Gemene...+1 sau 2
green][/green]
Dragele mele sunt de trei ani si ceva fericita mamica unor zane minunate(MARA SI SARA). Desi spuneam de multe ori ca mi-ar mai placea un bb nu m-am ocupat nicioadata serios de chestia asta...Dar acum doua zile, Andrei si cu mine, am aflat ca sunt insarcinata desi nu a fost nimic programat.Ne-am bucurat tare la inceput dar Dupa dce am vorbit cu medicul suntem ingrijorati si nehotarati.
Cand am nascut fetitele trebuia sa fac o injectie in primele trei zile (anticorpi anti RH-eu am RH negativ, iar tati si fetitele pozitiv...si cum spuneam nu am facut atuci injectia)Inainte sa am fetitele am pierdut trei sarcini...In fine iodeea este ca am inteles ca pt ca nu amm facut aceasta izoimunizare ar exista niste riscuri pt viitorul bb. Abia luni merg la medic sa imi explice clar ce inseamna, dar ideea asta m-a dat complet peste cap...Si mai am o spaima, e drept mai mica ca prima, am ovulatie multipla si am inteles ca sunt sanse mari sa fac tot gemeni. Asa ca fetelor, a mai trecut cineva prin problema cu RH-ul? Ce ma sfatuiti sa fac ?Si mai este printre voi vreo mami cu gemeni la dublu? Sau o mamai care sa aiba gemeni si apoi sa fi facut inca un BB? Cum va descurcati? Va pup si astept un semn, Daiana , Gemenutele si bb mic
Raspunsuri
Otiliav spune:
Daiana, felicitari pentru bb mic din burtic. Suntem mai multe mamici cu aceeasi situatie, nu am facut vaccinur Rh din diverse motive. Uite aici un subiect la care s-a scris si ieri pe aceeasi tema. Singura mamica la bb3 si care are Rh- si copilasi Rh+ este Narcisa, ea a facut vaccinul dar totusi i-au aparut anticorpi la a treia sarcina. Daca ai mai pierdut trei sarcini in saptamani mici, exista sanse mari sa nu te fi izoimunizat iar sarcina cu gemenele sa fie prima sarcina cu risc de izoimunizare. Banuiesc ca tu ai facut monitorizarea anticorpilor la prima sarcina si ca nu au aparut de aceea nu ai facut nici la 28 de saptamani vaccinul. Nimeni nu poate spune daca organismul va creea sau nu anticorpi, eu iti urez bafta in continuare si te asteptam sa scrii la subiectul de la Odisee si vestile sa fie bune.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
odaiana spune:
Otilia, multumesc mult pt. raspuns. am intrat la cel subiect si mi-a mai venit inima la loc.Acum am mari emotii sa vad daca e doar unul sau sunt iarasi doi :)
Lorelai spune:
daiana, felicitari pt sarcina. eu stiu multe cazuri in care, dupa gemeni, a fost un singur bebe. fac parte aici in ottawa dintr-o organizatie a parintilor de gemeni si tripleti. sint peste 700 de familii membre si din astea, cam 300 de cazuri au avut la prima sarcina gemeni si apoi un singur bebe (celelalte cazuri au avut intii un bebe si apoi gemeni sau s-au oprit dupa ce au avut gemenii/tripletii). intre cele 700 de familii membre nu e nici una cu doua rinduri de gemeni. din cite stiu eu cazurile astea sint foarte rare.
