Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 10
Raspunsuri - Pagina 10
LEVI spune:
Buna ziua mamici!
Am si eu o problema.Va rog ,daca s-a mai confruntat cineva cu situatia mea,dati-mi un sfat.
De vreo cateva zile gemenii mei nu mai mananca asa de bine.Se reped la inceput in biberon,trag vreo 40 ml repede,inghit foarte mult aer(se si aude cum intra aerul in burtica),dupa care ma chinui cu ei sa ragaie foarte mult timp si uneori nu am succes deloc sau foarte putin.Nu mai dau aerul afara sau daca il dau ,dau foarte putin si sunt nelinistiti.Apoi trag restul de lapte foarte incet si se zbat sau uneori nu-l mai vor deloc.Il accepta abia peste o ora sau o ora jumatate si in felul acesta le aiuresc mesele ,de nu mai stiu cand au inceput si cand au terminat. Sau daca ma chinui cu el,mananca 100 ml intr-o ora(ca atat le fac si cam asta e portia pe care o mananca de obicei).
Am incercat si sa le raresc mesele,sa le dau la 4 ore(de obicei mananca la 3 ore),dar tot asa fac.
De regula,lucrul acesta nu se intampla cu amandoi odata,ci pe rand,odata Andrei mananca repede,ragaie si e inistit iar Stefan se chinuie si nu poate da aerul afara,altadata e invers, Stefan mananca bine si Andrei nu reuseste sa dea aerul afara si se strange de burtica.
Stie cineva vreo metoda de a-i face sa ragaie mai bine? Cand ii tin in pozitie verticala,lipiti de mine,se arcuiesc catre spate,parca vor sa impiedice aerul sa iasa ,nu sa il scoata afara.
S i nu faceau asa la inceput,mancau frumos,cate 100ml,uneori si 130 ml.Nu inghiteau atata aer,desi folosim aceleasi tetine ca atunci.Parca au uitat sa suga! Cand aveau doua saptamani nu inghiteau atata aer ca acum.
Ii mai chinuie si nasul incarcat,care de cateva zile parca ii deranjeaza mai tare.Daria a fost un pic racita,mi-a dat si mie raceala si mi-e frica sa nu le fi dat-o si lor.
Oricum ei fornaie si au nasucul incarcat de cand i-am adus de la maternitate.Pediatra a zis ca e un fenomen normal care va disparea catre 3 luni,dar acum ,parca s-a accentuat,stranuta mai mult si dau afara muci.Am vorbit si cu doctorita si vine sa-i consulte azi.
Luminita mami de Daria si gemenutii Andrei si Stefan
Pozele mele
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
msemcu spune:
Nanaoti eu merg la doctorita Mihaela Grigore, care e super draguta si o adevarata profesionista (cel putin pana acum )! Pentru ce ai luat gravibinon? Stiu ca gynipralul este pentru stoparea contractiilor, nu? La mine la sase saptamani am vazut cele 3 inimioare batand!
Laura, felicitari pentru noul job! E firesc sa fii stresata cand iti lasi minunile pe mana unei alte persoane, mai ales ca tu ai stat asa mult timp singurica cu ei! Dar o sa vezi ca totul va fi bine pana la urma! Si, in plus, oricum se apropia momentul asta, nu? Asadar, bafta multa si te asteptam cu vesti proaspete!
Tatiana, abia astept sa-mi cunosc si eu printesele si apoi sa iesim la plimbare in parc!! Parca trece asa greu timpul! Iar ai tai au ajuns deja la cresa! Ce marisori sunt!!
Mady, sper ca zilele urmatoare sa fie ceva mai usurele pentru tine! Sa treaca repede timpul! In ceea ce priveste picioarele umflate, daca tensiunea e ok (si la tine pare sa fie foarte bine) nu sunt un motiv foarte mare de ingrijorare! Dar ai putea sa-i dai un telefon medicului, ca sa fii linistita! Si nu uita sa ne spui cum a fost duminica la doctor! Ce ai mai aflat?
Oana, te asteptam cu vesti cand ai timp sa ne scrii!
