Durerea unei pierderi de sarcina (18)
Raspunsuri - Pagina 22
Michelle81 spune:
Jojo-miha-imi pare foarte rau ca ti-au gasit tenisunea mare.Te rog sa incerci sa fii cat mai calma sa nu te mai enervezi la lucru sau acasa,sa bei multe lichide si sa te odihnesti mult si mai ales sa nu mananci sarat dupa cum ti-au spus fetele.Eu sper sa fie totul bine,important este sa andesti optimist!Te pup dulce si sper sa iti revina la normal cat mai repede!Ma bucur ca i-ai vazut inimioara la bebik!e un sentiment minunat,te rog bucurate de el si incearca sa fii cat mai calma!
Mirela-iti stin pumnii sa nu et doara cand iti ia sange si sa iasa analizele fff bune!imi place cum gandesti,ca speri ca intr-o zi va fii bine!
Laura Ioana-daca ai visat ca testul e negativ va fii pozitiv sigur asa ca pregateste de pe acum de baut!
Catty-mult succes la examene!e bine ca iti ocupi timpul ca sa nu te mai gandesti atat!
Kalosalina-ma bucur cand vad ca scrii atat de des!Ai sa vezi ca ai sa ramai din nou gravida si o sa fie bine!
Pepsi-foarte frumoasa burtica ai si Dominik e atat de scump!
Cristina26-ce face micuta din burtica?Sper ca esti bine si nu mai ai dureri!
Irlandeza-sper sa se elimine singura ca sa nu ai nevoie de chiuretaj,oricum ma bucur ca nu mai ai dureri!te pup dulce!
Pupici la toate fetele!
Azi parca m-au lasat greturile,am sa vad cum este mai tarziu!Aici tot vreme ploioasa care ma deprima!
catty spune:
Fetelor, multumesc de urari. Macar examenele ce mi-au mai ramas din sesiune sa le iau pt ca pe primele le-am ratat intrucat nu am avut bani de taxa, Daca am cu ce sa imi ocup mintea macar pe timpul zilei, imi face bine.
LAURA, multumesc de pont. O sa iau ceva sa imi dau sa nu se mai cojeasca asa.
IRLANDEZA, dupa umila mea parere cred ca ai eliminat sarcina. Ar fi bine sa o fi eliminat tot si sa nu te mai chinui.
Pupici tuturor
catalina
"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"
Michelle81 spune:
Uitati ce am gasit pentru cele care incearca sa ramana gravide.Sper sa va ajute dragelor!
"1. Incepeti de acum sa luati acid folic. Va reduceti sansele de a naste un bebelus cu un tub neural defect cu 50 pana la 70 % daca luati cel putin 0.4 mg acid folic in fiecare zi, pentru doua sau trei luni inainte de a concepe.
2.Mentineti o viata sexuala distractiva, chiar daca scopul e un copil. Folositi alte incaperi decat dormitorul sau incercati la un moment neobisnuit al zilei.
3.Nu fugiti sa va faceti testul de sarcina imediat dupa ce ati facut dragoste. Daca stati intinsa dupa macar cinci minute, cresc sansele ca sperma sa ajunga la intalnirea cu ovulul si dvs. sa castigati la loterie...un bebe!
4.Faceti dragoste des in timpul perioadei fertile (cele cinci zile dinainte de ovulatie). Daca o veti facemacar o data la 48 de ore, puteti fi sigura ca aveti tot timpul un transport proaspat de sperma pe tuburile falopiene.
5.Retineti: conceperea unui copil este o chestiune ce tine de numere. Chiar daca faceti totul "ca la carte", tot aveti doar 25-30% sanse de a concepe la fiecare ciclu.
6.Daca nu v-ati lasat de fumat inca, faceti-o acum! Studiile arata ca fumarea a doar 10 tigari pe zi reduce sansele de a aramane insarcinata cu 50%.
7.Iata o informatie care sa va relaxeze, in caz ca dvs. si partenerul dvs. aveti nevoie de ceva inspiratie: in lume tocmai au loc 114 milioane de acte sexuale, conform unui articol publicat pe site-ul Thrive@passion.
8.Sunteti bautoare de cafea? E timpul sa renuntati la ea sau sa treceti pe decofeinizata! Cofeina restrictioneaza cresterea fatului prin obstructionarea vaselor de sange si reducerea fluxului sangvin catre uter. In plus, o serie de studii arata ca excesul in consumul cafelei (mai mult de trei cesti pe zi) poate duce la probleme de fertilitate, desi inca nu a fost 100% dovedit acest fapt.
