Viata in Japonia(38)
Raspunsuri - Pagina 21
hannen spune:
quote:
Originally posted by dolphin9913
Paula moooama ce GOGOSInu treci pe la bucatarie sa ne dai si noua reteta??
YULIA ( 26.07.2002)si LEON(01.01.2007)
M-ai facut curioasa si-am bagat si eu un oki.
Ai dreptate,ce gogosi!!!Acum e necesara retzeta!

Si poate ne zici ce fel de brinza ai folosit la placinta aia care arata la fel de mortal ca si gogosile!Da` diplomatu` ala nu-i de lepadat!
Vorba lui Dolphin ,poate faci o pomana si ne dai retzetele si "ponturile" pt. inlocuitori sau marci de alea-alea folosite in retzete,arata prea bine ca sa nu incerc si eu.Diplomatului cel putin i-am pus gind rau de cind eram gravida dar n-am apucat sa fac!
hanako2004 spune:
paula yami yami ce bunatati ai tu acolo...
gogosi in aburi...vreau si eu ...te rog vino la bucatarie si lasane si noua reteta onegai
POZICI "' luna Martie..vacanta in paradis SAIPAN
POZICI NOI
LA bucatarie

Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
ocris spune:
[quote]Originally posted by paula_mea
HRISTOS A INVIAT!
Picasso si fata mea a avut undokai-ul pe timp de ploaie 2 ani la rand,si intradevar a fost foarte greu
,zapaceala multa si noroi mult,fata mi-a racit..,dar problema racelii ne-a rezolvat-o Domn' doctor cu medicamentele lui "magice"
, in 3-4 zile s-a pus pe picioare. Cred ca daca nu o duceam pe fiica-mea la undokai... nu ma ierta toata "viata"![]()
![]()
Pentru un copil conteaza foarte mult sa fie in "pas"cu colegii lui,pt. ca numai asa pot deveni prieteni buni fara a fi ijimerit.
In cazul lui Lia,cred ca ar fi mult mai bine sa-l lasi pe Andrew sa mearga pe jos cu ceilalti colegi ai lui,nu de alta...dar sigur va fi ijimerit,i va zice copii ca este "mazakon",si nu cred ca-ti va face placere sa-l vezi plangand in fiecare zi din cauza ijimeuri-lor
,si nici prieteni nu-si va putea face daca tu continui sa fi alaturi de el tot timpul,gandeste-te foarte bine ca nu mai e vb. de gradi., ci de acum incolo este scolar,iar o parte de orizonturile si-le poate deschide singur,lasa-l mai liber inainte de a fi prea tarziu.
Nu vreau sa-mi iei in nume de rau ce ti-am scris mai sus,am vrut doar sa-ti dau un sfat pt. binele lui Andrew
.
http://new.photos.yahoo.com/paula_mea2002/
[/quote
Pentru a nu creea discutii inutile, cred ca ar trebui sa ne limitam a vorbi exclusiv despre copiii si experientele noastre, fara a da sfaturi celor care nu le cer. Fiecare parinte isi cunoaste cel mai bine copilul si conditiile in care invata si merge la scoala.
Cred ca ar fi fost mai potrivit sa scrii `eu procedez asa cu fata mea, pentru ca asa mi se pare bine`, apoi sa lasi la latitudinea Liei si a fiecareia dintre noi sa hotaram daca trebuie sa procedam in acelasi mod cu copiii nostri.
Hai sa incercam sa ne impartasim experientele fara a creea tensiuni inutile.
japsoledad spune:
Buna fetelor,as dori sa stiu si eu daca e cineva casatorita in japonia cu cetatean korean si daca au fost in ro impreuna el a avut nevoie de viza?va mc anticipat.
paula_mea spune:
Ocris,te-am deranjat cu ceva pe tine?
Da,intreadevar trebuia sa fi zis "in cazul meu eu procedez asa cu fata mea..."dar pe moment nu mai mi-am dat seama,insa legat de chiestia asta trebuia sa ma atentioneze altcineva ci nu tu,nu?
paula_mea spune:
Lia imi cer scuze,eu nu am vrut sa ranesc pe nimeni,am vrut doar sa-ti dau un sfat bun (din puntul meu de vedere).
Ocris si eu sunt mama ca si voi,si m-a durut sufletul enorm cand mi-am vezut copilul ijimerit de altii,si de aceea i-am dat acel sfat lui Lia,fata mea in primul trimestru de gradinita venea in fiecare zi muscata de maini(era vanata) imi zicea ca i zic copii ca are fatza de gaijin si ca are nas de buta(porc),i-am zis sensei-ului despre intamplare si mi-a zis ca sa nu-mi fac griji ca sunt "tomodachi",mi-am dat seama ca cu senseiul nu pot face nimic si am actionat sub o alta forma,nu o mai compatimeam cand venea muscata ci i ziceam sa l-e faca si ea acelasi lucru,i ziceam sa mearga la joaca cu ei tot timpul si sa se bage in seama cu ei tot timpul chiar daca lor poate ca nu le facea placere prezenta ei "tu mergi sa te joci cu ei indiferent daca ei te vor sau nu",si procedand asa fata mea nu mai mi-a venit muscata si nici ijimerita ba din contra si-a facut rost de o gramada prieteni care se suna
si vb. cate o jumatate de ora,ce o vorbi ..nu stiu ,ca eu cand ma apropii de ea lasa voacea mica![]()
hannen spune:
Kombanwa ,bre da` chiulitzi la greu.
Ieri am ajuns la ambasada
Am reusit sa-mi rezolv actele care imi dadeau insomnii.A mers totul super,sincer am ramas profund impresionata,de la domnul de la intrare (ce functie o avea??) ,o doamna draguta si frumusica si terminind cu consulul.
Mi-au vorbit fff frumos,mi-a explicat tot ce trebuie sa fac ,s-au jucat cu fii-mea si m-au ajutat cit am completat actele .
Ca sa nu mai zic ca din doamna si saru`mainile nu ma mai scoteau

La urma am "birfit" despre altele mai lumesti printre care coruptia si birocratia din ro.
Da` bine ca am terminat ca imi statea ca un ghimpe in coaste "problema" nerezolvata si care nu suporta aminare.![]()
timi_melinda spune:
Fetelor pe 13 mai fac nunta in Japonia !!!!
Sunt super fericita ca voi fi miresica 
[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI]
[/URL]
hannen spune:
quote:
Originally posted by timi_melinda
Fetelor pe 13 mai fac nunta in Japonia !!!!
Sunt super fericita ca voi fi miresica
[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI][/URL]
Si asta ce vrea sa insemne,invitatie la nunta?
Julie spune:
Buna dimineata tuturor!
Va scriu pentru a va aduce in atentie un caz disperat al unei romance abandonata intr-un spital in Jp. Vineri a inceput o campanie de ajutorare (strangere de fonduri) si, concomitent, de mediatizare a cazului.
Daca doriti sa aflati despre ce este vorba, mergeti la
http://www.kagayaku.net:80/corina/
Articole despre acst caz au aparut ieri in Yomiuri shinbun, Chunichi shinbun, Mainichi Shinbun si publicatii mai mici din Fukui-ken.
Daca doriti sa faceti donatii, aveti detaliile in pagina a carei adresa am dat-o.
Imi puteti scrie si pe e-mail sau MP pe forum, daca doriti mai multe detalii.
va multumesc mult,
Jul.