La pescuit ??

La pescuit ?? | Autor: liliana29s

Link direct la acest mesaj

Ne-am luat masina si am hotarit asa de distractie sa mergem la pescuit la un sfirsit de saptamina la ce balta se nimereste. Nu suntem nici unul din noi (eu si sotul) pescari si nu avem scule doar cite o undita (din cea mai ieftina) fiecare.
Avem nevoie de permis de pescuit? Alte sfaturi recomandari ??

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Initial creeata de liliana29s

Dan Mihai

Din cite stiu eu, aveti nevoie de permis, chiar de mergeti de distractie (si sa tineti cont si de sezon, parca stiam ca pentru majoritatea speciilor, sezonul incepe la 15 martie dar e mai bine sa verifici)...
Mi se pare ca e corect sa ai permis si sa nu mergi sa pescuiesti aiurea, multora li se pare o interdictie "necinstita" sa nu pescuiasca dupa bunul plac dar eu cred ca trebuie sa respecti natura si astfel (tinind cont de sezoane, sper ca cine le-a delimitat a facut-o in cunostinta de cauza iar daca vorbim de pescuitul in zone private, deja e clar ca e nevoie de permisiunea proprietarului).
Iesirea voastra poate fi inceputul unei mari "iubiri" si cred ca ar fi grozav sa faci o cautare pe google, dupa cuvinte cheie (pescuit, sezon, permis), te vei lamuri suficient cit pentru un punct de plecare.

LE: Ah, am uitat ce e mai important: sa va urez fir intins! si sa va felicit pentru alegere, pescuitul este un mijloc de destindere perfect!

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Ar fi mai multe de spus.
1. Pescuitul recreativ-sportiv in apele ce apartin domeniului public
este permis atat ziua cat si noaptea pe baza permisului de pescuit obtinut de la Asoc.judeteana de pescari sportivi din orasul vostru(permis anual)Ma refer aici la pescuitul in Dunare, rauri,Marea Neagra, etc.Se pot pescui max.5 kg peste, respectand dimensiunile minime legale(e o lista pe care daca vrei, ti-o trimit pe privat)adica pestii subdimensionati se vor elibera mediului(in caz contrar la un eventual control riscati amenda)
2. Pescuit in amenajarile piscicole unde nu este necesar permisul dar se plateste o taxa.Fiecare ferma piscicola are un Regulament de pescuit sportiv pe care va trebui sa-l respectati(cant. max, dimens.min.,etc)
Referitor la Ord. de prohibitie, din 15 februarie pana pe 26 martie exista prohibitie la stiuca iar din 10 aprilie se instituie masuri de prohibitie pentru majoritatea speciilor(cu exceptii prevazute in Ord. de prohibitie-pe zone, pe categorii de ape, e mult de spus aici)Acesta se aplica in bazinele piscicole naturale(pct 1.). Nu se aplica amenajarilor piscicole.
Cam asta este asa... in mare!Daca mai vrei amanunte, spune-mi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

eu stiu ca e de ajuns sa platesti bonul de pescuit acolo, pe loc. vine patrula la tine si iti taie bonul. doar in cazul in care te duci regulat la pescuit se merita sa iti faci permis, pt ca iesi mult mai ieftin.

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Din cite stiam eu urma sa mergem untr-un loc amenajat cu taxa de intrare. In acel loc inteleg de la voi ca nu mai avem nevoie de permis.

Dan Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Da, in amenajari nu este nevoie de permis de pescuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

quote:
Initial creeata de liliana29s

Ne-am luat masina si am hotarit asa de distractie sa mergem la pescuit la un sfirsit de saptamina la ce balta se nimereste. Nu suntem nici unul din noi (eu si sotul) pescari si nu avem scule doar cite o undita (din cea mai ieftina) fiecare.

Dan Mihai

FIR INTINS!!!!!
eu am un pescar cu o vechime de 30 si ceva de ani in casa. pe linga asta a mai facut si specializarea de Piscicultura la facultate, initial tot din hobby.

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=e12f
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=/7c3ere2

Mergi la inceput