FIV 106
Raspunsuri - Pagina 9
pussi spune:
shericut ce fac sarmalutele?? Cum e sa fi ??Am trs cu ochiul la odisee si fetele te asteapta!!
Stuartmultumesc!! sper din suflet sa fie bine!
Adhnanamersi de incurajari!! Ce face Bb?? cnad mai mergi la eco??
danyalomersi pentru sustinere!!
Antonisimi pare rau ca nu ai putut sa incepi acum, dar mai bine sa fie curata casuta BB-icilor!! Si eu am probleme cu candida si cu antibioticul, dar stiu de la fetele de aici...ca recomanadbil ar fi sa bei atibioticul cu Actimel si sa manaci mult iaurt zilele astea! si asa nu mai faci candida
darielabafta maine!!
marrinatin pumnii azi pentru tine!! O sa fie bine!!
MihutaBafta la aflarea vestilor depre puiuti!! Te-am intrebat de ET...ca si mie initial trebuia sa-mi faca transfer cu blastocisti, dar fiind embrionii foarte frumosi..s-a cam grabit sa-i puna, si...nu s-au prins!
Aldolina Sa fie cum zici tu!! Fiv-ul il fac la Szeged!
Cris eu raman la parerea mea! as zice s-o intrebi pe NICOL(laurabyby) ea cand si-a facut testul si a iesit pozitiv!! Stiu ca si ea a facut testul de urina foarte repede!!
monipe unde plimbi bebelasii??
Danap, M-oana, MadalinaMla voi pe cand punctia??
PUSSI
mihuta spune:
Teoretic transferul ar trebui sa aiba loc vineri, in ziua treia de la punctie ( punctia a fost ieri si e considerata ziua 0). Eu fac FIV in Istanbul si aici am inteles ca se transfera ocazional si blastociti.
Multa bafta tuturor.
" You must be the change you want to see in the world" Gandhi
M Oana spune:
Pussi la noi nu e sigura ziua punctiei. Marinesco m-a chemat pe mine si pe DanaP in ziua 9 de stimulare, adica luni. De-abia atunci aflam cand ni se pregateste marele moment. Pe mine ma bate gandul sa ma duc la Moisica vineri/sambata sa vad cum stau cu endometrul si cu productia, desi inca n-am luat decizia finala.
Mihuta poti calcula pe zile sau pe ore. ET-ul se face la 48 de ore (2 zile) sau la 72 de ore (3 zile). Pentru transferul la 5 zile trebuie aparatura performanta, iar in Romania inca nu au ajuns la acel nivel.
Ce medicamente mai recomanda medicii turcii? Sau ce sfaturi dau? Cam cat dureaza consultatia si cat stau de explicatii?
Blondie in ianuarie treceam prin aceleasi stari ca si tine: Oare sa ma arunc la FV sau sa mai astept vreo minune? Sa ma duc la Tutu? Sa ma duc la Marinescu? Sa ma duc la Titan II?
Daca citesti capitolele trecute vei vedea ca toate am trecut prin aceste indecizii. Documenteaza-te bine si apoi ia decizia cea mai buna pentru tine! In anul de gratie 2007 sunt muuulte variante de a face FIV (si la 500 euro si la 2000 euro si la 3000 euro si in conditii de spital de stat si in conditii de spital privat si in tara si peste hotare), acum ramane sa alegi unde iti este tie cel mai bine.
pussi spune:
fata mosului eu zic sa stai pe tau!! Sa ai incredere in Marinescovici, si sa ai un weekend linistit, ultimul linistit...ca dupa vei fi cu la purtator! daca te duci la alt dr. la eco..o sa auzi fel si fel de pareri si sa-ti faci fel si fel de ganduri...oricum ia destule..asa ca nu-ti mai trebuie si altele in plus!!! Si eu la primul FIv..ma comunicam cu 2 gineco din TM..si ma tot bruiau
PUSSI
dana p. spune:
Blondiemonyk, eu din cate il stiu pe dr. T nu prea da el asa usor verdictul cu fiv-ul. Mie cel putin nu mi-a spus decat dupa ce am facut laparoscopie si histeroscopie ca cel mai indicat este fivu-ul pentru ca nu se va intampla minunea pe cale naturala prea curand. A avut dreptate pentru ca dupa un astfel de verdict n-am reusit sa fac decat o extrauterina , care mai mi-a scos cativa perii albi.
Reusite de-ale lui Tutunaru n-aveai cum sa vezi pentru ca el de-abia acum a inceput sa faca fiv. Korapoate sa-ti dea mai multe amanunte ca ea va face fiv cu Tutunaru.
