Mai multe asigurari de viata
Sal,
Daca am mai multe asigurari de viata incheiate la diferite societati de asigurare in Ro, despagubirile se platesc de la toate,cumulat, in caz de accident ?
S-a mai intalnit cineva cu situatia asta ?
La CASCO pt autoturism ma puneau sa declar ca n-am solicitat despagubiri de la alte societati.
Am o asigurare de viata chioara la AIG, atasata la un credit ipotecar Raiff, din 2004 si nu vor sa mi-o inlocuiasca cu alta AIG dar cu capitalizare; nici macar sa-mi mareasca suma asigurata. Mi-au "recomandat" sa-mi fac alta asigurare de viata.
Merci mult
Raspunsuri
karina1976 spune:
servus,
in cazul asigurarilor de viata, poti avea incheiate cate contracte vrei. in cazul unui eveniment, fiecare va plati in conformitate cu conditiile contractuale (sume asigurate, clauze speciale, etc.) fara a se interesa de alte polite.
la asigurarile de bunuri (casco, apartament, etc.) exista aceasta prevedere: ca nu se pot obtine despagubiri de la mai multi asiguratori.
in cazul asigurarilor de viata, nu se aplica.
e mentionat in legea asigurarilor.
karina1976
"Doamne, ajuta-mi sa nu uit!"
pepenash spune:
Asigurarile de viata impuse prin credit sunt incheiate in favoarea bancilor (societatilor creditoare) asa ca, in cazul in care se intampla vreun incident neplacut, ele sunt despagubite de societatea la care este facuta asigurarea. Dupa incetarea creditului, inceteaza si asigurarea in mod automat, fara ca cel care a platit-o sa incaseze vreun ban. Ea este doar o forma de protectie a creditorilor.
In privinta despagubirilor, da, le poti primi si de la mai multe societati de asigurari, daca ai mai multe asigurari de viata incheiate. Sau, la expirarea duratei pe care a fost incheiata, poti incasa prima, cu toate ca nu au intervenit neplacutele evenimente.
senator spune:
Sunt mai multe motive pentru care poli#355;a respectiv#259; nu #355;i se va īnlocui. Aproape sigur costurile asigur#259;rii lipit#259; de creditul ipotecar au fost negociate cu banca. Preluarea unui astfel de contract ar fi īnsemnat ca tu s#259; beneficiezi de ni#351;te condi#355;ii mai bune decāt cel care #351;i-a f#259;cut asigurare de via#355;#259; īn interes personal.
Alt motiv ar fi c#259; societatea are posibilitatea de a lua bani īn plus dac#259; īncheie un contract nou.
Da, se pot primi desp#259;gubiri de la mai multe companii cu men#355;iunea c#259; c#259; la unele companii se limiteaz#259; suma asigurat#259; total#259;.
Dar ce condi#355;ii deosebite ai v#259;zut īn contractul #259;la de capitalizare de #355;i-a luat a#351;a ochii?