Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 10

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gab___ spune:

apropo de alaptatul gemenilor ...imi pare si mie rau acum ca nu le-am pus la san desi eram extenuata dupa nastere, m-am muls si eu 3 luni si apoi s-a terminat. cred ca daca as fi ascultat aveam si acum dar asta e. cine poate e bine sa o faca

gab

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyEr spune:

Buna fetelor!

Eliana, bine ai venit acasa!Ma bucur ca ai avut o nastere usoara si ca te simti bine.Am vazut pozele cu bebeii. Sunt foarte scumpi. Sa fie sanatosi si mancaciosi.
Raluca, tonicitate ridicata inseamna ca ai uterul deja tensionat. Este burta tare. Si eu o am la fel. Mi-a recomandat No-Spa si stat in pat pentru ca bebeii sa stea cat mai mult la caldura. Eu sunt programata saptamana viitoare la un alt control. De-abia astept sa treaca timpul si sa vad ce mai fac fetitele.
Tu ai picioarele umflate ca ale mele sunt ca niste butuci. Mainile nu prea. Sper sa nu fie nimic. Abia saptamana viitoare o sa am rezultatele analizelor sa vad daca am proteine in urina.

Mady 33 + +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk_dobos spune:

Elianne, bine ai revenit acasa!!!Ne bucuram cu toatele ca sunteti bine si tu si bebeii....sunt niste scumpi!!!!Eu una nu am curajul sa nasc natural, cu toate ca medicul nu mi-a dat verdictul ca-mi va face cezariana!!!
MadyEr, eu probleme cu umflatul picioarelor nu am, doar ca ma dor incheieturile de la degetele mainilor...mai ales dimineata nu pot sa inchid pumnul...asha cred si eu ca tonusul se refera la contractii..pina acum luam 1-2 no-spa, dar mi-a recomandat sa iau 3 pe zi si peste 2-3 zile sa merg sa-i spun care e situatia acum...

Raluca 33+ +
Am intrat in 33 saptamani!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Asa... acum s-o iau pe rand... cat reusesc... Dorm bb-ii, mandra e la gardinita... imi fac de cap...

Liana bine ai venit! Sa ai o sarcina usoara... si sa ajungi la cat mai aproape de 40 de sapt.

Lachione eu n-am stiut cu siguranta pana in ultima clipa cum o sa nasc. Au fost amandoi in prezentatie craniana, dar la ultima eco erau amanadoi cap in cap, dupa ce unul era mai sus... si a coborat atat de mult, incat s-a nascut primul.
Despre culcat... eu i-am pus in patuturi separate. M-am gandit ca daca ii separ cand sunt mai maricei o sa protesteze.

gab_ bine ati venit!

msemcu ma bucur ca sunteti bine si a fost doar o alarma falsa.

Anail felicitari! Sa aiba o viata minunata si muuult noroc! M-a tinut Roandre la curent... asa ca am afla din spital ca mi-ai luat-o inainte.
V-am vazut si pozele... sunteti atat de frumosi

Mihaela nu's chiar asa de super... era bluza larga... de-asta nu se vedea burtica Intr-adevar nu mai sunt ca la prima sarcina, cand am luat 20 de kile doar cu un bb (acum habar n-am cat am luat). Dar m-au incaput pantalonii dinainte sa raman gravida...

Sheannamp, ainia, TatianaG, nici nu stiu ce sa fac cu alaptarea... Ma credeti ca mi se pare cel mai greu lucru (mai greu decat nascutu sau altele legate de bb-ei)? Si acum, si la prima sarcina (atunci am alaptat-o din prima, dar am reusit performanta sa mi se blocheze canalele la un san din prostia mea si sa nu mai reusesc sa fac mare lucru... asa ca la 4 luni deja incepusem sa-i dau si lapte praf). Astept sa vorbesc si cu medicul pediatru in care am f. amre incredere... sa vad ce imi spune si el.
A... si sunt "defecta". Scot dintr-un san 150 ml si din celalalt 80-100 ml. Mereu din aceiasi sani... Nu la o masa din unul mai putin si celalalt mai mult si invers la cealalta... Nu inteleg de ce.

raluk_dobos eu am vrut sa pot naste natural. Mie mi-a fost frica de cezariana. Am vazut si prima data si acum destule mamici cu cezariana care nu credeau ca o sa fie atat de grea refacerea. Nu stiu ce sa zic... poate la unele e mai usor chiar daca e natural sau cezariana, la altele mai greu. Eu mi-am revenit f. repede dupa nastere.. in 5-6 zile nici nu mai ziceam ca nascusem... topaiam pe scari.