M Oana spune:
Principiul "ce nu stii, nu te poate distruge" mi se pare demn de aplicat in acest moment. Daca aflu vineri ca am foliculi putini, pricajiti si un endometru de Doamne ajuta, tot weekendul o sa-mi urle creierii de jale si oricum nu ma apuc sa schimb tratamentul, ca-i stric profului toata munca.
Eu sunt la primul FIV, el a depasit de mult 2000 de FIV-uri. Cedez in fata experientei lui, dar daca ajung la al doilea FIV, sa vedeti cum imi cumpar ecograf sa ma monitorizez singura sau stau pe coridoare zilnic pana vede tot ce misca in mine si ia toate masurile necesare la timpul lor.
blondiemonyk spune:
Si la intrebarea mea : cu orice FIV nereusit scad sansele obtinerii unei reusite ?
Mie mi s-a parut ca mi-a zis Dr Tutunaru ca la al 3-lea FIV sansele sunt de 100% ..
Care o fi adevarul ? Stie cineva ?
multumesc mult
KoraPop spune:
blondie nu prea cred ca l-ai inteles bine pe dr T....dupa cate il cunosc, dansul nu ar da un procentaj de 100%...singurul lucru pe care il spune direct si fara menajamente e ce sanse ai si ce trebuie sa faci pt a-ti indeplini visul, nu "abureste", nu "vrajeste" pe nimeni, e chiar dureros de sincer, ceea ce cred eu ca trebuie apreciat.Iar despre partea cu : " cu cate FIV-uri nereusite ai, cu atat iti scad sansele",da-mi voie sa te contrazic....totul depinde de la caz la caz, de la cuplu la cuplu, de problemele de fertilitate ale fiecaruia...multe fete au reusit de la primul FIV, multe au reusit la al doilea, al treilea etc..., altele inca nu au reusit ,dar persevereaza...e posibil si ca rezerva ovariana sa se micsoreze cu fiecare FIV, totul depinde de DD...!Bafta multa!
Kora
CARPE DIEM!
M Oana spune:
Blondi asculta-mi sfatul si citeste cat mai multe capitole din urma, asa vei reusi sa-ti faci o impresie realista despre FIV.
Sansele unui FIV sunt de 30 % (in tari straine se vorbeste chiar de 50), insa pot fi si mult mai mici, daca problemele de cuplu sunt mari. Printre noi exista multe fete care au reusit la al doilea FIV, desi valorile a doua oara au fost chiar mai slabe (embrioni care n-au ajuns pana la transfer, foliculi mai putini etc).
Stand la Giulesti, la coada de monitorizari pentru FIV, m-am gandit sa o intreb pe o doamna de langa mine daca este venita pentru Marinescu sau pentru alt medic, daca pentru FIV sau pentru inseminare. Doamna a tacut cateva minute bune, dupa care ma intreaba contrariata: CE ESTE ACELA FIV?
Incerc sa-i explic ce inseamna fertilizarea in vitro, insa aceste cuvinte ii erau total straine. Dupa cateva minute bune de explicatie, vad cum i se lumineaza fata si-mi spune: AAAAAA, E VORBA DESPRE FECUNDARE?
Vazand ca poate afla cate ceva despre FECUNDARE ma intreaba: DAR CAT COSTA, CA EU AM INTELES CA AR FI CAM 10 000 EURO?
Ii spun care este pretul de la Giulesti si ma priveste cu scepticism, razand parca de naivitatea mea de a crede ca o FECUNDARE costa numai 2000 euro.
Apoi imi pune intrebarea cheie, pentru a ma verifica daca intr-adevar stiu ce vorbesc: SI CAND V-ATI APUCAT DE FIV? EU STIU CA TRATAMENTUL DUREAZA UN AN DE ZILE! A TRECUT DEJA ANUL?
Cand indraznesc sa-i spun ca tratamentul l-am inceput de 2 saptamani in urma, se uita si mai neincrezatoare la mine si imi pune intrebarea finala: DAR MACAR AVETI GARANTIE DE 100 % CU FECUNDAREA ASTA SAU ARUNCATI BANII PE GEAM?
Zvonuri despre FIV sunt multe........
As fi vrut sa nu stiu nici eu nimic despre acest FIV, insa viata m-a adus pe aceste carari.
Vei afla tot ce te interezeaza in capitolele trecute si daca vrei, mai avem si filmulete si link-uri straine despre aceasta procedura.
antosit spune:
Kora, Aldolina, Pussi multumesc de ponturi!
Sheriiii si eu vreau sa aflu toate amanuntele povestii cu final fericit!
Anto