Finlanda celor 1000 lacuri si a lui Mos Craciun

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Daca tu zici ca slabesc cu ele sigur, imi iau si eu :D.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

quote:
Originally posted by lgireada

Daca tu zici ca slabesc cu ele sigur, imi iau si eu :D.

Liliana

Buna dimineata, fetelor!

Liliana, cura asta nu e de slabire, e de dezintoxicare. Dar slabesti pentru ca practic 4 zile bei numai sucurile respective + ceai + supa. Si cel putin 2 zile inainte mananci foarte usor ca sa pregatesti organismul, iar 2-3 zile dupa (cel putin) iar foarte usor (nici nu poti altfel). Eu m-am simtit foarte bine dupa si am dat jos 4 kg.

Vad ca acum au aparut pachete de 5 zile. Nu am timp acum sa traduc ce contin si cum se folosesc, dar o sa incerc sa-mi fac timp mai tarziu.

Povesteste putin daca ai timp um a fost husky safari. Ce distanta ati parcurs (sau cat timp). Ati fost doar voi doi?
Dar sania cu reni?

Mergi la inceput

Buna dimineata,
La husky safari am parcurs o distanta de 5 km si a costat 55 euro de persoana. A inclus si transportul din oras pana la ferma respectiva. Doi merg intr-o saniuta. Unul conduce si sta in picioare pe talpile saniutei, iar celalalt sta in saniuta. De condus saniuta nu e greu, daca ai skiat vreodata sigur stii despre ce e vorba - mutarea centrului de greutate de pe stanga pe dreapta.
La huski am fost 6 - 3 saniute. 6 colegi care ne stiam intre noi si cu care ne-am inteles super toata excursia.
La saniuta cu reni, te sui in saniuta si stai intins. Prima saniuta e condusa de un tip de la ferma, deci tu propriu zis nu faci nimic. Huski alearga foarte repede, iar renii nu. Cu renii mergi la plimbare practic pe cand cu husky mergi in viteza, atat cat simti ca poti sa-i controlezi si sa faci curbele necesare. La reni am dat 5 euro - era un pret de grup sau ceva de genul asta si am mers 1 km sau chiar si mai putin.
Ma gandeam si eu sa ma apuc un pic de slabit, dar inca nu am suficiente resurse...
Jaana - ce faci? Ce face burtika? Cum e cu ai tai aici?
Vroiam sa va mai intreb unde as putea intreba de circuite in Scandinavia. Ma gandesc pentru sarbatorile de Pasti - e mai scump, mai ieftin? Ce face lumea aici de Pasti? Cu studentii nu m-as mai duce oricum, as vrea ceva organizat cum trebuie. Nu cazarea e problema, pot sa ma cazez oriunde, nu conteaza, dar sa aiba un program bine stabilit si frumos. Mi-ar placea un traseu gen : helsinki - stockholm - malmo - copenhaga - goteborg - olso - bergen si inapoi acasa. Cate zile mi-ar trebui? Le-as putea face singura oare? Unde as putea dormi ca sa nu fie extrem de scump?
In Moscova se organizeaza excursii oare? Cat ar putea costa de aici?

Liliana

Mergi la inceput

Am gasit o firma care organizeaza excursii in Rusia - www.zerkalo.info/enindex.php?section=matkat&page=matkat" target="_blank">Moscova, Pietari. Nu stiu ce fel de firma e, n-am auzit de ea pana acum .

Acum ma intorc la lucru, incerc sa mai intru mai tarziu

Aamu

Mergi la inceput

Fugi la lucru, eu de dimineata am chinuit google-ul. Cert e ca nu-mi permit excursii ce depasesc 300 euro - astia i-as da doar pt un tur in scandinavia, dar preturile unui tur depasesc cu mult suma asta, asa ca deocamdata mai caut.

edit: tot eu ca sa-ti multumesc pt link
cum noi deja mergem in sankt petersburg, o idee faina ar fi sa mergem in moscova, preturile pe site-ul asta sunt mici, exact cum mi-as dori eu. Din pacate nici timpul nu ne permite 7 zile, e prea mult. Mai ai linkuri cu preturi asa micute ca pt un tur in scandinavia?

edit2: tot eu ca sa va intreb pe unde umblati de nu intrati pe forum?

Liliana

Mergi la inceput

Eu mai intru din cand in cand.

Sa stii ca n-am gasit nici un tur al Scandinaviei organizat. O sa mai caut cand am timp..