si mai vino si pe aici sa ne mai dai sfaturi celor cu bebei mai mici ca ai tai.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
2girlsmum spune:
Draga Daiana,
In aceeasi situatie sunt si eu acum, nu cu incompatibilitatea de Rh,ci cu bb3 dupa fetite, care si ale mele au varste asemanatoare cu ale tale, adica 3 ani si 2 luni.Nici in cazul nostru nu a fost ceva planificat, pur si simplu ne-am trezit cu surpriza.Am mai avut o surpriza asemanatoare acum un an in urma, insa am pierdut sarcina la 12 saptamani.Din cauza asta am stat cu emotii si acum, insa se pare ca am depasit perioada critica (azi am implnit 17 saptamani de sarcina), deci riscul de avort spontan s-a diminuat.Si eu m-am temut f tare sa nu am gemeni din nou, am facut o ecografie la 7 saptamani care a aratat doar un singur embrion, apoi am sperat sa mi se faca ecografia de 12 saptamani insa aici in Anglia sunt un pic mai stricti si mai putin generosi cu ecografiile, asa ca mi s-a spus ca nu mi se va mai face nimic pana la 20 saptamani.Intre timp burtica a luat un avant de speriat asa incat toata lumea imi spune deja ca sigur am gemeni din nou.Totusi eu incerc sa stau calma si sa imi repet ca este doar un singur copilas.Sansele de a face gemeni din nou, dupa o sarcina gemelara di-zigota, sunt intr-adevar mai mari decat la cele care nu au avut asa ceva, insa pe de alta parte cazurile sunt relativ rare, asa cum scria si Lorelai.
Eu resimt sarcina asta ca fiind mai dificila decat prima (stiu ca pare ciudat, dar cred ca de vina este si varsta, 38 ).Dar astept sa treaca lunile si astept aceasta noua experienta la care am tanjit mult cand fetitele erau mici: sa alaptez doar un singur bebelus, sa am grija doar de unul singur si sa nu trebuiasca sa ma impart in 2! (nu m-am gandit insa ca s-ar putea sa trebuiasca sa ma impart in ...3!!)
Iti doresc sanatate si sa primesti cat de curand asigurarile ca totul va fi ok cu problema Rh-ului..
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile noastre aici si aici
Laura25 spune:
Patricia felicitari pentru sarcina! Sa fii sanatoasa si sa fie totul asa cum va doriti ! Fetele cum reactioneaza la burtica ta? Le pregatesti deja pentru un fratior/surioara? Ce parere au?
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
odaiana spune:
Draga LORELAI, cand erau fetitele mici intram des dar cu cat au cresut , nu am mai avut vreme de nimik, desi acum mi se pare mult, mult mai usor.Sunt speriata la gandul sa nu cumva sa am din nou gemeni pt ca am aflat cu un an in urma ca am ovulatie multipla si sansele sunt mult mai mari ca la alte femei. Oricum cu Rh-ul m-am mai linistit, am gasit subiect unde intra mamici cu RH - si si sunt acolo suficiente explicatii incat sa inteleg ca m-am panicat fara rost. Saptamana viitoare(LUNI) ma intalnesc cu Dr. mea si voi afla si eu mai multe, va voi tine la curent.
Draga PATRICIAImi amintesc de tine de pe vremea cand sriam mai des(adica erau bebelusele mele mici)Sincera sa fiu eu sunt putin speriata de ideea ca ma voi imparti la trei dar iti spun sincer ca si eu am visat mereu sa tin la san un bebelusFetitele noastre sunt mari si intelegatoare(ca si ale tale banuiesc) si mereu imi spun sa le fac un "bebe mic"asa ca ...desi sunt speriata din multe motive sper ca totul o sa se rezolve si o sa fim fericiti cu totii.
Iti doresc sarcina usoara si felicitari pt bb3.cat despre sarcina mea , ma simt mult, mult mai bine dacat cand am avut sarcina fetitelor.
Va imbratisez cu drag si vorbim curand.
