Urgent! Pers fiz autorizata/contract de management

Urgent! Pers fiz autorizata/contract de management | Autor: Eny

Link direct la acest mesaj

Buna,
Am gasit de lucru la o firma care imi platesc o parte din bani pe carte de munca iar restul pe baza unui contract de management. In cazul asta trebuie sa ma fac persoana fizica autorizata; sa le eliberez lor o factura la sfarsit de luna pe baza careia sa imi pot lua banii. Stie cineva ce presupune aceasta autorizare, unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac, care sunt implicatiile mele fiscale sau juridice?
Trebuie sa le dau un raspuns pana maine si vreau sa stiu cat de tare imi complic existenta cu aceasta autorizare ca persoana fizica.
Multumesc,
Eny

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Vezi sa nu intrati la evaziune fiscala.

Cu respect,
G.

www.siteaudit.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

nu e nici-o evaziune fiscala, e foarte comod pentru amandoua partile. firma primeste o factura pentru niste prestatii si si-o trece la cheltuieli, i se scade din val. impozabila si nici nu mai plateste la stat cas, cass, si alte initiale, in suma de aproape cat salariul.

persoana fizica aut. plateste impozite la o val minima pe ctr. de munca si apoi plateste impozit pe ceea ce realizeaza ca PFA (mi se pare ca e doar 10% impozitul, dar tb. sa te mai interesezi daca nu s-a schimbat de la 1.01.07, ca stiu ca la microintreprinderi s-a diminuat). deci scapa si de o patre din taxe si isi poate scadea ca si cheltuieli telefonul, benzina, unele consumabile si chiar unele investitii - achizitii.(mi se pare ca nu ai nevoie de contabil, tb. doar sa inveti sa iti depui declaratiile de venir la adm. fin.)

trebuie sa iei legatura cu un contabil bun care sa iti spuna ce e mai avantajos pentru tine: forma care ti-a fost propusa sau sa iti infiintezi tu o microintreprindere la care sa fii propriul tau angajat si sa iti treci in CM ce salariu vrei tu, cand vrei tu.( in eventualitatea unui credit bancar e f important). dar va trebui sa platesti un contabil.
Sa iti faca un calcul alternativ sa poti alege in cunostinta de cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Poti sa fi angajat cu carte de munca la firma X si sa mai tai si factura (alta decat salariul) tot la firma X ?

" imi platesc o parte din bani pe carte de munca iar restul pe baza unui contract ..."
Cu respect,
G.

www.siteaudit.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eny spune:

Multumesc pentru raspunsuri! Din cate am mai citit si am mai inteles de la altii aceasta forma este destul de raspandita la ora actuala. Eu nu am avut parte pana acum decat de CIM si nu m-a durut capul de nici un fel. Stiu un caz in care un contabil autorizat este PFA bine mersi si are ditamai firma de contabilitate de ani de zile. Necunoscutele mele sunt pentru ce forma sa aleg PFA platitor de TVA, fara TVA, cu norma fixa sau cu impozit pe venit. La fel unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac, care sunt implicatiile mele fiscale sau juridice? Ma duc astazi la primarie sa cer lista cu ce trebuie sa fac. Deja ma doare capul si ma enerveaza foarte tare ca pana acum nu am reusit sa mai gasesc un job cu salariu integral pe carte de munca fara alte complicatii....
Multumesc inca o data tuturor,
Eny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Te duci la primaria unde ai domiciliu cu acte de identitate si de studii si vezi tu acolo. Nu vrei sa platesti tva(e un plafon peste care esti obligata sa platesti tva) si dupa ce afli care este norma de venit, compari cu venitul tau si vezi care e mai mic. Cu norma de venit e mai simplu, si pentru computatoristi e foarte avantajos. Nu cred ca e legal sa ai si contract ca PFA sa ai si cartea de munca la aceeasi firma

Mergi la inceput