Cum invatam o limba straina?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

nicoll, multumesc pentru site
deya, te-ai inscris la curs?Poate invatam impreuna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Am gasit o carte veche care se numeste " Manual de conversatie in limba engleza" de Dan Dutulescu si Liliana Mares. Contine fonetica si gramatica.
Probabil ca o sa ma certati (sau nu), dar am lasat-o balta cu job-ul. Ce putin, pentru moment. E in cadrul aceleiasi institutii (dar la alt Departament). Nu pot sa-mi anunt sefii ca vreau sa plec, ca ma inscriu la concurs, sa ma fac de ras pe acolo si sa ma intorc cu coada intre picioare. Ar da prost. Ma supara ca nu sunt stapana pe mine, dar poate asa ma voi ambitiona.

Am citit fiecare poveste de-a voastra. se pare ca fiecare om are capacitatea lui de a invata o limba straina.
Am stat 1 an in Israel si putintica engleza pe care o stiu, o stiu de acolo. Dar e o varza pigmentata cu ebraica si araba.

Ma apuc de invatat...nu mai tine.
Azi ma duc sa caut niste CD-uri ca sa ma ajute la pronuntie. Pe urma mai vad.

Multumesc frumos, inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Hop si io ...

La scoala am facut engleza din cl a 6 a si franceza din cl a 5 a ...fraceza doar daca o mai inteleg ca am uitat-o ...dehh batranetzea...Engleza in schimb nu am invatat-o deloc ..in liceu in 4 ani de zile am avut vreo 24-25 de profesori ..ni schimbau si de 6-7 ori pe an ca nu se gaseau suprinitori de engleza ...prin 2001 am descoperit internetul si chatul ..habar nu mai aveam o iota ..scriam right in loc de write ...( dreapta in loc de scrie ) ..de a vorbi in engleza nici atat ...dar inceptul cu incetul am inceput sa invat sa si scriu ...am mai intrat si pe diverse pagini de invatare a limbi engleze ..una din ele ar fi http://www.bbc.co.uk/romanian/learningenglish/ dar si multeee paginutze ptr copii ... apoi am avut sansa de a il cunoaste pe dl meu cu care sincer mi-am imbunatatit atat scriul cat si cititul si vorbit ..nici acum nu stiu chiar toate cuvintele sunt cuvinte care imi sunt straine ..cum ar fi termeni medicali ( boli) sau termeni tehnici ...dar totusi spun eu ca am invatat engleza ..cu gramatica mai fac greseli dar nu prea mari
Cu olandeza e alta mancare de peste ptr ca trebuie sa traduc in engleza si din engleza in romana ...si trebuie sa imi controlez pronuntia care e fffffff grea ca altfel fac misto de mie si daca ma mai iau si cu expresi dialectice m-au pierdut de zic stop joc ..vorbiti in engleza ca nu inteleg o iota ..nu imi iarta nici o gresala si de multe ori prefer sa tac decat sa zic o prostie ...de citit o citesc bine ..am invatat de la televizor filmele in engleza si subtritarea in olandeza ...cam asta e povestea invatarii de catre mine a limbilor straine dar o sa stapanesc eu si olandazea ca o iubesc la nebunie dar mi se pare superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr grea

Cu drag,

Va dulce si va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia, Benny (02.03.05) si Sebastian (16.01.98)
Specialii 2005 ,Poze de pitici voinici

Mergi la inceput