Prelungire pasaport la CRDS-ista

Prelungire pasaport la CRDS-ista | Autor: Dbunny

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor !
Sunt CRDS-ista(cetatean roman cu domiciliul in strainatate) si-mi expira pasaportul in Iunie. Stie cineva ce documente am nevoie pt prelungirea lui ? Cred ca daca merg in Romania trebuie sa ma adresez biroului de straini. Nu mi se mai face pasaport la acelasi ghiseu. Daca-i asa, stiti cat dureaza ? Se poate face si la urgenta ? Stiti cam cat costa ? Is panicata rau de idea de a merge in Romania si apoi de a avea probleme cu intoarcerea, plus ca multe zile la dispozitie n-o sa am, datorita serviciului si a bebelusului de 4 luni pe care nu am cu cine-l lasa. As dori sa stiu daca se poate rezolva totul intr-o saptamana sau mai putin.
Va multumesc anticipat

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

N-ar fi mai convenabil sa-ti prelungesti pasaportul la ambasada sau consulatul roman din Spania?

Pasapoartele simple se elibereaza in 20 zile, iar in regim de urgenta se elibereaza in 3 zile. Pentru cet#259;#355;enii romāni care #351;i-au stabilit domiciliul īn str#259;in#259;tate, termenul de eliberare a pa#351;aportului este de cel mult 90 de zile.

"In cazul cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate, eliberarea pasapoartelor se va putea face si prin mandatar, la sediul Directiei Generale de Pasapoarte si la serviciile publice comunitare pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple.

Imputernicirea mandatarului se va realiza printr-o procura speciala autentificata in strainatate de misiunea diplomatica sau oficiul consular, iar in cazul in care cetatenii straini se afla temporar in tara, procura poate fi autentificata de catre notarii publici."

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

90 de zile daca merg sa-l fac in tara ? Stiam ca daca merg aici la ambasada dureaza 90 de zile, dar locuiesc foarte departe de madrid, si n-am timp...
Ma gandeam ca in tara se poate face la urgenta... sau dureaza mult mai putin
Multumesc de raspuns

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput