Salajence - cap 26.

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiriki spune:

MIKI

``Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii, care nu-l asteapta! ``

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiriki spune:

plec la munca

MIKI

``Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii, care nu-l asteapta! ``

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

quote:
Originally posted by mihaela_specht

Limba germana este simpla. O persoana cunoscatoare a limbii latine, si obisnuita cu declinarile, o invata fara mari dificultati. Acest lucru, de altfel, este mentionat de profesorii de germana la inceputul fiecarui ciclu de studii. Apoi se incepe cu studiul unor der, die, das, den, des, dem etc. si din nou se reaminteste ca tot restul este de o logica dezarmanta. Ca sa ilustram ceea ce tocmai am afirmat, sa luam un exemplu practic. Pentru inceput, cumparati Cartea de Limba Germana. Este un volum minunat, cu coperti cartonate, publicat la Dortmund si care povesteste despre obiceiurile Hotentotilor (auf Deutsch : Hottentotten). In carte se povesteste cum cangurii (Beutelratten) sunt prinsi si inchisi in custi (Kotter), acoperite cu o tesatura (Lattengitter) care sa-i fereasca de ploi. Aceste custi se numesc in germana "custi acoperite cu pinza" ( Lattengitterkotter) si atunci cind contin un cangur, ele sunt numite Lattengitterkotterbeutelratten. Intr-o zi Hotentotii au arestat un asasin (Attentater), acuzat ca ar fi omorit o mama (Mutter) Hotentota (Hottentottenmutter), avind un fiu cam prostut si bilbiit (Stottertrottel). O astfel de femeie se numeste in germana Hottentottenstottertrottelmutter iar asasinul ei este un Hottentottenstottertrottelmutterattentater. Potera captureaza asasinul si il inchide provizoriu intr-o cusca pentru canguri (Beutelrattenlattengitterkotter), dar captivul evadeaza. Imediat, toti pleaca in cautarea fugarului, si deodata, un razboinic Hotentot se intoarce strigind: - Am prins asasinul (Attentater)! - Da? care?, intreaba seful de trib. - Pe Lattengitterkotterbeutelratterattentater, raspunde razboinicul. - Cum adica, asasinul din cusca de canguri acoperita cu pinza? intreaba seful Hotentotilor. - Pai, -raspunde bastinasul- pe Hottentottenstottertrottelmutterattentater. (Asasinul mamei hotentote a copilului prostut si bilbiit). - A, asa, da! raspune seful Hotentotilor. Puteai sa zici de la inceput ca l-ai prins pe: Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotter-beut elrattenattentater. Dupa cum vedeti, limba germana este o limba simpla.

bey, chiar ii usoara germana.baga zilnic cate un curs practic aci pe forum si in 2-3 sapt stapanim si noi limba.

fetelor unde sunteti?la somnu de frumusete?

Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Buna dimineata Salaj!Ce e cu linistea asta? Noi ne-am distrat de minune ieri la camin. Tema zilei au fost meseriile. Sa vedeti voi ce de meserii au inventat pustii! Te prapadeai de ras! De ex o tanti cu o foarfeca in mana era "forfecista" ! (asta e doar un ex. dar sa vedeti cate au mai fost! ) Asadar, dupa ce am citit o poezie cu muulte strofe despre meserii ( care am dus-o eu din Draga mea pt copii din 2004), i-am pus sa-mi spuna ce meserii au retinut din poezie , dupa care le-am dat sa coloreze cate un desen reprezentand o meserie. Bineanteles ca toate fetele au vrut sa coloreze doctorita si toti baietii politisti! Insa eu am facut vreo 25 de foi cam cu 12 meserii, deci erau max 3 desene din fiecare. Asa ca au mai colorat si altceva. Insa cel mai haios a fost un baietel care a vrut doar politist sa coloreze si eu nu mai aveam. Nu voia nimic altceva. Si atunci i-am dat un postas! Si i-am zis ca e politist (ca avea uniforma!) Si desi imi pare rau ca l-am mintit, conflictul a fost aplanat! Si toata lumea a fost fericita!Acum va las, va , aveti grija de voi si de puiutii vostri!

Mergi la inceput

salutare!salutare!

pt toata gasca.

otilia ce frumos .doamne scumpi si inventivi pot fi copilasii astea.
fetelor unde sunteti?
elutza cum e mihaitza?sper ca ati scapat de raceala.
ioana felicitari pt Luca.am auzit ca bea laptic cu sticla.bravos, e baietel mare.sa inteleg ca atzi scapat de tot de tzitzi?
adriana ai gasit costumatie de carnaval?
nemtoicelor ce faceti?
mihaela ce fac fetele?cand veniti la zalau?
cami, unde esti?mai da un semn de viata.
claudia cumpara-ti alt calculator .hai ca te asteptam cu povesti despre rebeca.
giulia mai aveti putin si veniti in tzara.musai sa punem de-un chef.ce face calin? cum e cu dintisorii?

mno, acu va tzuc da mai vin...............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

buna dimineata
ieri nu am mai putut intra pe Dc nu stiu de ce dar tot eroare mi-a dat..
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Adriana, pentru costume de carnaval, incearca la Elvira... Eu acolo am vazut cateva.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mihaela_specht

buna dimineata
ieri nu am mai putut intra pe Dc nu stiu de ce dar tot eroare mi-a dat..
pupici

miha , cand mai patesti asa, intra pe google si de acolo pe forum.sau salveaza-ti o pagina de pe forum la favorite si asa ai rezolvat problema sau intra asa: http://forum.desprecopii.com/forum/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

Buna dimineatza
Pe metereze de la 6,30
Daaaaa, am baiat mare, nici nu mai vrea sa auda de tzitzi...ufff...am scapat si de asta...Ce urmeaza?

Bey fete, ma apuc si eu de invatzat germana...PARE asa usor si logic

Pupici la toata lumea!

Luca-Mihnea Cel Voinic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

hehehhee Ioana.
vorbim pe urma toate in germana

Mergi la inceput