Cum iti petreci timpul acolo in Joensuu? Am inteles ca-ti pregatesti lucrarea de diploma? In ce domeniu?

Mergi la inceput

Deocamdata nu am reusit sa ma organizez cu timpul aici. Singura chestie deosebita pe care am facut-o a fost sauna - 1 data pe saptamana. Intentionez sa mergem la piscina, sa ne luam abonament, dar trebuie sa treaca sotul de perioada cu examenele. Domeniul - it. Imi mai doresc si ceva trasee cu bicicleta, dar pentru asta trebuie sa astept sa-mi cumpar si eu una.
Tu/voi ce faceti aici?

Liliana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lgireada

Deocamdata nu am reusit sa ma organizez cu timpul aici. Singura chestie deosebita pe care am facut-o a fost sauna - 1 data pe saptamana. Intentionez sa mergem la piscina, sa ne luam abonament, dar trebuie sa treaca sotul de perioada cu examenele. Domeniul - it. Imi mai doresc si ceva trasee cu bicicleta, dar pentru asta trebuie sa astept sa-mi cumpar si eu una.
Tu/voi ce faceti aici?

Liliana

Buna dimineata!

La piscina trebuie sa se organizeze si "water jumping" - nu-i gasesc traducerea exacta in romaneste. E cam scump, aici e 6 euro/45 minute (pe langa plata piscinei), dar e super!

De sauna si eu sint foarte incantata. Cand am venit aici, primele 6 luni am stat doar racita..si ce raceala! Simteam ca mor.. Dar cred ca de la sauna (cu iesit afara in frig) m-am "calit". Acum racesc foarte rar si sint forme "prietenoase".

Dupa lucrarea de diploma poti sa cauti job aici (daca-ti palce sa mai stai). Am vazut ca IT-ul este printre putinele domenii unde ai nevoie doar de engleza. Si cererea e destul de mare.
Eu sint inginer constructor.

Mergi la inceput

'neatza
ce-i aia water jumping? sa sar in piscina? n-am sarit niciodata si nu stiu daca as face-o fara instructor. Am senzatie de sufocare imediata daca nu ies la suprafata, nu pot inota pe sub apa, nu m-a invatat nimeni pana acum. Nici nu pot dormi cu plapuma pe mine din acelasi motiv. Probabil saptamana viitoare vom merge sa vizitam piscina sa vedem ce ne ofera. Stiu ca e si sala de sport si eu personal le-as lua pe amandoua. De la frig mi-e pofta de dulce mereu si in general am avut pb cu mentinerea greutatii.
Nu stiu daca vreau sa caut job aici, as prefera sa ma intorc acasa. Clima reprezinta o problema din pacate, acum eu inca nu am prins intunericul din decembrie, dar nu cred ca m-as putea obisnui, sincer. Si asa stau destul de mult prin casa si daca nu ies o zi simt ca nu am aer ... De stat as sta pana la final de an aici, sa termin odata cu Andrei. Mi-as dori un bb dar nici nu-s foarte hotarata pentru ca nu am nimic aranjat - servici, casa, masina, etc.
E o perioada de tranzitie pentru mine - deh' doar e final de facultate si trebe s-o iau pe un drum. Om trai si om vedea. Incetul cu incetul ma asez si eu pe un fagas :).

Liliana

Mergi la inceput

Esti tanara, ai tot timpul sa te asezi. Vei hotari in timp ce vrei sa faci.

Eu m-am obisnuit cu intunericul. Iarna aprind lumanari in toata casa (au farmecul lor). Cand stateam la casa aveam si afara lumanari. Si acum as putea pune felinar pe balcon dar e cam vant aici, nu m-am incumetat.

E gimnastica in apa si se face doar cu instructor. Este ca si cum ai fi la sala, dar mai de efect dupa parerea mea. Nu trebuie sa stai sub apa, nici sa inoti. Faci doar gimnastica (stai in picioare, apa pana la nivelul pieptului sau umerilor), cu niste bureti si niste chestii rotunde de plastic. Apa opune foarte mare rezistenta, este prima oara cand am transpirat in apa. Prima data cand am fost, aproape nu puteam sa merg cand am iesit din bazin...senzatie ciudata sa-mi simt din nou greutatea. Apoi a fost din ce in ce mai bine. Am facut pauza vreo luna (de lene, mi s-a parut mai usor la sala), ar trebui sa ma apuc iar.

Aamu

Mergi la inceput