A... am uitat ... in aceiasi zi, la 7 dimineata s-a mai nascut o pereche de gemeni, fata si baiat. Asa ca am avut companie... am plecat cu totii acasa ieri.

Bb-ii mei au dormit bine, au papat bine... Mananca mai mult si mai rar decat in spital. Mananca la minim 3 ore, dar de cele mai multe ori, la 4 ore. Si papa 80-100 ml, fata de 50-70, in spital.
Bb Mihai are o iritatie pe fata... sper sa-i treaca repede.
Si mi se par atat de "desirati" Au niste manini si niste picioare subtiri... Prea lungi nu sunt, 44 si 47 de cm la nastere. Dar mandra (care a avut 3050g si 49 de cm) era mai adunata.

Am vazut atatia bb-ei prematuri si f. mici in spital... offf... nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost daca nasteam mai devreme. Multumesc lui Dumnezeu ca am reusit sa duc sarcina pana aici... si doctorului care mi-a supravegheat sarcina si care a reusit sa ma sperie suficient de tare, ca sa stau cuminte in pat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Si acum va scriu pe scurt cam cum a fost nasterea.

Cu o seara inainte plec la dr. de familie dupa prenatal... si vb. cu al meu sot ca maine e luna plica... ca au scris fetele pe forum ca poate fi o avalansa de nasteri din cauza asta... si se radea de mine pe chestia asta (chiar a fost nebunie la spital sambata.... muuulte nasteri). Pe drum am cateva contractii f. usoare si imi spune ca daca ma apuca acum nascutu chiar o sa se nasca bb-ii pe 3, cum am decretat. Era ora 7 si ii spun ca nu e cazul, nasc pana la 12 noaptea si s-ar naste pe 2 asa ca mai astept.
Ne intoarcem acasa, sunt bine mersi, adorm pe la 2 noaptea intr-un final... durerile de coaste. Pe la 6 dimineata il trezesc sa ne mutam in dormitor, ca adormisem in sufragerie ca sa mai pierd vremea pe net si la tv.
La 7 dimineata, ma trezesc din somn ca imi curge ceva cald si muuult. Ma sperii, nu vreau sa ma uit, de frica sa nu fie sange... il trezesc pe Florin si-l pun sa se uite repede... e transparent sau e sange. Ma linisteste, e transparent, s-a rupt apa... Telefonul repede, sun doctorul, care a raspuns imediat (aflu dupa aia ca nici de data asta nu l-am trezit ). Chioara de somn il mai si intreb.... "mi s-a rupt apa, plec la spital?"
Ajung la 8 la spital, cu siroaiele curgand, cu contractii la 2-3 minute. Ma consulta, face eco si se uita la bb-ii. Ma schimb, ma echipez in pijamale... si cu mine la sala de travaliu. Aici e plin, o gramada de gravide care urla... unele erau cu o seara inainte... Groaznic.
Apoi ma urca pe masa, sa scoata firul de cerclaj. Nu reusea sa-l vada asistenta ca sa-l taie... Pana la urma reusesc. S-a rupt colul putin si m-a certat doctorul... Dar se rezolva... Ii e teama sa nu se rupa mai rau la nastere.
Ma anunta dr. ca anestezista care pune epidurala este in spital, dar o sa-si termine garda. Eu nu stiu ce sa fac... punem sau nu punem peridurala... totusi nu. Imi da timp de gandire 5 minute. Vorbesc si cu dr. anestezist si imi spune ca daca am nascut atat de usor prima data, acum e a doua nastere... o sa se intample totul foarte repede.
SPun mana pe telefon si il sun pe Florin, pe mama... il intreb si pe doctor... fac sau nu fac epidurala... de parca puteau sa hotarasca ei in locul meu...
Dupa vreo 10-20 minute cand toata lumea urla in jurul meu si vad ca n-a plecat doctora m-am hotarat... vreau anestezie... Dureri foarte mari n-aveam... dar m-am gandit ca poate la prima nastere a fost o intamplare ca am avut dureri suportabile, ca a durat putin etc. Si cu atmosfera din jur... In plus, alta ocazie nu ma am sa vad si eu cum e cu anestezia Ca mi-am facut norma de bb-ei.