Eliana, bine ai revenit!!! Ce bine ca esti vesela si sanatoasa! Asta e foarte important! Felicitari si pentru nastere: ai fost un pacient model, asa-i? Iar cei mici sunt asa draguti!!!! Mai fetelor, eu cand vad ce copilasi draguti aveti, parca nu mai am rabdare sa-mi intalnesc si eu printesele! Si iti multumim pentru povestea nasterii! Ai fost super curajoasa si faci sa para totul asa de usor! Si daca tot am aflat: LA MULTI ANI!!!! Sa ai un an super, asa cum a si inceput!
Luminita, imi pare rau, dar nu prea stiu nimic despre chestia asta! Ma bucur ca tu si baietii sunteti bine si ai si cine sa te ajute!
Mamaana, super fetitele tale: asa mici si deja cu pasaport!!! Super!
Lavinia, sper sa va treaca repede raceala! Se pare ca odata cu primavara au revenit si virusii in forta!
Noi suntem binisor! Au aparut ceva contractii, dar le tinem in frau cu No-spa! Iar astazi am avut niste intepaturi in soldul stang, de nu puteam sa fac nici cinci pasi la rand! Dar am inteles ca si asta e normal si a trecut dupa ce am stat in pat! Saptamana asta repetam testul de toleranta la glucoza! Si pe 27 avem programare la eco la doctorita noastra! Abia astept!!
Mari 26+
ainia spune:
In primul rand va multumesc pentru urarile de sanatate adresate bebeilor mei! Acum suntem muuult mai bine, adica nu ne mai curg mucisorii decat in cantitati ffff mici! si pofta de mancare ne-a revenit! Si stiti de ce? Fetelor, sa-i traiasca familia celui care a inventat Batista bebelusului!!! Maaare lucru a facut! Le-am aspirat nasucurile de 2-3 ori pe zi + Marimer(merci Laura) si Colargol si acum copiii sunt superbine! Eu il intrebasem pe medicul ORL-ist ce se poate pune in nasucul unui bebe de 8 luni si mi-a zis de ser fiz, ser efedrinat(nu mai mult de 2-3 zile), Sterimar, Colargol si daca nu le merge, sa ma duc la el sa-i aspire! Noroc ca am citit pe net despre aspiratorul asta nazal si l-am cumparat!( eu sunt patita de la Andrei cu aspiratul lor, nici nu vreti sa stiti ce le baga in nas sa-i aspire si cat de traumatizant este pt copil + ca pot face si vreo infectie, Doamne fereste!) Am citit diverse pareri despre acest aspirator! Va spun eu, e minunat!
Deci, Luminita, Si Andrei cand era mic avea nasul incarcat si, dupa cum am scris, m-am dus cu el la aspirat...Eu iti recomand sa-ti cumperi acest aspirator si cu serul fiziologic+aspirare or sa se curete. Cat despre burtica ta eu am mentionat acum vreo 2 luni despre sfaturile medicului meu de a nu face nici un efort vreo 3 luni dupa cezariana . Aceeasi chestie zisese si el cu plasa, insa el zicea ceva despre organele interne. Cred ca Anna stie mai multe. Poate ne spune ea. Oricum trebuie sa mergi pe mana medicului tau. Parerea mea. Despre mancat sa stii ca si Rares manca in doua reprize, adica papa san acum, apoi peste vreo ora vroia iarasi. Noaptea imi era cel mai greu. Eu ii tineam un pic oblic sa ragaie, la mine in brate, insa un pic inclinati pe umarul meu. Cu timpul nu mai ragaiau asa repede, uneori deloc si atunci ii puneam in patut pe partea dreapta. De pe la o luna jumatate am inceput sa-i pun pe burtica (supravegheati, bine-nteles!) si + Baby Drink Water( sirop pentru colici) gata, problemele au disparut!!! Iti doresc sa se rezolve si la tine!
2girlsmum cum ai zis si tu, faptul ca micutele se duc la gradinita doar o data pe saptamana, asta problema ...Dar , ce sa zic, nu renunta, persevereaza! Poate o jucarie, ceva , o hainuta preferata daca au cu ele, poate le ajuta... Succes!
