Cum pot face un CD cu povesti?
Vreau sa fac un CD cu povestile favorite ale fiului meu citite de mine. Cum pot proceda?
Nu m-a dus mintea decat sa ma inregistrez pe camera video si apoi sa convertesc filmul intr-o extensie ... de care? Mp3, CDa, Avi?
Sunt in ceata totala. Poate reuseste sa ma ajute cineva.
Stiu ca se gasesc CD-uri cu povesti, dar eu vreau ca micutul sa asculte povestile citite de mine.
Va multumesc.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
Raspunsuri
clayhanger spune:
Tu ai deja vreun program pe care il folosesti pentru a transfera filmele de pe camera video? Inteleg ca da... el ce optiuni iti ofera?
Si, nu in ultimul rand, pe ce dispozitiv ii vei reda micutului inregistrarea? Pe un CD player normal, sau de la calculator, sau...? Daca e de la calculator... poti salva in orice format iti ofera aplicatia...
Daca ai un microfon pe care sa il poti lega la calculator, s-ar putea sa iti fie mai usor sa te inregistrezi si sa salvezi pe un CD.. Dar imi imaginez ca nu e cazul.
Ana-Maria
ciuf spune:
Ana-Maria, am un CD player in camera micutului. Si acolo vreau sa pun CD-ul cu povesti.
Filmele le fac cu Nero. Si cautai eu ceva dar nu am gasit nimic in programul ala.
Ma inregistrai pe camera video, dar imi iesi asa o voce ca din butoi. Nah, ca nu-s multumita. Poate ma ajuti, te rog.
ciuf spune:
Da. Am microfon.
clayhanger spune:
Atunci iti ramane sa iti instalezi si un program cu care sa poti inregistra si salva fisiere audio...
Eu foloseam intr-o vreme Audacity si eram multumita, era usor de folosit.
Edit: Daca te hotarasti sa incerci aceasta aplicatie, sa instalezi versiunea stabila (1.2.6), apoi ai aici un tutorial despre inregistrare, e in engleza... sper sa te ajute.
Ana-Maria
ciuf spune:
Multumesc mult.
Am gasit ceva in Entertainment, Sound Recorder si sper sa functioneze. Imi salveaza in format *wav.
zana spune:
Voiam sa spun tot de Audacity nu mai stiu ce versiune - l-am folosit si eu, inregistrarea e destul de reusita , are posibilitatea la final si de a converti .wav in .mp3
Daca ai sunetul potrivit mai ramane apoi sa-l suprapui peste un avi.
Succes!
ciuf spune:
Incerc sa descarc programelul asta. Ce am incercat eu ieri cu Sound Recorder nu merge. Calitatea sunetului e proasta, iar durata inregistrarii scurte.
Va tin la curent cu ce imi va iesi.
oana_n spune:
Pentru asa ceva e indicat Sound Forge spre exemplu, face direct mp3, calitatea e ok si iti inregistreaza destul de mult daca ai spatiu liber pe HDD.
Nu-i pasa nimanui cat de mult stii decat dupa ce afla cat de mult iti pasa