9.Sunteti dvs. sau partenerul expusi cu regularitate la substante periculoase? Ar trebui acum sa va ganditi la o schimbare a locului de munca inainte de a va intemeia mica familie! Anumite substante pot afecta atat calitatea spermei, cat si dezvoltarea embrionului.
10.Stabiliti o intalnire cu medicul dvs. pentru a discuta despre trecutul medical si despre planurile pe care le aveti legate de o viitoare sarcina.
11.Luati medicamente? Aveti grija sa va intrebati medicul daca este sigur sa continuati.
12.Aveti diabet? este important sa va controlati nivelul glicemiei inainte de sarcina. Studiile arata ca femeile cu diabet insulino-dpendent sunt de 4 pana la 6 ori mai expuse la a da nastere unui copil cu probleme.
13.Daca nu ati facut-o pana acum, incepeti sa tineti un calendar menstrual. Notati data inceperii menstruatiei, cate zile tine si orice altceva ar putea sa doreasca sa stie medicul. Aceste informatii s-ar putea dovedi de mare ajutor daca aveti probleme in a concepe. De altfel ajuta si la stabilirea datei conceptiei si, astfel, la stabilirea datei probabile a nasterii.
14.Pentru intalnirea cu medicul, incercati sa va faceti programarea la sfarsitul zilei, can puteti sa ii puneti toate intrebarile fara a va simti presata de timp, ca sa intre urmatorul pacient.
15.Cautati o metoda de a ingera acid folic intr-un mod mai placut? Beti in fiecare dimineata cate un pahar de suc proaspat de portocale. E o sursa importanta de acid folic, nutrient valoros pentru orice femeie care isi doreste un copil.
16.Faceti-va mediul din vagin cat mai "primitor" pentru sperma posibil. Evitati spray-urile vaginale si tampoanele parfumate (care pot cauza o destabilizare a pH-ului); lubricantii artificiali, uleiurile vegetale si glicerina (pentru ca pot omora spermatozoizii); saliva(pentru ca si ea ii omoara); si dusurile interne (pentru ca modifica aciditatea normala a vaginului, pentru ca pot pot cauza boli inflamatorii pelviene sau inflamatii vaginale si pot spala mucusul cervical de care e nevoie pentru transportul spermei).
17.Daca va monitorizati mucusul cervical in incercarea de a prezice cele mai fertile zile, faceti verificarile inainte de dus, baie sau innot. Aceste activitati ii pot afecta cantitatea si calitatea.
18.Partenerului dvs. ii place sa exerseze la sala pe bicicleta? Spuneti-i sa treaca la altceva. Un studiu de la Universitatea de Medicina din California arata ca barbatii care merg pe bicicleta mai mul;t de 100 km pe saptamana isi risca fertilitatea. Lovirea repetata a scrotului de scaunul bicicletei poate cauza probleme in cazul arterelor si al nervilor.
19.Uneori prea mult bine nu e indicat - cel putin in ceea ce priveste exercitiile fizice. Exercitiile excesive pot duce la probleme de fertilitate cum ar fi: menstruatii neregulate, cicluri anovulatorii 9cand ovulatia nu apare) si o deficienta a fazei luteale (o problema care apare cand a doua parte a ciclului nu este indeajuns de lunga pentru a permite implantarea si fertilizarea ovulului).
20.Nu incepeti o dieta drastica daca doriti sa incepeti sa proiectati un copil. dietele de infometare, la fel ca multe alte diete, afecteaza ovulatia si astfel, fertilitatea.
21.Luati vitamine? Dozele mari din anumite vitamine pot fi daunatoare in dezvoltarea fatului. Treceti pe vitamine prenatale cand ramaneti insarcinata.
22.Doriti sa va schimbati locul de munca? Faceti-o acum, pentru ca dupa ce sarcina inainteaza va va fi mai dificil.
23.Nu transformati sexul intr-o corvoada. Luati aminte la aceste cuvinte intelepte ale unor parinti intervievati de Ghidul Oficial Pnetru a Face un Copil: "Nu faceti sex zilnic. Pentru a va creste sansele e mai bine sa fie o data la doua zile, in preajma ovulatiei. Astfel, veti fi mai odihniti si puteti pune mai multa pasiune in ceea ce faceti."