Mady felicitari pentru inca o saptamana !!! Ma bucur ca sunteti bine! La cat mai multe!
Catalina bine ai venit! Si gemenii mei sunt tot nascuti in iulie, pe 12! Din cate stiu eu, varsatul de vant nu se face la varsta asta! Ar fi bine sa mergi la medic. Poate a papat ceva ce nu i-a priit, iar lipsa poftei de mancare s-o datora vreunui dintisor!?!? Bebeii mei au camera lor separata. Ei stau in patutul lor acolo, cumintei, se joaca, ganguresc, uneori mai si plang, dorm.Peste zi avem doar 2 mese si atunci ii iau si ii duc in sufragerie unde ii asez in scaunele de masina si le dau sa manance.Apoi ii mai las un pic sa marsaluiasca pe covor, ii spal pe manute si hop! la ei in camera la nani. Ii pun in patut si plec. Se culca singuri. Am observat ca Rares doarme mult mai putin decat Tea, uneori ea isi face somnul, iar Rares nu a dormit deloc.
Tamyra ma bucur ca ti-am fost de folos! Ai niste copii superbi!!! Iar Rebeca are niste bucle se invidiat! Sa-ti traiasca si sa va bucurati de ei! Of, cand i-oi vedea si pe ai mei asa mari...
Mari si eu am luat Gravibinon la ambele sarcini, insa la inceput. Am inteles ca e pt fixare.Si eu am avut intepaturi pe osul bazinului ce se lasau in jos, pe piciorul stang de nu putem sa calc pe el... Si acum mai am , cateodata... Ma bucur mult ca sunteti toate bine!
Va pupam pe toate!
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
Flavia-Ioana spune:
Buna fetelor !
Nu v-am mai scris, dar va citesc zilnic...
Noi suntem bine, Daria a depasit 5 kg, iar Alexia vine si ea din urma cu 4700 kg, am renuntat la o masa, acum papam 4 mese, cate 130 ml, noaptea dormim bine, chiar si 6-7 ore, suntem cuminti..., iar de vineri, de cand facem 4 lunisoare, la recomandarea neonatologului lor din maternitate, papam suc de portocale si trecem pe Humana 2... Suntem mari !
la toata lumea !
Am pus pozici noi-noute, va invitam sa ne mai vedeti !
Flavia de Alexia-Ioana si Daria-Maria 23.11.2006
Pozicile noastre
raluk_dobos spune:
Buna fetelor,
MadyEr sa ne tii la curent despre ecograf...ce greutate au bebelusele?...ai vorbit cu medicul despre cum vei naste?...eu una sper sa astepte bebeii pina dupa Paste, ca de sarbatori nu prea as vrea sa stau prin spital, mai ales ca cica nu prea este personal atunci....dar cum o vrea Domnul...sper sa-ti fie bine...si la cat mai multe saptamani!!!!
Flavia ti-am vazut pozele cu fetele...sunt niste printese...o splendoare...sa va traiasca mari si sanatoase si sa va aduca numai bucurii...
Raluca 33+ &
raluk_dobos spune:
Vreau sa va intreb ceva...voi ati spalat cu sapun si calcat la abur hainutele pe care le-ati luat la maternitate? Sau doar le-ati calcat? Eu am auzit mai multe pareri si vreau sa stiu ce ati facut si voi...am impresia ca la stors, hainutele isi vor modifica dimensiunile asha ca nu stiu ce sa fac?
Raluca 33+
ainia spune:
Laura??? Astept! Spune, cum a fost prima zi de serviciu???Dar copiii, cum s-au adaptat????
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
msemcu spune:
Lavinia, ma bucur ca Tea si Rares sunt mai bine! Va doresc sa scapati total si rapid de raceala! In alta ordine de idei, m-am mai linistit in ceea ce priveste durerile astea de picior, mai ales cand vad ca nu sunt singura!
Flavia, ce vesti bune ai si tu! Tine-o tot asa!
Mady, sa ne spui cum a fost la eco!