Am durat vreo 20 de minute si asta... a intepat putin, nimic mai mult. Apoi simteam contractiile foarte-foarte usor. Epidurala atenueaza cam 70-80% din durere... asa ca e bine ca stii cand ai contractii. Am stat cuminte in pat, pe telefoane... ca doar ma plictiseam... nu ma supara nimic.
Mai venea o moasa, mai venea docotrul sa ma consulte... sa vada dilitatia. Si intr-un final ma urca pe masa, pt. ca bb-ii sunt f. jos, gata sa iasa ... si micuti.
Incepe distractia.... iminge cand ai contractii... Io imping. Nu-i suficient de tare... La urmatoarea impingi mai tare si mai mult... ok. Da' pe mine nu ma trece Pana la urma imping chiar daca simt nevoia sau nu simt nevoia.... cat pot de tare si pana cand imi zice asistenta.
La 10:50 iese bb I (cel putin asa scrie pe cartonase, ca n-am mai apucat sa vad cat e ceasul). Este movuliu, mic si pitic... il infasa repede si mi-l da o asistenta sa-l pup, apoi fuge cu el. Am fost convinsa ca e bb Mihai, cel din dreapta... pt. ca el a stat tot timpul mai jos decat bb Andrei.
Apoi dr. imi rupe membranele si la celalalt bb. Se pare ca s-au rup membranele doar la unul... nici asta nu stiam. Imping tare de la bun inceput, deja stiam lectia, ma ajuta si moasa care ma apasa pe burta (la pirmul bb nu se putea ca mai era unul pe acolo). Si iese si bb II imediat. Cred ca mai repede de 5 minute... dar ce mai conteaza ce au scris pe cartoanele lor. Acum ma ridic putin sa-l vad cand era la dr. in mana (n-am avut curaj la primul, sau sa ma uit cum iese). Tot mov, tot mici si pitic. Si amandoi au urlat din prima.
Mi-l arata si pe bb II si pleaca cu el. Apoi apare doctorul neonatolog care-mi spune ca's bine, cat au fiecare, ce note au fiecare. La un minut au avut 9 si respectiv 8, iar la 5 minute amandoi 9.
Aflu apoi de la dr. meu ca bb din stanga a iesit primul... cred ca se saturase cata cafteala mancase de la celalalt.
Urmeaza partea mai neplacuta ... cusutul. Dureaza si asta vreo 20 de minute... In timpul asta sun sotul sa-i spun ce si cum... sa-l pun sa caute dr. neonatolog sa vorbeasca cu el, sa-si vada baietii.
Apoi ma muta la loc in pat, dau comanda ce sa-mi aduca de mancare ca mi-e o foame... Mai stau 2-3 ore la sala de travaliu, imi scoate o asistenta cateterul de peridurala. Si gata... cu mine la etaj, la salon.
Primele 2-3 zile a fost un pic mai neplacut din cauza contractiilor usoare care mai sunt dupa, pt. ca se retrage uterul si ma deranja si cusatura. Apoi a inceput sa se linisteasca lucrurile. Am scpat de fire miercuri, dupa 4 zile. A mai intepat un pic zona ... inca o zi. Si gata... dupa aia nu mai ziceam ca am avut vreo taietura pe acolo.
Si de aici a inceput partea cea mai grea, in spital.. stai si asteapta sa ai ok-ul sa pleci acasa... Intai pt. ca bb Andrei trebuia sa ajunga la 2200-2300, apoi pentru ca au facut icter prelungit (se intampla la prematuri)... si uite asa am asteptat pana ieri... Nu mai rezistam, deja eram terminata daca mai trebuia sa stau 1-2 zile pe acolo...
Cu toate ca n-am avut nici un fel de incidente cu aistentele... Toate foarte dragute, si la mamici si la bb-ei (mai putin asistenta sefa de la bb-ei, o scorpie... care-mi strica ziua doar ca o vedeam). Dar nu mai suportam sa stau prin spital.