24.Sunteti ingrijorata in privinta sanselor dvs. pentru ca aveti doar un ovar? Iata niste cuvinte de incurajare. Ovulatia este un eveniment neorganizat in fiecare luna, cu ambele ovare luptand pentru sansa de a produce oul. Astfel, la dvs. singurul ovar e cel invingator!
25.Testati-va pentru boala inflamatorie pelviana. Peste un milion de femei in SUA sunt testate anual. Cauza numarul unu sunt bolile cu transmisie sexuala netratate.
26.Va intrebati daca trebuie sa scoateti termometrul si graficele de temperatura? Unele cupluri prefera sa urmareasca perioada fertila in functie de schimbarile de temperatura care au loc in timpul ovulatiei, altii prefera ca natuira sa-si urmeze cursul. daca faceti sex de doua trei ori pe saptamana, faceti deja tot posibilul, asa ca masurarea temperaturii ar putea fi o pierdere de vreme. Daca insa asta va linisteste, atunci dati-i drumu si puneti termometrul la treaba!
27.Daca va decideti sa va masurati temperatura bazala, folositi mai bine un termometru digital: se citeste mai usor, nu trebuie scuturat si bipaie pentru a va aminti sa-l verificati.
28.Nu mancati, beti sau iesiti din pat inainte de a va lua temperatura. fiecare din aceste activitati poate modifica acuratetea masuratorii.
29.Daca partenerul dvs. are un numar scazut de spermatozoizi, e bine sa faceti sex o data la doua zile pentru a le permite sa se adune! Medicul ii poate recomanda partenerului chiar sa se abtina de la ejaculare in zilele premergatoare ovulatiei.
30.Nu ati dormit bine azi noapte? Notati pe graficul de temperatura. Trei notpoi nedormite duc la rezultate neconcludente.
31.Nu observati nici o modificare de temperatura pe grafic? Nu intrati in panica! Unele femei care ovuleaza normal nu manifesta aceeasi crestere a temperaturii ca restul. Astfel, temperatura lor ramane constanta.
32.Esti deja activa fizic? Daca nu, ar trebui sa te gandesti la un program de fitness prenatal. Plimbarile de 20-31 minute, de doua trei ori pe saptamna te ajuta sa-ti dezvolti puterea, rezistenta si sanatatea cardiovasculara. Inainte de a incepe orice program de exercitii ar trebui totusi sa consultati medicul
33.Studiile arata ca perioada cea mai fertila sunt cele cinci zile dinainte de ovulatie. Daca asteptati curand ovulatia, acesta este "sezonul" cel mai bun de facut copii.
34.Pe masura ce ovulatia se apropie, cervixul tinde sa urce in vagin, sa se inmoaie si sa se se deschida putin. Chiar daca la inceputul ciclului menstrual e tare ca varful nasului dvs., cand sunteti gata sa ovulati e moale ca buzele. Acest semn al ovulatiei il puteti verifica chiar dvs.
35.Ciclul menstrual e mai lung sau mai scurt de 28 zile? Probabil nu veti ovula in ziua 14. Ovulatia apare de obicei la 14 zile dupa inceputul urmatorului ciclu menstrual - nu 14 zile dupa sfarsitul ultimului.
36.Cine ati dori sa fie alaturi de dvs. la nasterea copilului? Chiar daca nu ati ramas inca insarcinata, nu e niciodata prea devreme pentru a incepe sa va ganditi la asta. Incepeti sa intrebati despre medici si moase.
37.Vreti o metoda naturala de a va relaxa cand incercati sa ramaneti insarcinata? Un orgasm ar fi tocmai potrivit. Studiile arata ca orgasmul este de 22 ori mai relaxant decat orice tranchilizant.
38.Odata ce s-a produs ovulatia, incepe jocul asteptarii. Un test de sarcina il puteti face abia peste 12 zile sau chiar mai mult.
39.Va verificati temperaturta bazala? Daca da, puteti economisi banii pentru un test de sarcina. Daca menstruatia intarzie, puteti nota daca faza luteala - numarul de zile de cand ati ovulat - este mai lunga decat normal. Daca aveti mai mult de 18 zile cu temperaturi mari sau daca temperatura ramane ridicata pentru mai mult de 3 zile decat cea mai lunga faza luteala de pana acum, puteti conchide ca sunteti insarcinata.
