Rog detalii despre toporasi (flori)
Raspunsuri - Pagina 4
scarmanus spune:
ML, violetele de Parma sunt plante destul de sclifosite. Daca inveti si aplici cateva reguli de baza, nu o sa mai ai probleme cu ele. Anume:
-pietrisul pe fundul ghiveciului se aplica si violetelor de Parma, si mai tuturor plantelor, cu exceptia alora de apa. Detesta picioarele ude si le putrezeste radacina.
-le uzi cand se usuca pamantul la suprafata ghiveciului si nu abuza de apa
-le place lumina, dar filtrata prin perdea, nicidecum lumina directa a soarelui, ca li se parlesc frunzele, asadar le poti pune pe un pervaz dupa perdea, sau pe o masuta in apropierea ferestrei
-da, ca orice planta, au perioadele lor de "hibernare", de obicei infloresc foarte bine iarna la noi. In perioada de hibernare nu le uzi decat cand e uscat pamantul
-nu stiu ce daunatori au ele, dar e usor de gasit, daca ai putina rabdare ma uit eu in enciclopedia mea, cred ca musculitele alea sunt de fapt atrase de umiditatea din farfurie, poate le-ai udat prea abundent. Eu zic sa le scoti din pamantul ala, ca n-o sa se supere, vezi care-i treaba cu radacina aia si le transplantezi in ghiveci cu pamant nou. Au o radacina foarte anemica si mai deloc in profunzime.
-era sa uit un lucru foarte important: nu le place sa le schimbi locul
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
buli spune:
hop si eu in discutia voastra - florile alea lunguiete violet sau galbene portocalii se cheama brinduse pe la noi si arata cam asa
1
www.carpat-events.ro/img/EN-1/~en1-brinduse-P427-PadisZapadaFlori-0070.jpg" target="_blank">2
3
Ramona J spune:
Iubesc brindusele, multumesc pentru link.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ML spune:
Buli superba prima fotografie (ultima nu merge)!
Scarmanus multumesc pt. sfaturi. Nu sunt de fapt musculite, ci un fel de gandacei gri. Mi se pare ca au aparut cand am mutat-o din ghiveciul de plastic de la magazin in cel de lut. Merge sa pun si pamant din gradina sau numai din cel cumparat?
"Iarna mea verde" (poze)
scarmanus spune:
MeLeule drag, te sfatuiesc sa pui pamant de flori, adica de cel cumparat, ca-s cam sclifosite, cum ti-am zis, si ma tem sa nu le placa pamantul asta profan.
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
ML spune:
Multumesc. Noi le-am indesat cu cel din gradina. Poate de asta nu le merge bine asa ca am sa-l schimb.
"Iarna mea verde" (poze)
ML spune:
Fetelor am gasit toporasi la tara, in padure! Am cules destui de multi cu cei mici. Si-au indesat caciulitele cu ei si papadii.
mQQm ai tai miros? Din pacate cei gasiti de noi, nu.
Scarmanus a inviat violeta! Cred ca iarna a fost de vina. A ramas cu frunze cam putine, da' bune.
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
Ramona J spune:
Fetelor, mi-au rasarit citeva brinduse! Sper sa reziste ca normal se planteaza toamna, dar eu am gasit niste bulbi si mi-am zis ca ar trebui sa incerc. Sint la umbra, sper sa le fie bine.
In fata casei am petunii, marigold (cum le zice oare?) si zinnia (circiumarese?).
In curte au inflorit toti trandafirii (albi, portocalii, roz, rosii...). Din pacate am tot felul de probleme cu ei, sper sa nu-i pierd. Au niste creaturi marunte si verzi (aphids cred ca le spune aici) si unii au niste pete ca de rugina. Am incercat tot felul de solutii si degeaba. Help! Daca aveti vreun remediu bun spuneti-mi si mie ca imi pare rau de ei.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Laura Ioana spune:
Si eu tin minte mirosul minunat al toporasilor! Din nefericire nu mai au parfum de cel putin 8 ani (atunci am observat eu) Cred ca poluarea i-a facut sa-si piarda parfumul, dar mereu cand gasesc cate unul il miros in speranta ca am nimerit unul ca altadata!
Poze Laura
Loma spune:
Eu am viorele, branduse si ghiocei in gradina, nu le-am pus eu asa am cumparat casa, insa tare mi-ar placea sa am si toporasi, si da ML are dreptate stiu ca miros superb.
Pt. fetele din Canada cica se gasesc ghiocei la Home depot, eu personal nu am vazut insa multe persoane mi-au confirmat.