Obiceiuri necerute de biserica legate de copilasi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Asa este Alex...

MARILENA

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=15" target="_blank">Votati-o pe Anna "In roz"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simply spune:

si daca stai la bloc, unde sa arunci apa de dupa botezul copilului? Trebuie sa o pun in sticle si apoi sa o duc la un copacel? Sau sa ma duc cu cadita afara, cobor patru etaje...ca sa o duc la copac:( Hai mai sa fim seriosi ca Dumnezeu nu e absurd!!!
Cu celelalte care s-au discutat sunt de acord, si eu le respect!!!

Mergi la inceput

Eu am reprodus ceea ce m-a atentionat preotul, si am auzit asta la multe botezuri. Daca arunci Sf. Mir, la un loc cu toate mizeriile... Si nu cred ca e mare lucru sa versi apa afara la un copacel, asta daca vrei sa respecti niste lucruri legate de copil sau de Sf. Taine, sau din contra, ti se pare a fi prea incomod. E o alegere personala.

MARILENA

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=15" target="_blank">Votati-o pe Anna "In roz"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Da, au fost 4 etaje, fara lift, de coborat cu cadita la o finuta si la fetita noastra.
Era amuzant dar toata lumea stie despre ce era vb.
De ce sa fie ciudat?

Mergi la inceput

se transforma in traditie...e un obicei...
Ca doar copilul a fost uns cu Mir. Pana acasa nu se mai vede aproape deloc. Nu curge incontinuu mir din copil... ca fim nevoiti sa il ducem dupa scaldatoare intr-un loc curat... Si de ce vii se pare ca locul cel mai curat e langa un copac??? Oare nu acolo isi fac pisu cateii? Eu mai vad aproape zilnic cateii sub copaci facandu-si treburile.

Mergi la inceput

Iti recomand sa citesti ceva materiale despre Taina Mirungerii, ca sa vezi de ce este important sa nu arunci in canalizare apa in care ai spalat copilul dupa ce a fost uns. Eu consider ca este mai curat un loc la radacina unui copac decat conductele unde se aduna toate dejectiile unui oras. Si oricum, nimeni nu obliga pe altcineva sa cinsteasca ceva daca nu ii pasa si nu crede. Asa nici urmele Botezului nu se vad cu ochii, daca e sa gandesti asa, insa nu poti minimaliza increstinarea cuiva ca realitate, cum nu poti spune ca daca Mirul nu se mai vede (ca nu curge!), asta inseamna ca nu mai exista si ca nu trebuie avut grija.

MARILENA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by simply

si daca stai la bloc, unde sa arunci apa de dupa botezul copilului? Trebuie sa o pun in sticle si apoi sa o duc la un copacel? Sau sa ma duc cu cadita afara, cobor patru etaje...ca sa o duc la copac:( Hai mai sa fim seriosi ca Dumnezeu nu e absurd!!!
Cu celelalte care s-au discutat sunt de acord, si eu le respect!!!

noi am turnat apa din cadita intr-o galeata si a varsat-o sotul in fata blocului,la radacina unui pom(stam la etajul 8)Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

din pacate eu nu stiam de asta cu aruncatul apei. m-am gandit ca e o superstitie. m-am gandit ca Simply, ca dupa botez il sterge parintele de mir, mai sta si cu panza de mir infasurat si se ia tot mirul care ar mai fi putut ramane pe copil, pe panza. si m-am gandit si la faza aia cu cateii care fac pipi pe pomi, asa ca am tras eu concluzia ca nu se poate sa ceara Biserica asa ceva.acum am aflat ca a fost gresit rationamentul meu

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

si eu cred ca are dreptate Marilena, nu am stiut, insa am sa intreb sa ma documentez mai bine. Marilena,
Ps: votat pe ana in roz:)

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru vot, .
On topic, de multe ori este dificil sa deosebim superstitia de cele sfinte ale bisericii. Nici eu nu am stiut o groaza de lucruri, m-a mai ajutat parintele sa inteleg. Va pupic.

MARILENA

Mergi la inceput