2girlsmum spune:
Daiana, si eu m-am simtit mult mai bine la inceput, nici nu s-au comparat cu starile de greata si rau pe care le-am avut la fetite in primele 12-14 saptamani...Nu stiu cate saptamani de sarcina ai in prezent, dar insasi faptul ca te simti mai bine acum decat la fete, poate fi un indiciu ca nu ai gemeni de data asta..Spui ca ti s-a depistat ovulatie multipla, dar sa stii ca f. multe femei, in f. multe imprejurari, au ovulatie dubla/multipla, insa posibilitatea ca cele doua ovule sa fie fecundate simultan sau ma rog la distanta scurta de timp si sa rezulte in sarcini gemelare, sunt relativ rare, sau cel putin nu proportionale cu fenomenul ovulatiei multiple.Dupa o varsta, cand ovarele se mai "ramolesc",ovulatia dubla este la ordinea "lunii", la fel cand iesi de pe anticonceptionale, sau pur si simplu constitutional,dictat de mai stiu eu ce gene, cum spui ca e si cazul tau.Eu cred ca am avut aceleasi "ne"sanse ca si tine sa am gemeni din nou, dar cred ca cineva acolo sus ne stie limitele si capacitatile....
Fetele mele au reactionat destul de ciudat cand le-am spus ca "mummy has got a baby in her tummy" (ele nu vorbesc deloc romaneste) si una care este mai geloasa si posesiva a izbucnit instantaneu in plans..Acum s-au mai linistit insa sunt convinsa ca nu s-ar bucura deloc sa ma vada cu un bebelus in brate.Deocamdata trec printr-o perioada extrem de plangareata si mamoasa si nu este chip sa dispar 5 minute din raza lor vizuala fara sa se declanseze crize de plans.
La mine dificultatea din prezent se datoreaza faptului ca am avut la sarcina cu fetitele o afectiune a simfizei pubiene care acum s-a agravat asa incat de pe la 13 saptamani de sarcina am inceput sa am dureri f. mari ale osului pubian si imi este aproape imposibil sa misc picioarele, mai ales cand urc scari sau ies din masina.Despre mers, pot merge aproximativ 5-10 minute dupa care incep sa nu mai pot suporta durerea.Mai am cam 5 luni si ceva pana la data posibila a nasterii si deja simt ca nu mai pot si nu stiu cum voi ajunge acolo.
Scuze ca m-am intins atat de mult.Cred ca ar trebui sa incep sa particip mai mult si la alte subiecte pe aici, imi cer scuze.
Pup toate mamicile si burticile care citesc acum,
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile noastre aici si aici
odaiana spune:
Fetelor dragi, va multumesc pentru sprijin...felicitarile voastre se pare ca au fost degeaba, am fost la eco si aveam o singura placenta dar nu se vizualizeaza embrion sau activitate cardiaca.Se pare ca sarcina s-a oprit in evolutie...O sa mai repet eco peste cateva zile ca sa aflam sigur. la inceput(dupa eco) am fost tare necajita dar acum au mai trecut cateva zile si m-am mai linistit.
2girlsmum, imi pare rau ca nu te simti ok, cred ca e tare rau sa ai dureri asa insuportabile. Sanatate multa si sa fie totul asa cum iti doresti. Daiana
PS. va multumesc ca sunteti alaturi de mine
Laura25 spune:
quote:
Originally posted by odaiana
Fetelor dragi, va multumesc pentru sprijin...felicitarile voastre se pare ca au fost degeaba, am fost la eco si aveam o singura placenta dar nu se vizualizeaza embrion sau activitate cardiaca.Se pare ca sarcina s-a oprit in evolutie...O sa mai repet eco peste cateva zile ca sa aflam sigur. la inceput(dupa eco) am fost tare necajita dar acum au mai trecut cateva zile si m-am mai linistit.
2girlsmum, imi pare rau ca nu te simti ok, cred ca e tare rau sa ai dureri asa insuportabile. Sanatate multa si sa fie totul asa cum iti doresti. Daiana
PS. va multumesc ca sunteti alaturi de mine
Imi pare tare rau! Stiu prince treci, "i've been there" cum zic americanii. Sper sa reusesti sa treci cu bine peste durere, peste dezamagire. Ai grija de tine si de zanele tale minunate. Ele o sa te ajute sa mergi mai departe.
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
danielac spune:
Daiana, cum mai esti? am citit prin ce treci acum si tare mult as vrea sa stiu ca esti bine, mai ales ca esti o mamica curajoasa de gemene!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei este Humulesti.jpg - Va place?