Raluca, fii optimista si cuminte si speram sa treci cu bine de Pasti! Tu cum te mai simti? Si cand mergi la medic din nou?
Fetelor, eu tocmai mi-am luat rezultatele la ultimele analize si am aflat ca am un cholesterol cat China! Este aproape de dublul celui maxim: 393!!! Era sa pic cand am vazut! S-a mai confruntat cineva cu problema asta?? Problema este ca nici nu stiu de unde au aparut asemenea cifre, mai ales ca nu mananc prajit de ceva vreme si am ocolit si grasimile in general. Singura chestie era laptele, branza si smantana de la tara! Dar sa ajung chiar la asemenea cifre?
Ma duc sa vad ce mai gasesc pe net despre asta!
Mari 26+
Laura25 spune:
Buna fetelor!
Imi cer scuze, dar o sa fiu mai telegrafica. Shtrumphii sunt foarte bine. Se inteleg cu bona, se pare ca am nimerit una f. buna. Nu plang dupa mine, se joaca, mananca, dorm, ies afara. Ii mai rinde cate un dor cand isi aduc aminte, dar ii linisteste repede. Sapatamna asta a venit mama mea si sta si ea cu ei, dar de multe ori ii lasa singuri cu femeia si imi face mancare, curat. Deci ziua baza e bona. Si e bine.
La servici ... mmm... trebuie sa recunosc ca sunt dezamagita. Ma asteptam sa fie altceva. Si nu prea imi place. Nici ce fac, nici atmosfera si organizarea firmei. E un post mult sub capacitatile mele intelectuale. Adica as putea sa fac mult mai mult. Nu stiu, ma gandesc sa imi caut altceva inainte sa semnez acte cu ei. Mai am timp pana in iunie sa gasesc ceva mai bun. Inca nu stiu ce o sa fac.
Sanatate ulta bebelusilor, crestere usoara si gravidutelor, fiti cuminti!
Ma duc la somn ca's rupta!
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Sheannamp spune:
Laura, ma bucur ca minunatilor tai strumphi suporta bine despartirea temporara de mamica lor super.
In ceea ce priveste noul post, e f bine ca nu vrei sa te plafonezi dar, stii cum e, nu da cioara din mana pe vrabia de pe gard. Adica nu renunta la el pana nu iti gasesti altceva mai avantajos (tu ziceai ca totusi are si avantaje).
Pupici!
Luminita, cicatricea de la cezariana este subombilicala si la tine nu suprapubiana nu?
In cazul acest probabil ca doctorul suspicioneaza o hernie adica o slabire a liniei albe (o fasie fibroasa pe mijlocul abdomenului).
In acest caz trebuie musai sa te operezi altfel burta ti se va lasa iar riscul de hernie (adica iesirea prin zona slabita a intestinelor)e foarte mare.
Si trebuie sa o faci cat de repede iti recomanda medicul pana nu se lasa prea mult zona respectiva.
Si eu am tot asa cicatricea, e foarte urata (material prost ce sa fac), si imi imparte burta in doua deluletze extrem e inestetice dar asta e...ma uit la baietii mei si mi se pare cea mai frumoasa burtica din lume dupa aia.
A si inca un lucru! Vezi sa nu te apuci cumva de facut abdomene! Muschii abdominali trag de zona respectiva si o largesc si mai tare!
Mari, se intampla ca in unele sarcini sa apara valori asa mari de colesterol! De obicei el se normalizeaza dupa nastere! Pentru tine nu are nici o consecinta decat daca se mentine crescut (peste 200) si dupa ce ai nascut! De aia trebuie sa il monitorizezi obligatoriu impreuna cu glicemia si la 3-6 luni, respectiv 1 an dupa ce ai nascut!
Problema e ca se pare ca ar creste riscul de aparitie a ateroamelor (palci de grasime) pe arterele mari ale bebelusului!
de aia ar trebui sa tii un regim alimentar f strict! Intreab-o pe doctoritza diabetoloaga ce regim iti recomanda!
Pana atunci uite aici un link interesant
http://www.nhlbi.nih.gov/health/public/heart/chol/chol_tlc.pdf
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!