR.T.A ZIS SINGURA SANSA FIV
KoraPop spune:
ah veret imi pare rau,dar pe lista informatia e scrisa gresit si anume ca ti-a fost extirpata trompa stanga la extrauterina; acum totul e clar,ma duc sa corectez.Nu fii suparata,te astept si dincolo la subiectul FIV ai sa vezi ca vei prinde curaj,sperante si te vei molipsi de optimism.Eu am sa te ajut cu tot ce pot.Nu uita: pana ai ovare si uter ok ai toate sansele sa ai copii,nu cred ca e important daca vor fi prin FIV sau natural!Capul sus, timpul e pretios si lacrimile si tanguielile sigur nu ne vor aduce bebe,trebuie sa facem ceea ce depinde de noi pt a-l avea.Priveste partea buna a lucrurilor si anume faptul ca acum stii exact pe ce drum sa mergi pt a-ti implini visul!
Kora
CARPE DIEM!
maria08 spune:
Buna dimineata!
Kora: Fii sigura ca va fi totul bine....pana la finalul fericit! Tin pumnii!!
Cat despre tratament.....nu stiu ce sa mai cred....de ceva vreme simt o tensiune aproape permanenta in zona ovarelor, parca as ovula in fiecare zi....azi sunt ziua 8 si tot mai sunt urme de CM, sper sa nu-mi fi facut rau singura....marti sunt progarmata la eco, aici in constanta, sa vedem care-i situatia....
La T as fi venit si saptamana viitoare dar cum el e plecat, ramane pentru dupa Paste, cand vreau sa fac si o monitorizare, poate ultima ca as vrea sa incep pregatirile pentru FIV.
O zi buna tuturor!
felicia_ spune:
Veret, nu imi vine sa cred... imi pare tare rau pt diagnostic... banuiesc ca ai nevoie de timp sa accepti vestea... dar dupa, iti vei aduna fortele (si banii) pt Fiv, nu? Ca timpul trece ... Ai grija de tine si incearca sa nu te lasi prada pesimismului!
Zenobia, aici sunt si eu, doar ca nici vesti nu am, nici timp sa tin pasul cu furnicutele de aici
KoraPop spune:
Maria pe cand vei ajunge la T nu ar fi rau sa te duci cu toata lista de analize ( pt FIV ) facute + spermograma si spermocultura recente,pt ca oricum te va trimite sa le faci.Iar daca iti va aduce cumva bebe ( DD ajuta!) atunci tot aceste analize ar trebui sa le faci,asa ca mai bine nu pierde timpul asta care zboara ata de repede! si tin pumnii fata draga!
Kora
CARPE DIEM!
alfa_anca spune:
Buna dimineatza fetele!
Eu sunt ffff suparata. Azi trebuia sa fac o eco la dr nostru si m-am dus de dim la 8.20 ca asa mi-a spus si dupa ce am asteptat vreo 50 de minute si era o coada impresionanta la usa m-am hotarat sa il sun sa vad ce se intampla. Cand colo , surpriza, pe nr dr imi raspunde o d-na, am pp eu ca Ramona care ma anunta ca dr a plecat din tara asta-noapte ca a fost o pb cu biletul de avion si ca nici Bogdan nu e ca sa vina in locul dansului.
Sunt disperata, abia asteptam sa fac aceasta eco sa stiu ca totul e bine, mai ales ca miercuri seara am gasit o pata rosie (nu maro). Nu stiu ce sa fac si unde sa ma duc. Sunt f speriata.
Sper ca macar voi sa aveti o zi mai buna. Va pup.
Anca 5+
KoraPop spune:
alfa anca imi pare rau,se intampla de multe ori ca zborurile sa fie reprogramate,am patit-o si eu de multe ori!La Iosup nu poti ajunge?Nu cred sa fie ceva grav,se mai intampla sa ai mici sangerari in sarcina,poate ar fi bine sa stai intinsa cat mai mult si sa pui utrogestan,dar pt linistea ta incearca sa ajungi la o eco undeva!Tin pumnii!
Kora
CARPE DIEM!
aylin_tarcan spune:
neata gagicile optimiste si puternice! Sa va dea Dumnezeu multa sanatate, optimism si tarie in continuare, ca tare va admir! sunteti extraordinare!
alfa_anca, parerea mea (eu am avut o sangerare in saptamana 8 la sarcina trecuta) este sa te duci oriunde sa faci o eco (de preferat la particular, dar daca nu gasesti, macar la municipal la camera de garda) sa vezi daca nu cumva e o zona de decolare a trofoblastului (trofoblastul este ceea ce va deveni placenta). in general se recomanda stat in patut, ultrogestan intravaginal (4 sau 6 pe zi). ceea ce poti sa faci oricum. se mai da gravibinon, una/saptamana. dar asta trebuie sa iti recomande un doctor. eu am fost internata 2 zile, timp in care am facut litice (ser fiziologic+scobutil+no spa), apoi acasica in patut cu 3 sapt concediu medical.
nu e nimic grav, se intampla destul de frecvent asta. cu stat cumintica si ultrogestan, trece (adica se lipeste zona de decolare)
dar repet, du-te si fa o ecografie si vezi ce zice un nenea doctor (pentru asta oricare ar trebui sa fie bun - pentru ca se intampla frecvent)!
s-ar putea sa nu fie nimic (depinde totusi de metroragie).
inca o data spun, nu te speria, stai linistita, dar du-te si vezi ce e. nu il astepta pe T.
Aylin, 17+