Acum stau si ma uit la ei... si ma intreb cum o sa ma descurc, cel putin in primele 3 luni... mi-e groaza de ce ne asteapta... Prima zi (juma' de zi) acasa mi s-a paurt atat de grea... si obositor. Mandra i-ar iubi.... cu japca... si trebuie pazita. E si maraita, cred ca din cauza unei raceli care e pe punctul sa inceapa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna!
Am bona!!! Sper sa fi facut alegerea buna. E o doamna fara experienta (a crescut doar copii ei), proaspat pensionara, dar pe care shtrumphii au acceptat-o imediat. Se joaca frumos cu ei, se pune in mintea lor, stie sa-i atraga, le vorbeste mult. Azi am iesit afara impreuna si Rares a stat numai cu ea, nici nu l-a interesat unde sunt. Oricum, o sa-si ia mama mea concediu o saptamana si o sa vina sa mai stea ea cateva zile dupa ce plec la munca, sa faca trecerea mai usoara pentru copii. Eu ar trebui de luni sa ma duc la munca, dar poate reusesc sa obtin o amanare pana miercuri. Am citit undeva (si pare logic) ca e mai simplu pt copii sa accepte plecarea mamei daca se intampla pe la mijlocul saptamanii. In felul asta lipsesc 2-3 zile, apoi in we suntem iar impreuna.

Tatiana povestea ta despre cresa ma face sa prind curaj ca si la noi o sa fie usor si frumos. Eu i-am inscris din septembrie. Pana atunci vreau sa le dau ceva de stimulare a sistemului imunitar, sa ii duc la mare la vara, sa stea la parintii mei la tara o luna (acolo stau f. mult afara, la soare si aer curat). M-am interesat si eu mult si am ales cresa despre care toti parintii care au avut copii acolo au declarat ca au fost foarte multumiti. E de stat, nu particulara.

Eliana vad ca ai revenit in foarta. Bun venit acasa! Mihai si Andrei sunt niste scumpi, iar tu o mama curajoasa. Ma alatur si eu fetelor care te incurajeaza sa ii pui la san. Si eu am ezitat la inceput, mi-a fost greu un timp, dar ma bucur ca am putut sa alaptez macar unul. Ar fi fost frumos sa suga si Bianca, dar ea chiar era micutza (1980g cand am plecat din spital ). Eu te mai sfatuiesc sa ceri ajutor. De la parintii tai, socri, alte rude care pot macar cateva ore sa vina sa te ajute la treburile casei, sau sa stea cu Elena, sa te ajute la baita celor mici, la schimbat si plimbat gemenii. Va doresc sanatate multa, crestere usoara si putere multa tie. Vine o perioada mai grea, dar de acum viata ta e mult mai plina si mai frumoasa

Raluca felicitari pt noua saptamna contorizata! Bravo tie!

Mady mai rezista un pic, ca nu mai e mult!

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Poze noi, cu shtrumphii in diferite ipostaze la 20 de luni

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

elyanne bun venit acasasa traiasca flacaii

Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!

Putin cu putin se aduna marea...

"Nimic nu-i imposibil!"10

Nasica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamyra spune:

Elianne ma bucur sincer pentru marea reusita
Ai niste bebici minunati!Sa dea Dumnezeu sa fiti sanatosi iar tie draga mamica sa-ti dea putere si cat mai multa rabdare.
Sunt convinsa ca primesti o gramada de sfaturi...binevoitoare...dar ,pe bune, mulsul ....la mine a tinut 2sapt(am alaptat la san 2luni dupa care am inceput sa complectez cu lapte praf deoarece nu mai aveam lapte suficient ).
Sa aveti parte de cat mai mult laptic!!!!!Pupici de la Robert si Daria care au fost foarte incantati de bebici.

Tamyramami de spiridusi Robert Armin si Daria Rebeca(26 iunie 2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyEr spune:

Buna fetelor!
Eliana, felicitari, esti o mama curajoasa. Iti doresc sa ai cat mai mult timp lapte pentru flacai si ei sa creasca mari si sanatosi. Sunt sigura ca o sa te descurci asa cum teai descurcat si de-a lungul sarcinii si ai depasit toate obstacolele. Insa daca te poate ajuta cineva din cand in cand ar fi super. Mult succes!
Laura, felicitari pentru bona. Asta imi da si mie sperante ca pot gasi pe cineva. NU as vrea sa duc fetitele la mama si sa nu le vad cum cresc. Multa bafta la noul loc de munca!

Fetitele mele au inceput sa se impinga din ce in ce mai mult in coastele mele (splina mai ales la cea care este cu capul in sus, si ficat) ca imi taie respiratia de durere. Si asta bineinteles seara inainte sa ne culcam. Insa suportam. Mai trebuie sa rezistam macar saptamani. Apropo astazi este ultima zi din saptamana 33. De maine intram in 34. sa rezistam cel putin pana la Pasti.

Mady 33 + +

Mergi la inceput