plata in euro

plata in euro | Autor: enachescug

Link direct la acest mesaj

Am mai postat o data, dar apare ca nemoderat asa ca ...
Va rog, imi spuneti si mie daca se pot face plati in euro pe teritoriul Romaniei, ca stiam ca nu, dar poate s-a intamplat ceva intre timp.
Ce vreau eu (ca sa nu ne pierdem in ipoteze!). Am luat un credit in euro si vreau sa cumpar o masina al carei pret e exprimat si in euro. Si vreau sa o platesc in euro ca sa nu ma mai plimb printre zeci de operatiuni financiar bancare. Eventual sa o platesc prin ordin de plata?
Va rog, se poate? Vreau know-how!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cum este emisa factura in RON sau in Euro?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Din ce stiu eu, NU.
Cu o exceptie, firmele de transport international ce au voie sa emita facturi in Euro si sa plateasca in Euro. (trebuie sa aiba trecut in obiectul de activitate transport international)
In rest pe teritoriul RO platile se fac in RON. ...doar daca nu o fi intrat vreo norma UE in vigoare.

Cu respect,
G.

www.siteaudit.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Eu stiu ca desi pretul este exprimat in Euro,plata se face in lei!
Asa am procedat noi marti cand am depus avansul pentru masina al carei pret era in Euro; si mai cunosc cazuri destul de multe!

Banca iti poate spune exact!

Kasi si Victoria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada2021 spune:

Daca vrei sa-ti iei masina noua,desi pretul e exprimat in euro,plata se face in lei la cursul lor,diferit de cel al BNR-lui.Eu stiu ca am pierdut cateva sute de euro atunci cand ne-am luat masina.

laura si ariana(20-o2-2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Buna,

Hai sa va zic eu cum sta treaba. Intai de toate factura daca esre in euro.....o poti plati si in euro dar doar ca persoana juridica si cu un accept de la BNR.
Societatile care primesc plati in euro pe teritoriul Romaniei trebuie sa aiba (obligatoriu) punct de lucru intr-o zona libera(Giurgiu, Curtici, s.a).
Vorbesc numai de platile in valuta pe teritoiul Romaniei.

Depinde de ce scrie pe factura. Daca ea este emisa in euro dar scrie undeva mai jos ca factura se va plati in lei la cursul..... se va plati obligatoriu in lei.

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

Multumesc foarte mult!
Se pare ca de ce ti-e frica de aia nu scapi!
Asadar voi face plata in lei, voi mai pierde ceva bani in urma schimbului. Bleah!

Oricum, va multumesc mult!

Mergi la inceput