40.Cine a spus: "Moartea, taxele si nasterea. Niciodata nu e vremea potrivita pentru ele" ? Scarlet o'Hara.
41.Tentata sa aprindeti o tigara sau sa beti un pahar de vin? Trebuie sa presupuneti ca sunteti insarcinata pana stiti ca nu sunteti. Una dfin cele mai critice perioade in dezvoltarea embrionara e atunci cand nu stityi ca sunteti insarcinata.
42.In trecut se credea ca femeia poate sti daca este insarcinata uitandu-se la urina sa fiarta. daca isi putea vedea reflectia, era insarcinata! (Nu incercatui asta acasa! )
43.Corpul dvs. incepe sa produca HCG la o spatamana dupa conceptie. Acesta, alaturi de nivelul crescut de progesteron, duc la crestera fluxului sangvin in zona pelviana -m ceea ce va poate face sa fugiti mai des la baie.
44.Nu intrati in panica daca aveti niste scurgeri. Unele femei sangereaza cam dupa o saptamana de la conceptie - momentul in care ovulul se ataseaza de peretele uterin. multe femei cred ca aceasta este o menstruatie, ceea ce le incurca la calculul datei probabile a nasterii.
45.Nu e de mirare ca cele mai multe femei folosesc teste de sarcina pentru a confirma daca au ramas gravide. Testele sunt 97% sigure, cel putin la fel cat cele de urina care se fac la medic.
46.Chiar daca sarcina este cea mai comuna explicatie atunci cand nu avem menstruatie, pot exista si alte motive: boli, operatii, socuri sau alte cauze legate de stress.Si cum asta nu ar fi de ajuns, unele femei continua sa aiba sangerari macar o parte din timpul sarcinii.
47.Pentru un test de sarcina e recomandat sa colectati o mostra de urina, avand grija sa o faceti in conditii sterile, fara sapun pe maini. Reziduurile de sapun pot afecta rezultatul testului.
48.Contrar opiniilor cunoscute, pilulele anticonceptionale, antibioticele si analzegicele nu afecteaza rezultatul testului.
49.Planificati sa folositi un test maine? Verificati daca nu e expirat si cititi instructiunile sa vedeti in ce perioada a zilei e bine sa il faceti.
50.Au trecut doua saptamani de cand ati ovulat. daca menstruatia nu a aparut ar trebui sa obtineti un rezultat de incredere in urma testului. daca obtineti un rezultat pozitiv, probabil sunteti insarcinata. Cand apar erori e mai probabil sa fie vorba de un fals negativ."
Sper sa va ajute!
irlandeza spune:
Catty, de vreo ora a inceput sa ma doara burta, ca la ciclu, si vad ca acum am inceput sa elimin un sange mai rosu si gros. Probabil la mine merge mai greu, dar sper sa elimin tot.
Noi 2 singurei
catty spune:
IRLANDEZA, desi nu as vrea sa spun asta, esti pe drumul cel bun. Te rog sa fi f atenta la tot ce se elimina si la tot ce se intampla cu tine pt a putea sa ii dai dr tau cele mai bune detalii. Iti tin pumnii sa fie totul bine si sa nu fie nevoie de alte interventii.
Pupici tuturor si succes
catalina
"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"
catty spune:
IRLANDEZA, nu stiu ce sa zic ca fac. Sanii mi se cojesc, sange nu mai curge de duminica deloc. Am insa sporadic scurgeri inchise la culoare, care ma termina psihic. Cred ca pana la urma chiar daca nu vreau si nu am bani, zilele astea fac un drum la Buc. Sa vad insa ce spune si dr meu. Cred ca o sa il sun azi sa vorbesc cu el.
Pupici tuturor si succes
catalina
"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"
catty spune:
Fetelor, am luat taurul de coarne si mi-am sunat dr. Vineri dupa amiaza, daca fac rost de bani, sunt la Buc. Vrea sa imi faca iarasi analizele la secretiile de col si eventual papanicolau. Desi vreau eu sa ma detasez de toata nebunia asta, vad ca nebunia nu ma lasa pe mine in pace. Mi-e tare frica de o infectie, si de asta o sa ma si duc la Buc vineri.
Pupici tuturor si succes
catalina
"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"
irlandeza spune:
Catty, poate sunt scurgerile normale de dupa avortul spontan. Nu cred ca ar trebui sa te ingrijorezi, dar bine faci ca mergi la dr.
Noi 2 singurei